Το πιο μεγάλο λάθος

Ο Μανώλης Βογιατζάκης γράφει στο blog του για την πρεμιέρα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και για τις διάφορες ...παγίδες.
0
Μανώλης Βογιατζάκης
20/08/2017 • 08:24
Οι παίκτες της ΑΕΚ
  • shares
Το καλύτερο αγωνιστικό της πρόσωπο ως τώρα έδειξε η ΑΕΚ στον αγώνα με τη Μπριζ και είναι αλήθεια ότι για τον Χιμένεθ μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηρισθεί το γεγονός ότι η ομάδα άρχισε να βγάζει στο γήπεδο στοιχεία απ' τη δουλειά που έγινε στην Πολωνία. Ακόμα κι αν το 3-5-2 (που επέλεξε στο Βέλγιο) πρόκειται για σύστημα το οποίο δε δούλεψε ο Ισπανός στο βασικό στάδιο προετοιμασίας, είναι βέβαιο ότι στο παιχνίδι της ομάδας υπήρχαν ξεκάθαροι ρόλοι και οδηγίες στις οποίες έδωσε μεγάλη βάση ο τεχνικός του Δικεφάλου στο Κίελτσε.

Σήμερα όμως η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στη Μπριζ. Στην ΑΕΚ δεν αρκεί να διαχειριστεί το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, όπως συνέβη στο Βέλγιο. Αντίθετα οφείλει να μπει για να το "καθαρίσει" και να πάει παρακάτω. Το μεγαλύτερο "αγκάθι" φυσικά είναι το γεγονός ότι η σκέψη ταξιδεύει από τώρα στην αναμέτρηση ρεβάνς της Πέμπτης. Λογικό κι αναμενόμενο. Αποτελεί όμως και τη μεγαλύτερη παγίδα - το μεγαλύτερο λάθος - ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος. Αν οι "κιτρινόμαυροι" δεν βγάλουν απ' το μυαλό τους τη Μπριζ, μόνο εύκολη δεν θα είναι η εγχώρια πρεμιέρα απέναντι στους Αγρινιώτες.

Σε συνδυασμό μάλιστα με τις σημαντικές απουσίες, το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Αν ο Μανόλο Χιμένεθ διαθέτει τις επιλογές για να καλύψει τις συγκεκριμένες απουσίες και παρουσιάσει ένα σύνολο έτοιμο για να μπει με το δεξί στο ελληνικό πρωτάθλημα, τότε θα έχει διπλό κέρδος. Και θα πάρει τους πρώτους τρεις βαθμούς και θα δείξει ότι ανά πάσα στιγμή έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του ετοιμοπόλεμους. Το κυριότερο όμως είναι ότι θα έχει καταφέρει να διατηρήσει απόλυτα συγκεντρωμένους τους παίκτες του σε ένα ματς πρωταθλήματος, πριν το κρίσιμο ευρωπαϊκό. Αυτό ακριβώς δηλαδή που οφείλει να κάνει κάθε ομάδα, αν θέλει να θεωρείται μεγάλη.
Γράψτε το σχόλιο σας...