Τον Χιμένεθ τον ρωτήσατε;

Ο Μανώλης Βογιατζάκης γράφει στο blog του για το ενδεχόμενο παραμονής του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ μετά το καλοκαίρι.
0
Μανώλης Βογιατζάκης
22/03/2017 • 08:17
Ο Μανόλο Χιμένεθ
  • shares
Η εξαιρετική αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ το τελευταίο δίμηνο, με τον Μανόλο Χιμένεθ στην τεχνική ηγεσία, ήταν απολύτως λογικό να ανοίξει, νωρίς - νωρίς, θέμα προπονητή στην Ένωση ενόψει της επόμενης σεζόν. Θυμίζουμε ότι ο Ισπανός έχει υπογράψει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι και μετά ...βλέπουμε, αφού αυτές οι οψιόν ανανέωσης που υπάρχουν πλέον στα συμβόλαια είναι περισσότερο τυπικές παρά ουσιαστικές. Αν οι δύο πλευρές δεν αποφασίσουν από κοινού να συνεχίσουν μαζί, καμία οψιόν δεν μπορεί να παρατείνει μια τέτοιου είδους συνεργασία. Άρα το καλοκαίρι τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Χιμένεθ θα πρέπει να συναποφασίσουν για το αν θα συμβαδίσουν την επόμενη σεζόν.

Εδώ και αρκετές μέρες πάντως, κυριαρχεί η άποψη ότι έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες παραμονής του Ισπανού στον πάγκο, αφού μετά τα απολύτως θετικά αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ο Χιμένεθ έχει κερδίσει αρκετούς ...πόντους στην εκτίμηση της διοίκησης προς το πρόσωπό του. Βασικό λάθος που γίνεται από πολλές ομάδες: μια διοίκηση που αποφασίζει να στηρίξει ή όχι έναν προπονητή αποκλειστικά και μόνο από τα αποτελέσματα, δεν έχει συγκεκριμένο πλάνο. 

Προσωπική άποψη ήταν και παραμένει ότι η συνεργασία με τον προπονητή θα έπρεπε να εξαρτάται βασικά από τη φιλοσοφία και τον τρόπο δουλειάς του και κατά δεύτερο λόγο από τα αποτελέσματα. Εννοείται ότι σε μια ομάδα που "υποχρεούται" να κάνει πρωταθλητισμό, όπως η ΑΕΚ, τα αποτελέσματα είναι απαραίτητα. Όταν όμως εκτιμάς έναν προπονητή και πιστεύεις σ' αυτόν, τότε του δίνεις χρόνο και απόλυτη στήριξη για να δουλέψει όπως θέλει, ώστε να αποδώσει και να φανεί η δουλειά του.

Αλήθεια, σε περίπτωση που ο Μανόλο Χιμένεθ συνεχίσει να πηγαίνει ...τρένο με την ΑΕΚ, έχει σκεφτεί κανείς το ενδεχόμενο να προκύψουν κι άλλες προτάσεις γι' αυτόν; Να μπει δηλαδή ο Ισπανός στο δίλημμα της επιλογής του να παραμείνει στην Ελλάδα και την Ένωση ή να δουλέψει σε ένα πιο προηγμένο πρωτάθλημα. Μέχρι τώρα ακούμε και μαθαίνουμε μόνο τις απαιτήσεις της ΑΕΚ. Κατά κάποιο τρόπο, μας έχει μείνει η εντύπωση ότι ο Χιμένεθ κρίνεται συνεχώς απ' τη διοίκηση, ελπίζοντας να αποφασιστεί η παραμονή του. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. 

Σίγουρα ο 53χρονος τεχνικός είδε τον Δικέφαλο ως τη μεγάλη ευκαιρία του για να επιστρέψει στην Ευρώπη και να ξανακάνει πρωταθλητισμό σε μια χώρα και μια ομάδα που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Αυτή τη στιγμή μάλιστα είναι απόλυτα ταυτισμένος επαγγελματικά με το πρότζεκτ της ΑΕΚ και θέλει πολύ να συνεχίσει. Τώρα όμως. Αυτή τη στιγμή. Καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι για να ανανεωθεί η συνεργασία, λόγο θα έχει και ο Χιμένεθ, ο οποίος είναι δεδομένο ότι θα ζητήσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις ενόψει της επόμενης σεζόν. Τώρα τα πάντα μοιάζουν ιδανικά και για τις δύο πλευρές, αφού σ' αυτό έχουν βοηθήσει πολύ τα αποτελέσματα. 

Το πιο σημαντικό όμως είναι οι άνθρωποι της ΑΕΚ να αποφασίσουν αν όντως θέλουν να συνεχίσουν με τον Ισπανό, ανεξάρτητα απ' το αν κατακτήσει η ομάδα το κύπελλο ή τερματίσει 2η στο πρωτάθλημα. Αν δηλαδή πείθονται απ' το πλάνο και τον τρόπο δουλειάς του, το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να του προτείνουν ανανέωση της συνεργασίας πριν καν φτάσει η σεζόν στο τέλος της. Έτσι αποδεικνύεις ότι τον πιστεύεις πραγματικά. Διαφορετικά, το καλοκαίρι είναι πιθανό να μιλάμε με άλλα δεδομένα.  
Γράψτε το σχόλιο σας...

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, 20:30

Live