Ξεκάθαρα χαμένος, ξεκάθαρος νικητής

Ο Μανώλης Βογιατζάκης γράφει στο blog του για τη "μάχη" στο άτυπο Debate μεταξύ του δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας, Ά. Βασιλόπουλου και του project manager της "Αγιά Σοφιάς", Δ. Ανδρεόπουλου με φόντο το γήπεδο της ΑΕΚ.
0
Μανώλης Βογιατζάκης
25/03/2017 • 12:08
Μπλογκ Βογιατζάκης
  • shares
Όχι ότι δεν το ξέραμε, απλώς επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας θα βρίσκεται συνεχώς ...απέναντι απ' την ΑΕΚ στο θέμα της κατασκευής του γηπέδου και δε σκοπεύει να κάνει βήμα πίσω. Όσοι παρακολούθησαν όμως το άτυπο debate που έλαβε χώρα στο στούντιο της κρατικής τηλεόρασης, μεταξύ του δημάρχου της περιοχής, Άρη Βασιλόπουλου και του project manager της "Αγιά Σοφιάς", Δημήτρη Ανδριόπουλου, έβγαλαν το συμπέρασμα ότι υπήρχε ένας ξεκάθαρα χαμένος, ο οποίος δεν έπεισε με τα επιχειρήματά του. Αυτός ήταν ο δήμαρχος, ο οποίος δεν είχε κάτι νέο να απαντήσει σε ό, τι κι αν τον ρωτούσαν είτε οι δημοσιογράφοι - συντονιστές της κουβέντας, είτε ο εκπρόσωπος της "Δικέφαλος 1924". Το μόνο που έκανε ήταν να επαναλαμβάνει τη θέση του (όσα ακριβώς είχε πει και στην προ ημερών συνέντευξη τύπου) δίχως να δίνει την παραμικρή ξεκάθαρη εξήγηση για το λόγο που δεν εγκρίνει την υψομετρική μελέτη.

Για μια ακόμα φορά πέταξε το ...μπαλάκι στην περιφέρεια Αττικής, αλλά δεν είχε τίποτα να προσθέσει όταν ο κ. Ανδριόπουλος του απάντησε ότι στη φάση που βρίσκεται η υπόθεση, αυτό που ζητήθηκε από την περιφέρεια ήταν η έγκριση της προμελέτης, η οποία αρκεί για να προχωρήσει η διαδικασία απ' τη στιγμή που τα υψόμετρα δεν πρόκειται να αλλάξουν στη συνέχεια. Απλώς ο δήμος δεν θέλει να βοηθήσει την ΑΕΚ να πάρει οικοδομική άδεια. Αν ήθελε θα είχε ήδη υπογράψει και δε θα χρειαζόταν τροπολογία για να παρακαμφθεί αυτός ο σκόπελος.  Δεν πέσαμε πάντως κι από τα "σύννεφα", απλώς επιβεβαιωθήκαμε. Το είπε ξεκάθαρα ο δήμαρχος. Αυτό το σχέδιο δημιουργεί προβλήματα στην πόλη. Γι' αυτό και θα είναι ...απέναντι ως το τέλος.

Αντίθετα με τη στάση που τήρησε ο Άρης Βασιλόπουλος, ο project manager της "Αγιά Σοφιάς" ήταν ξεκάθαρος σε όλες του τις απαντήσεις. Το πιο σημαντικό όμως ήταν ότι είχε απάντηση σε όλα τα ερωτήματα, δίχως να κρύβεται πίσω από ανούσιες δικαιολογίες. Έκανε λόγο για υποχωρήσεις που έγιναν απ' την πλευρά της ΑΕΚ, έτσι ώστε να μην μπορεί κανένας να προσβάλλει την άδεια και ζήτησε από τον κ. Βασιλόπουλο, έστω και την ύστατη στιγμή να αλλάξει ρότα. Γνώριζε βέβαια και ο ίδιος εκ των προτέρων ότι αυτό δε θα συμβεί ποτέ. Έδειξε όμως "ανοιχτός" στην πλευρά του δήμου και προσκάκεσε τον δήμαρχο να πάνε μαζί στις αρμόδιες υπηρεσίες για να τελειώνουν μια και καλή με την οικοδομική άδεια. Εννοείται ότι δεν είδε την παραμικρή ανταπόκριση.

Αυτό που μένει πλέον είναι να φανεί στην πράξη ποια στάση θα τηρήσει ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας μετά την τροπολογία που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή για να αποφευχθεί η αναγκαιότητα της έγκρισης των υψομέτρων απ' την δημοτική αρχή. Μια διαδικασία, την οποία ο ίδιος ο δήμος έχει προκαλέσει. Θα τηρήσει την υπόσχεσή του να μην προσβάλλει τη νέα άδεια, ή θα προσθέσει ένα ακόμα εμπόδιο; Κοντός ψαλμός ...αλληλούια!
Γράψτε το σχόλιο σας...

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, 20:30

Live