Η ΑΕΚ στα... χνάρια της κυβέρνησης

0
Μανώλης Βογιατζάκης
11/05/2011 • 00:03
Η ΑΕΚ στα... χνάρια της κυβέρνησης
  • shares

Ο κ. Αδαμίδης πάντως, είπε με... χίλιους διαφορετικούς τρόπους ότι αν οι φίλαθλοι δε συνεισφέρουν οικονομικά, πολύ απλά δεν υπάρχει μέλλον για την ΑΕΚ. Ίσως και να ‘χει δίκιο, αφού θεωρείται δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή κανένας επιχειρηματίας δε φέρεται διατεθειμένος να επενδύσει στην Ένωση. Είναι όμως τουλάχιστον οξύμωρο να ζητάς απ’ τον κόσμο να βάλει το χέρι στην τσέπη, την ίδια στιγμή που οι δύο βασικοί μέτοχοι της ΠΑΕ λένε ότι κουράστηκαν να πληρώνουν και ότι από μεγαλομέτοχοι θα γίνουν …supporters. Γιατί να το κάνει λοιπόν ο απλός φίλαθλος, ο οποίος στο κάτω – κάτω δε φέρει καμία ευθύνη για όλα τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί στην ΠΑΕ;

Ο πιο σημαντικός λόγος είναι για να δει την αγαπημένη του ομάδα να πρωταγωνιστεί και να μην έχει το ρόλο κομπάρσου. Το θέμα όμως είναι αν μπορεί ο απλός φίλαθλος σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο, να δώσει από το υστέρημά του στην ΑΕΚ. Και βέβαια δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τόσα χρόνια, ο κόσμος έχει στηρίξει και με το παραπάνω την ομάδα. Ο κ. Αδαμίδης δεν έδειξε να έχει απάντηση για τον τρόπο με τον οποίο θα πείσει τους φιλάθλους να συνδράμουν οικονομικά. Επίσης, στη συγκεκριμένη προσπάθεια της διοίκησης, είναι αρνητικό το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποιος να εμπνεύσει τον κόσμο κι αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Τι άλλο μας είπε ο Σταύρος Αδαμίδης; Ότι θέλει να βάλει μια... γραμμή στο παρελθόν, ότι δε θέλει να κατηγορήσει τους προκατόχους του, ώστε όλοι μαζί ενωμένοι οι ΑΕΚτζήδες να βαδίσουν στο μέλλον. Δύο φορές το είπε αυτό, αλλά αν δεν κάνω λάθος για περίπου μισή ώρα ανέλυε τα «περίεργα», όπως τα χαρακτήρισε που συνέβησαν από το 2004 μέχρι και πέρυσι. ʼρα μάλλον αυτός ήταν ο στόχος και όχι η ενότητα με τους... πρώην. Τουλάχιστον αυτή είναι η αίσθηση που άφησε σε αρκετούς απ’ τους παρευρισκόμενους. 
Επίσης ακούσαμε δεκάδες φορές ότι η ΑΕΚ είναι κυπελλούχος Ελλάδας μετά από χρόνια και ότι αυτή τη στιγμή είναι πρώτη στα πλέϊ οφ. Αλήθεια είναι αυτό. Το ότι τελείωσε όμως το πρωτάθλημα 23 βαθμούς μακριά απ’ την κορυφή και ότι οι κυπελλούχοι, λίγες μέρες πριν την κατάκτηση του τροπαίου αναγκάστηκαν να πάνε με ταξί στο γήπεδο, εννοείται ότι δεν αναφέρθηκε.
Το μοναδικό θετικό που ακούσαμε στη συνέντευξη τύπου του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι ότι προχωράει το θέμα του γηπέδου κι αυτό είναι ένα θέμα το οποίο κάνει χαρούμενο όλο τον κόσμο της ομάδας. Το μόνο που μένει πλέον είναι να περιμένουμε τους Supporters να αναλύσουν το σχέδιο που έχουν ετοιμάσει για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ και φυσικά να δούμε στην πράξη εάν θα το στηρίξει δυναμικά ο κόσμος.

 

Γράψτε το σχόλιο σας...