Πρόβλημα διαχείρισης

Ο Μανώλης Βογιατζάκης γράφει στο blog του για τον ρόμβο του Μοράις και τη νέα γκέλα της ΑΕΚ που έχει άμεση σχέση με τις δύο προηγούμενες.
0
Μανώλης Βογιατζάκης
04/12/2016 • 08:17
Κέρκυρα-ΑΕΚ
  • shares
Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση λέει ο θυμόσοφος λαός και για μια ακόμα φορά ταιριάζει ...γάντι στην εικόνα που παρουσιάζει η ΑΕΚ εντός αγωνιστικού χώρου. Με βάση το αποτέλεσμα, τι είδαμε στην Κέρκυρα; Ό, τι ακριβώς και κόντρα στον Ατρόμητο, αλλά και απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας. Την Ένωση να ανοίγει το σκορ, αλλά από τα μέσα του β΄ ημιχρόνου να μένει από δυνάμεις και να ισοφαρίζεται. Δε γίνεται πάντα να αποτελεί σύμπτωση. Κάτι συμβαίνει. Κάποιο πρόβλημα υπάρχει και μοναδικός υπεύθυνος για να βρει λύση είναι ο Μοράις. Για το μόνο που (εννοείται ότι) δεν ευθύνεται είναι για τις επιλογές που έχει στη διάθεσή του. Γι' αυτό μοναδική υπεύθυνη είναι η διοίκηση, η οποία καλείται στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, έστω να διορθώσει κάποια από τα λάθη που έκανε το προηγούμενο καλοκαίρι.

Με βάση την εικόνα της ομάδας πάντως, η αλήθεια είναι ότι οι "κιτρινόμαυροι" παρουσιάστηκαν σαφώς πιο βελτιωμένοι. Δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες στο α' ημίχρονο, αλλά (ως συνήθως) δεν τις εκμεταλλεύθηκαν και όσο περνούσε η ώρα τόσο περισσότερο χώρο έδιναν στον αντίπαλο για να κάνει το παιχνίδι του. Τελικά για μια ακόμα φορά το ...πλήρωσαν. Η Κέρκυρα με τρία διαφορετικά συστήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα, έβαλε δύσκολα στους παίκτες του Μοράις και παρά το γεγονός ότι ποτέ δεν κατάφερε να γίνει αφεντικό της αναμέτρησης, μπόρεσε τελικά να πετύχει τον στόχο της. 

Αντίθετα ο τεχνικός του Δικεφάλου δεν είχε να αντιπαρατάξει κάτι προκειμένου να αυξήσει την πίεση στην αντίπαλη περιοχή και να μην κινδυνέυσει αμυντικά. Με την είσοδο του Πατίτο Ροντρίγκες αντί του Αραβίδη ουσιαστικά αποδυναμώθηκε ανασταλτικά (αφού σε καμία περίπτωση ο Αργεντινός δεν έδινε βοήθειες στην άμυνα όπως ο συμπαίκτης του) και μπερδεύτηκαν ακόμα και οι υπόλοιποι παίκτες. Ο ρόμβος έπαψε να λειτουργεί ως ρόμβος, αφού ο Πατίτο κινούνταν ...παντού (ως συνήθως δηλαδή), με αποτέλεσμα να υπάρχει υπερφόρτωση έξω από την περιοχή (με τον Αλμέιδα επίσης να κινείται εκτός περιοχής την περισσότερη ώρα) και να γίνεται δύσκολο το έργο και των συμπαικτών του.

Ο Μοράις θα πρέπει να προβληματιστεί για το γεγονός ότι η ομάδα του μένει από δυνάμεις στα μέσα του β' ημιχρόνου. Επίσης θα πρέπει να τον προβληματίσει η διαχείριση κάθε αγώνα. Καλώς ή κακώς (κακώς κατά την προσωπική μας άποψη), με βάση το έμψυχο υλικό που διαθέτει η ΑΕΚ, δεν υπάρχουν επιλογές για να "γυρίσει" ένας αγώνας που ...στραβώνει. Αυτό δηλαδή που συνέβη στην Κέρκυρα, ενώ το ίδιο είδαμε τόσο στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο όσο και σ' αυτό με την Καρδίτσα. Χρόνος πλέον δεν υπάρχει. Η ...παρτίδα του πρωταθλήματος μοιάζει να είναι χαμένη, αλλά αυτό που οφείλουν να κάνουν οι "κιτρινόμαυροι" είναι αν μη τι άλλο να αλλάξουν την αγωνιστική τους εικόνα και τουλάχιστον να εκμεταλλευθούν την έδρα τους στα επόμενα ματς για να μην απομακρυνθούν ακόμα περισσότερο από την κορυφή της βαθμολογίας.
Γράψτε το σχόλιο σας...

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, 20:30

Live