Κι όμως, έπεισε ο δήμαρχος

Ο Μανώλης Βογιατζάκης βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Άρης Βασιλόπουλος και γράφει στο blog του για τους λόγους που ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας ήταν πιο ξεκάθαρος από ποτέ.
0
Μανώλης Βογιατζάκης
08/03/2017 • 08:09
Άρης Βασιλόπουλος
  • shares
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία ουσιαστικά αποτελεί απάντηση στα όσα τόνισε το μεσημέρι της Τρίτης ο Άρης Βασιλόπουλος και οι συνεργάτες του, αρχίζει με τη φράση: "Δεν μας έκανε σοφότερους με τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος". Κι όμως, δεν είναι έτσι. Μάλλον δεν κατάλαβαν καλά στην Ένωση. Και σοφότερους μας έκανε και μας έπεισε πια 100% για τις προθέσεις του. 

Όταν μετά από σχεδόν τρία χρόνια και συγκεκριμένα από τις 26/5/14, όταν η παράταξή του κέρδισε στις δημοτικές εκλογές, επιμένει να λέει τα ίδια ακριβώς πράγματα κι αφού πρώτα μεσολάβησε ένας νόμος του κράτους, μια απόλυτη δικαίωση στο ΣΤΕ για την ΑΕΚ και η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, τότε ...ναι! Μας έπεισε ότι τίποτα πια δεν είναι ικανό να τον κάνει να αλλάξει γνώμη. Πάντα θα βρίσκεται απέναντι απ' την ΑΕΚ και θα δηλώνει ότι "θέλω το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά..."

Αυτό το "αλλά..." είναι όλα τα λεφτά και ουσιαστικά πάντα θα κάνει τη διαφορά. Χθες στη συνέντευξη τύπου ως "αλλά..." ακούσαμε μεταξύ άλλων τα εξής:

"Το νέο γήπεδο είναι: συμπαγές, ογκώδες, σφηνωμένο ανάμεσα στο άλσος και τον προσφυγικό οικισμό. Ασύμβατο με τη φυσιογνωμία του χώρου και θα προκαλεί μόνιμη αισθητική υποβάθμιση. Θα εμποδίζει τη θέα, τα ρεύματα δροσισμού και θα προκαλεί φαινόμενα θερμικής νησίδας. Θα αυξήσει λέει τη θερμοκρασία στην περιοχή κατά 8 βαθμούς κελσίου. Έχει κι άλλα, περιμένετε:

"Κανένα γήπεδο, ακόμη και πολύ μικρότερου μεγέθους, δεν έχει πρόσβαση από τόσο στενό οδικό δίκτυο". Καταλάβατε; Κανένα γήπεδο, ούτε καν μικρότερο, δεν μπορεί δηλαδή να γίνει στο συγκεκριμένο μέρος. Άρα τι συζητάμε; Διαβάστε και το τελευταίο, αλλά καλύτερο; 
"Η άμεση επαφή του γηπέδου με το άλσος δημιουργεί κίνδυνο για την πυρασφάλεια του άλσους και την ασφάλεια, τόσο των θεατών του γηπέδου όσο και του οικισμού. Επίσης υπάρχουν κίνδυνοι πρόκλησης βανδαλισμών στην πόλη".

Μετά απ' όλα αυτά, αλήθεια πιστεύετε ακόμα ότι δεν γίναμε σοφότεροι; Δεν βγαίνει δηλαδή ξεκάθαρα το συμπέρασμα ότι θα είναι πάντα απέναντι; 

Υ.Γ: εννοείται ότι όλα τα παραπάνω σε καμία περίπτωση δε δικαιολογούν την οποιαδήποτε απειλή, εκφοβισμό ή ακόμα και άσκηση κάθε είδους βίας προς το πρόσωπο του Άρη Βασιλόπουλου ή οποιουδήποτε άλλου τάσσεται με την άποψη του δημάρχου. Για να ξεκαθαρίζουμε την κατάσταση. Είναι άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Όσοι πιστεύουν ότι με απειλές ή τρομοκρατία θα βοηθήσουν την ΑΕΚ να κάνει γήπεδο, να είναι σίγουροι ότι πλανώνται πλάνην οικτράν. Το αντίθετο. Με τέτοιες απαράδεκτες τακτικές μόνο κακό θα κάνουν στην προσπάθεια που γίνεται για να επιστρέψει η Ένωση στο "σπίτι" της. 
Γράψτε το σχόλιο σας...

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, 20:30

Live