Γυάλιζε το μάτι του

Ο Μανώλης Βογιατζάκης γράφει στο blog του για τις πρώτες εντυπώσεις από τον Αστρίτ Αϊντάρεβιτς, πριν ακόμα τον δει με την κιτρινόμαυρη φανέλα, αλλά και για τον προγραμματισμό της ΑΕΚ.
0
Μανώλης Βογιατζάκης
14/12/2016 • 08:28
Το νέο απόκτημα της ΑΕΚ, Άστριτ Αϊντάρεβιτς.
  • shares
Είναι γνωστό και αδιαπραγμάτευτο το ότι κάθε ποδοσφαιριστής (πρέπει να) κρίνεται από την παρουσία του μέσα στο γήπεδο. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που πληρώνει μια ομάδα για να τον εντάξει στο δυναμικό της. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που, ανεξάρτητα απ' το όποιο ποδοσφαιρικό ταλέντο, σημαντικό ρόλο στο δέσιμο ενός παίκτη με τον σύλλογο ή τους φιλάθλους, παίζουν κι άλλα στοιχεία. Για παράδειγμα η "δίψα" του να παίξει και να νικήσει. Η αυτοπεποίθηση που αισθάνεται για τις ικανότητές του και η πεποίθηση ότι του αξίζει αυτό το ...κάτι παραπάνω. Το ότι θέλει να ξεχωρίσει και να πείσει πως δεν ήρθε απλώς και μόνο για να προσθέσει μια ακόμα ομάδα στο βιογραφικό του.

Ο Άστριτ Αϊντάρεβιτς ήταν άγνωστος στους περισσότερους ποδοσφαιρόφιλους της χώρας πριν αρχίσει το όνομά του να φιγουράρει στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Ακόμα δεν τον έχουμε δει αγωνιζόμενο ούτε σε προπόνηση της Ένωσης. Το μάτι του όμως ...γυάλιζε απ' τη στιγμή που πέρασε το κατώφλι των γραφείων της ομάδας κι αυτό έγινε αντιληπτό απ' όσους είχαν τη δυνατότητα να βρεθούν το μεσημέρι της Τρίτης (13/12) στον ίδιο χώρο. Το αν καταφέρει να κάνει πράξη όλα όσα είπε, είναι κάτι που κανένας δεν μπορεί να το πει από τώρα με σιγουριά. Το ποδόσφαιρο άλλωστε είναι ομαδικό άθλημα και η επιτυχία ή η αποτυχία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ο Σουηδός όμως έδειξε ότι ξέρει σε ποια ομάδα έχει έρθει και ποιες είναι οι απαιτήσεις της. Εμφανίστηκε αποφασισμένος να πετύχει και να δικαιώσει πρώτα απ' όλα τον εαυτό του και στη συνέχεια τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, ο οποίες πήρε πάνω του την υπόθεση και τον έντυσε στα κιτρινόμαυρα, πριν καν ανοίξει η αυλαία της χειμερινής μετεγγραφικής περιόδου.

Αξίζει μάλιστα να σταθούμε λίγο περισσότερο στον τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ, γιατί όταν γίνεται κάτι σωστό, πρέπει να αναδεκνύεται. Δεν γνωρίζουμε αν θα ...βγει αγωνιστικά ο Αϊντάρεβιτς. Κανένας δεν το γνωρίζει. Θα φανεί στο γήπεδο. Μετά από αρκετό καιρό όμως είναι αλήθεια πως παρατηρείται μια κίνηση σωστού προγραμματισμού. Από το καλοκαίρι κάνει ...μπαμ ότι η ΑΕΚ χρειαζόταν έναν ακόμα ποδοσφαιριστή για τη μεσαία γραμμή. Όλοι το έβλεπαν, αλλά η ομάδα δεν ενισχύθηκε. 

Τους προηγούμενους μήνες ο Μαϊστόροβιτς κινήθηκε όπως έπρεπε και έφερε (ελεύθερο) στην ΑΕΚ έναν ποδοσφαιριστή τον οποίο πιστεύει πάρα πολύ. Ανεξάρτητα από το αν πετύχει ή όχι, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι δεν χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Οι διαδικασίες έγιναν όπως έπρεπε και η ομάδα ενισχύθηκε έγκαιρα σε μια απ' τις θέσεις που "πονούσε". Το σημαντικό από εδώ και στο εξής είναι αρχικά να συνεχιστεί η ενίσχυση του ρόστερ και στη συνέχεια να αποδειχθεί εντός γηπέδου ότι οι ποδοσφαιριστές που θα φορέσουν τα κιτρινόμαυρα, έχουν την ποιότητα και την ικανότητα να επαναφέρουν την ΑΕΚ στην κορυφή.
Γράψτε το σχόλιο σας...

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, 20:30

Live