Ένας μεγαλομέτοχος παρών και... απών

0
Μανώλης Βογιατζάκης
04/05/2011 • 00:08
Ένας μεγαλομέτοχος παρών και... απών
  • shares

Το κατά πόσο βέβαια ανταποκρίνονται στην ελληνική πραγματικότητα τα όσα υποστηρίζει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, σχετικά μ’ αυτό το «άρτια δομημένο σχέδιο συμμετοχής  του κόσμου της ΑΕΚ στα διοικητικά της δρώμενα, το οποίο προσφέρει την μόνη υγιή ελπίδα για οικονομική ανάταση και εξυγίανση της ομάδας», θα φανεί στο μέλλον. Επιτρέψτε μου πάντως να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για την επιτυχία του, αφού το παρελθόν μας έχει διδάξει ότι μόνο εύκολο εγχείρημα δεν είναι.

Ίσως τη δεδομένη χρονική στιγμή να αποτελεί μοναδική λύση, αφού το τελευταίο διάστημα ουδείς σοβαρός επιχειρηματίας έχει ενδιαφερθεί σοβαρά για να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ. Επειδή λοιπόν άλλη λύση δεν υπάρχει, ο κόσμος της ομάδας καλείται για μια ακόμα φορά να μπει μπροστά. Ο καθένας όσο μπορεί. ʼλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο. 

Όσο για τον κ. Πέτρο Παππά, η αλήθεια είναι ότι τόσα χρόνια έβαλε πολλά χρήματα στην ΑΕΚ. Μη ξεχνάμε ότι από κάποια στιγμή και μετά, «αναγκάστηκε» να... βάζει το χέρι στην τσέπη, «πληρώνοντας» όμως ουσιαστικά τη δική του επιλογή, να μην διαπραγματευθεί την πώληση της ομάδας, όταν είχε δοθεί η ευκαιρία. Έτσι έγινε μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, παρά το γεγονός ότι αρχικά, το 2004, δεν έδειχνε διατεθειμένος να αναλάβει ένα τόσο μεγάλο οικονομικό «βάρος». Από εκεί και πέρα όμως τίποτα. Καμία παρουσία. Ως μεγαλομέτοχος, για τους ποδοσφαιριστές ήταν απών. Κάποιοι ξένοι παίκτες του δικεφάλου, ακόμα και σήμερα, αγνοούν τη φυσιογνωμία του, αφού ζήτημα είναι να τον έχουν δει 1-2 φορές.

Κάποιοι, όπως λένε μεταξύ τους, θυμούνται το πρόσωπό του από τις εφημερίδες. Ο κ. Παππάς συνειδητά απουσίαζε από τις αγωνιστικές δραστηριότητες της ομάδας και σε κάθε ευκαιρία που του παρουσιαζόταν χαρακτήριζε «βλακεία» την ενασχόλησή του με τη διοίκηση της Ένωσης. Ακόμα και τις τελευταίες μέρες, όταν η ΑΕΚ διεκδικούσε με πολλές πιθανότητες ένα τρόπαιο μετά από τόσα χρόνια, δεν μπήκε καν στον κόπο να περάσει μια βόλτα από τα Σπάτα για να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές. Ή έστω να στείλει μια επιστολή πριν το ματς, ή να τους δώσει αυτοπροσώπως συγχαρητήρια μετά την κατάκτηση του τροπαίου. Κι αυτό λέει πολλά...

Γράψτε το σχόλιο σας...