Όλοι κερδισμένοι από την παραμονή του Μανωλά

0
Μανώλης Βογιατζάκης
12/07/2011 • 05:17
Όλοι κερδισμένοι από την παραμονή του Μανωλά
  • shares

Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός ήθελε να μείνει στην Ένωση και το απέδειξε όταν η διοίκηση του έκανε μια καλύτερη οικονομικά πρόταση. Κάποιοι θα πουν ότι ακόμα και η προηγούμενη πρόταση της ΠΑΕ ήταν εξίσου συμφέρουσα (σε σχέση με το γεγονός ότι ο Μανωλάς έχει μόλις μια «γεμάτη» σεζόν) και γι’ αυτό θα μπορούσε να έχει υπογράψει πριν ακόμα γίνει …σίριαλ η υπόθεση. Δεν είναι όμως έτσι ακριβώς τα πράγματα. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το ποδόσφαιρο είναι 100% επαγγελματικό άθλημα.

Η ΑΕΚ ήθελε να παραμείνει στο ρόστερ της ο Κώστας Μανωλάς, πρώτον για τη βοηθήσει αγωνιστικά και δεύτερον, αν συνεχίσει την ανοδική του πορεία, για να τον παραχωρήσει σε άλλη ομάδα, με σκοπό να βάλει στο ταμείο της ένα αρκετά σεβαστό ποσό απ’ τη μεταγραφή του. ʼρα ήθελε να μείνει ο παίκτης, για να κερδίσει στο μέλλον απ’ την παρουσία του. Λογικό… Με το σκεπτικό αυτό για ποιο λόγο δηλαδή ο Μανωλάς να μη ζητήσει περισσότερα χρήματα; Επαγγελματίας είναι και ναι μεν απ’ τη μία επιθυμεί να συνεχίσει να αγωνίζεται στην ομάδα που υποστηρίζει, αλλά απ’ την άλλη γιατί θα πρέπει να «κατηγορείται» επειδή κοιτάει και το προσωπικό του συμφέρον;

Ότι κι αν έγινε, ό, τι κι αν προηγήθηκε, αυτή τη στιγμή αυτό που υποστηρίζουν οι δύο πλευρές είναι «τέλος καλό, όλα καλά». Η ΑΕΚ διατήρησε στο ρόστερ της έναν απ’ τους πιο ποιοτικούς κεντρικούς αμυντικούς του πρωταθλήματος, στην καλύτερη  ηλικία κι ενώ η ποδοσφαιρική του αξία αυξάνεται συνεχώς. Ο Μανωλάς απ’ την πλευρά του, εξασφάλισε το μέλλον του για τα επόμενα τρία χρόνια με ιδιαίτερα αυξημένες αποδοχές. Θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα του δικεφάλου (που τόσο ήθελε), θα έχει την ευκαιρία να μάθει πολλά για έναν ακόμα χρόνο δίπλα στον Τραϊανό Δέλλα και πλέον, απόλυτα ήρεμος, θα ρίξει το βάρος καθαρά στο ποδόσφαιρο, χωρίς να αποσπάει τη σκέψη του το θέμα της παραμονής ή όχι στην ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας...