Πήρε αυτό που άξιζε ο Χιμένεθ

Ο Μανώλης Βογιατζάκης γράφει στο blog του για την απόφαση της ΑΕΚ να συνεχίσει με τον Ισπανό στον πάγκο της και την επόμενη σεζόν.
0
Μανώλης Βογιατζάκης
11/05/2017 • 08:38
Ο Μανόλο Χιμένεθ.
  • shares
Στην περίπτωση του Μανόλο Χιμένεθ η ΑΕΚ έκανε αυτό ακριβώς που πρέπει να κάνει κάθε σοβαρή ομάδα, όταν καλείται να αποφασίσει ποιον προπονητή θα εμπιστευθεί για να "χτίσει" ενόψει της επόμενης σεζόν. Προσωπικά πάντα πίστευα ότι είναι τεράστιο λάθος να κρίνεται ένας προπονητής μόνο από τα αποτελέσματα. Σε κάθε ομάδα που θέλει να υπερηφανεύεται ότι λειτουργεί επαγγελματικά και με συγκεκριμένο πλάνο, ο "άρχοντας" του πάγκου θα πρέπει να κρίνεται (και) με άλλα κριτήρια. Από τη φιλοσοφία του, τον τρόπο δουλειάς του και το κατά πόσο αποδεικνύει ότι έχει την ικανότητα να αλλάξει προς το καλύτερο την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας. 

Ο Χιμένεθ ήταν απόλυτα πετυχημένος σ' αυτό το κομμάτι και δικαιούται 100% να πάρει την ευκαιρία, για να δημιουργήσει ο ίδιος από την περίοδο της προετοιμασίας το σύνολο που θα κληθεί την επόμενη σεζόν να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Μόνο αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος. Φυσικά για να συμβεί αυτό δεν αρκεί μόνο ο προπονητής. Απαραίτητη προϋπόθεση για να τα καταφέρει αποτελεί και η σοβαρή - ουσιαστική ενίσχυση του ρόστερ με ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής. Όχι με άλλα "πειράματα". Αν το καλοκαίρι έρθουν παίκτες με προσωπικότητα, ο Μανόλο Χιμένεθ έχει αποδείξει ότι μπορεί να δημιουργήσει την ομάδα που θα επαναφέρει την ΑΕΚ στην κορυφή.

Ενδεχομένως κάποιοι να πουν ότι και το 2011 ο Ισπανός είχε την ευκαιρία του για να δημιουργήσει μια ομάδα αντάξια της δυναμικής του Δικεφάλου με στόχο την κορυφή, αλλά δεν τα κατάφερε. Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική και την ξέρουν καλά όλοι όσοι ασχολούνται με την Ένωση. Με τη διοικητική αστάθεια που υπήρχε τότε στην ομάδα, χωρίς την παραμικρή δυναμική της διοίκησης, ουσιαστικά ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι η ΑΕΚ θα έρθει σε μετωπική σύγκρουση με την αποτυχία. Όπως κι έγινε. Θυμηθείτε μόνο ότι ο Χιμένεθ "τελείωσε" από την Ένωση μετά την 5η αγωνιστική, με την ομάδα στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας μόλις μία ήττα μέσα στην Τούμπα. Άρα οι λόγοι του διαζυγίου σε καμία περίπτωση δεν ήταν μόνο αγωνιστικοί.

Τώρα τα πάντα είναι διαφορετικά. Η ΑΕΚ έχει μια μεγάλη δυναμική ως διοίκηση και εννοείται ότι οποιαδήποτε σύγκριση επιχειρήθεί να γίνει με το παρελθόν (σχετικά με την πρώτη θητεία του Ισπανού) είναι άτοπη. Ο Χιμένεθ δούλεψε σκληρά από τον Ιανουάριο και δικαιώθηκε. Το άξιζε να παραμείνει και δίκαια κέρδισε την ανανέωση της συνεργασίας του. Η χρονική στιγμή μάλιστα της ανακοίνωσης είναι η ιδανική, αφού λίγο πριν την έναρξη των πλέι οφ άπαντες γνωρίζουν τι θα ισχύσει την επόμενη σεζόν και τίποτα εξωαγωνιστικό δεν μπορεί να αποσυντονίσει την προσπάθεια για κατάληψη της πρωτιάς των πλέι οφ. 

Συγχρόνως ο Μανόλο Χιμένεθ μαζί με τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς ...τρέχουν τον σχεδιασμό της ομάδας ενόψει της επόμενης σεζόν. Κάτι εξίσου σημαντικό, αν λάβουμε υπόψιν μας τα τεράστια λάθη των προηγούμενων ετών στον τομέα του προγραμματισμού. 
Γράψτε το σχόλιο σας...