Ο Μαρίνος και ο κορμός της ενδεκάδας δεν αρκούν

Μετά το πρώτο φετινό αγωνιστικό δείγμα της ΑΕΚ, ο Μανώλης Βογιατζάκης γράφει στο προσωπικό του blog για τα συμπεράσματα που έβγαλε.
Μανώλης Βογιατζάκης
08/07/2018 • 10:55
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι παίκτες της ΑΕΚ στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας
  • shares
Το τελευταίο που μπορεί να κάνει κάποιος μετά από πέντε μέρες προετοιμασίας είναι να κρίνει σωστά την αγωνιστική εικόνα μιας ομάδας. Ειδικά από τη στιγμή που στον πάγκο βρίσκεται διαφορετικός προπονητής απ' αυτόν που ολοκλήρωσε την προηγούμενη σεζόν, με διαφορετική νοοτροπία τόσο ως προς το στυλ παιχνιδιού, όσο και ως προς τον τρόπο δουλειάς κατά τη διάρκεια των προπονήσεων. Θα συμφωνήσουμε απόλυτα με όσους υποστηρίζουν ότι η εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας δεν ήταν ικανοποιητική, αλλά το γεγονός αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να φέρει την ...καταστροφή. Έτσι κι αλλιώς, ο λόγος που γίνονται τα συγκεκριμένα φιλικά είναι για να βγάλει ο προπονητής τα πρώτα συμπεράσματα και για να βελτιώσει τις αδυναμίες που εντόπισε.

Κατά την ταπεινή μας άποψη, δύο είναι τα συμπεράσματα που βγαίνουν από το πρώτο φιλικό της ΑΕΚ επί πολωνικού εδάφους. Το πρώτο ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης προσπαθεί να "επιβάλλει" στους παίκτες μια διαφορετική φιλοσοφία επιθετικής ανάπτυξης, η οποία αν γίνει κατανοητή και βγει στον αγωνιστικό χώρο, θα δώσει λύσεις στην αντιμετώπιση μιας "κλειστής" και μαζικής άμυνας. Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει συνεχώς η ΑΕΚ στα εντός συνόρων παιχνίδια της. Ο Έλληνας προπονητής δουλεύει στην τακτική, έχει μεταδοτικότητα και προσπαθεί να διαφοροποιήσει τον τρόπο σκέψης των παικτών του, απ' τη στιγμή που έχουν τη μπάλα στην κατοχή τους. 

Αυτό δεν μπορεί να το πετύχει από τη μια μέρα στην άλλη, όσο κι αν παίζει σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει διατηρήσει τον βασικό κορμό της περσινής επιτυχημένης σεζόν. Ενδεχομένως αυτό να είναι και ένα από τα "μυστικά" της ομάδας, αλλά χρειάζεται χρόνος, επιμονή και υπομονή για να έρθει το αποτέλεσμα. Φτάνουν όμως άραγε μόνο αυτά ή χρειάζεται και κάτι περισσότερο; 

Κι εδώ έρχεται να "δέσει" το δεύτερο συμπέρασμα απ' το φιλικό της ΑΕΚ με τη Μίετζ Λέγκνιτσα. Οι "κιτρινόμαυροι" ...φωνάζουν για ενίσχυση, όχι γενικά, αλλά σε συγκεκριμένες θέσεις. Για παράδειγμα στη μεσαία γραμμή θα έπρεπε ήδη να βρίσκεται στην Πολωνία και να δουλέυει με την υπόλοιπη ομάδα ένας χαφ με τα χαρακτηριστικά του Παναγιώτη Κονέ. Επίσης θα έπρεπε να έχει αποκτηθεί ένας ακραίος επιθετικός και ο φορ. Οι αντικαταστάτες δηλαδή των Χριστοδουλόπουλου και Αραούχο στην ενδεκάδα. Μιλάμε για τους δύο πρώτους σκόρερ της περσινής σεζόν, τους οποίους η ΑΕΚ μέχρι στιγμής δεν έχει αντικαταστήσει. 

Είναι δεδομένο ότι οι παραπάνω μεταγραφές θα γίνουν, αλλά το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς ότι σε λιγότερο από μια βδομάδα ολοκληρώνεται το βασικό στάδιο προετοιμασίας και ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν τους έχει στη διάθεσή του ώστε να τους εντάξει στο υπόλοιπο σύνολο. Ο προπονητής του Δικεφάλου είπε στην κάμερα των καναλιών Novasports ότι ειδικά τον εξτρέμ δεν τον έχουν βρει ακόμα και ότι δεν προτίθεται να πάρει παίκτη, απλώς για να πει ότι πήρε. Σωστή ως σκέψη και ως λογική, αλλά έρχεται σε αντίθεση με τον μεταγραφικό σχεδιασμό που θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει. Η ΑΕΚ γνώριζε εδώ και μήνες ότι θα χρειαστεί φορ και εξτρέμ, όπως γνώριζε και το θέμα που υπάρχει με τα οφειλόμενα της Ουντινέζε στον Κονέ. Οι κινήσεις ενίσχυσης δεν έγιναν και τώρα ...τρέχει!
Γράψτε το σχόλιο σας...

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, 20:30

Live