Προλαβαίνει να το σώσει

Ο Μανώλης Βογιατζάκης γράφει στο blog του για τις κινήσεις που δεν έχει κάνει η ΑΕΚ, αλλά και για τον στόχο που (ακόμα) μπορεί να επιτευχθεί.
0
Μανώλης Βογιατζάκης
20/06/2017 • 15:14
Χιμένεθ και Μαϊστόροβιτς
  • shares
Ας δούμε τα δεδομένα που υπάρχουν, λιγότερο από μια βδομάδα πριν το πρώτο ραντεβού της ΑΕΚ ενόψει της επόμενης αγωνιστικής σεζόν. Η Ένωση έχει ενισχύσει το ρόστερ της μόνο με τον Γιώργο Γιακουμάκη και τον Παναγιώτη Τσιντώτα, ενώ κανένας δεν ξέρει τι θα συμβεί με τις περιπτώσεις των Ντίντακ και Πέκχαρτ. Βάργκας και Κολοβέτσιος δεν έχουν συμφωνήσει για παραμονή, ο Αραβίδης αποτελεί παρελθόν ενώ παρά τις πληροφορίες που ήθελαν τον Πατίτο Ροντρίγκες να αποχωρεί, προς το παρόν θεωρείται ακόμα ποδοσφαιριστής της Ένωσης και αναμένεται να βρεθεί κανονικά στα Σπάτα την ερχόμενη Δευτέρα (26/6).

Πρακτικά τι σημαίνουν τα παραπάνω; Ότι η ΑΕΚ χρειάζεται ακόμα τουλάχιστον πέντε προσθήκες πρώτης γραμμής, προκειμένου να καλύψει τις αδυναμίες που εμφάνισε την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν, ενώ ο παραπάνω αριθμός θα αυξηθεί σε περίπτωση που ο Πέκχαρτ με τον Ντίντακ δε συνεχίσουν στην ομάδα. Όταν λέμε πρώτης γραμμής, εννούμε ποδοσφαιριστές ενδεκάδας και όχι εναλλακτικές λύσεις.

Το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν την "πρώτη" της νέας σεζόν και δεν έχει γίνει έστω μια καλοκαιρινή προσθήκη στο ρόστερ αποδεικνύει ότι για μια ακόμα χρονιά ο προγραμματισμός πήγε πίσω. Φυσικά, αν ρίξει κάποιος μια ματιά στις κινήσεις των άμεσων αντιπάλων της ΑΕΚ, θα δει ότι δε βρίσκονται και σε καλύτερη κατάσταση. Ίσα - ίσα θα μπορούσε να πει κανείς ότι παρουσιάζουν χειρότερη εικόνα, σε ότι αφορά στην ενίσχυση του ρόστερ τους, σε σχέση με ανάλογη περίοδο προηγούμενων ετών. Εννοείται όμως ότι το γεγονός αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για την Ένωση, η οποία ανεξάρτητα απ' το τι κάνουν οι αντίπαλοί της οφείλει να αποφύγει τα λάθη του παρελθόντος. Κάτι το οποίο δε γίνεται μέχρι στιγμής.

Το θετικό πάντως για την ΑΕΚ είναι ότι ήδη έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις με τουλάχιστον τρεις ποδοσφαιριστές, έτσι ώστε μέχρι την 29η Ιουνίου, όταν και θα αναχωρήσει η αποστολή για την Πολωνία (εκεί όπου τα κανάλια Novasports και το novasports.gr θα σας μεταφέρουν για μια ακόμα χρονιά LIVE όλη τη δράση) να έχουν γίνει οι ανάλογες ανακοινώσεις. Αν γίνει αυτό, τότε ο Δικέφαλος θα έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα, για να παρουσιαστεί η ομάδα έτοιμη στην πρώτη επίσημη ευρωπαϊκή υποχρέωση στα τέλη του επόμενου μήνα. Με τις υπόλοιπες φυσικά κινήσεις ενίσχυσης να γίνουν εντός Ιουλίου. Όταν ακόμα θα "χτίζεται" η ομάδα.

Ναι, η ΑΕΚ προλαβαίνει να αλλάξει την υπάρχουσα κατάσταση, αλλά είναι δεδομένο ότι όσο περνούν οι μέρες τόσο θα αυξάνται η πίεση, γιατί κανένας μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα δεν επιθυμεί να γίνει κάτι ανάλογο με ό, τι συνέβη την περσινή σεζόν. Τότε που ο Τιμούρ Κετσπάγια δούλεψε 17 μέρες στην Πολωνία χωρίς τις βασικές μετεγγραφικές κινήσεις και ουσιαστικά μπήκε στη μάχη με τη Σεντ Ετιέν με το προπέρσινο ρόστερ (με ελάχιστες εξαιρέσεις). 
Γράψτε το σχόλιο σας...