Είναι να ...απορεί κανείς

Ο Μανώλης Βογιατζάκης γράφει στο blog του για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.
0
Μανώλης Βογιατζάκης
25/02/2017 • 08:49
Η μακέτα του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.
  • shares
Παραφράζοντας μια από τις πιο χαρακτηριστικές φράσεις του αείμνηστου Φίλιππου Συρίγου - το "είναι να γελάει κανείς" - προσπαθούμε ειλικρινά να κατανοήσουμε το σκεπτικό, αλλά και τις προθέσεις των υπευθύνων του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας ως προς την αδιάλλακτη στάση που τηρούν απέναντι στην ΑΕΚ για το θέμα του γηπέδου. Όντως είναι να απορεί κανείς παρακολουθώντας τα τελευταία χρόνια τον τρόπο με τον οποίο η δημοτική αρχή κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια πρικειμένου να κοντράρει οποιαδήποτε κίνηση γίνεται απ' την πλευρά των "κιτρινόμαυρων", λες και είναι "ορκισμένοι" να καθυστερήσουν την υπόθεση όσο το δυνατόν περισσότερο. 

Είναι να απορεί κανείς: "Άραγε την υστεροφημία τους δεν τη σκέφτονται; Δεν τους ενδιαφέρει; Πως είναι δυνατόν να πηγαίνουν κόντρα στο νόμο; Ποιο είναι το σκεπτικό τους, με το να βάζουν συνεχώς εμπόδια στην πραγματοποίηση του γηπέδου; Απ' τη στιγμή μάλιστα που κατά γενική ομολογία, αλλά και μετά από θετική γνωμοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, το έργο αυτό (ειδικά η υπογειοποίηση των οδών γύρω από το γήπεδο) αναμένεται να δώσει πνοή στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και θέσεις εργασίας στους δημότερης της περιοχής και των όμορων δήμων. Αλήθεια τι μπορεί να αλλάξε μέσα στα δύο προηγούμενα χρόνια και ο Δήμαρχος της πόλης από εκεί που τo 2015 υποστήριζε ότι "ανεξάρτητα από το γήπεδο, η υπογειοποίηση είναι ένα εξαιρετικό έργο για την πόλη και θα ήμουν χαζός να μην το θέλω", έφτασε στο σημείο να γνωμοδοτεί αρνητικά;

Αυτή τη στιγμή, έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση, όλα δείχνουν ότι ο δήμος κάνει τις τελευταίες απέλπιδες προσπάθειες για να φρενάρει το γήπεδο με κάθε τρόπο. Ο λόγος; Μόνο οι ίδιοι ξέρουν. Είναι δεδομένο όμως ότι ήδη έχουν αρχίσει οι προστριβές μεταξύ του Δημάρχου και συνεργατών του, αφού όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο βλέπουν πως η ΑΕΚ έχει όλο το δίκιο με το μέρος της. Νομικά είναι καλυμμένη απ' όλες τις πλευρές και απ' τη στιγμή μάλιστα που έχει στο πλευρό της τόσο την Περιφέρεια όσο και το αρμόδιο υπουργείο, δύσκολα μπορεί πλέον κάτι να την σταματήσει. Να την καθυστερήσει ναι, να την σταματήσει όχι. Ο λόγος είναι συγκεκριμένος: Η ΑΕΚ έχει κινηθεί απολύτως νόμιμα και τυπικά, δίχως την παραμικρή παρασπονδία, γι' αυτό άλλωστε και έχει καθυστερήσει τόσο πολύ η διαδικασία της οικοδομικής άδειας. Για να μη μπορεί κανένας να τη σταματήσει. 
Γράψτε το σχόλιο σας...

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, 20:30

Live