Παρελθόν από τον Πανιώνιο ο Λόλο (video)

Στη κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους, προχώρησαν την Παρασκευή οι Πανιώνιος και Φαμπιάν Εστογιανόφ.

Στη κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους, προχώρησαν την Παρασκευή οι Πανιώνιος και Φαμπιάν Εστογιανόφ. Οι δυο πλευρές έλυσαν το συμβόλαιο, με το οποίο δεσμεύονταν ο Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής, ο οποίος μίλησε στη Nova και στον Γιώργο Βασιλείου, για τους λόγους της απόφασής του, να αποχωρήσει από τη Νέα Σμύρνη.

Ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός δήλωσε στην κάμερα της Nova, πως δεν πρόκειται να συνεχίσει την καριέρα του ούτε στην Ελλάδα, αλλά ούτε στην Ευρώπη. Ο Πανιώνιος από την πλευρά του, για να είναι κατοχυρωμένος, θα προχωρήσει στις απαραίτητες υπογραφές ρητρών, που δε θα επιτρέψει στον παίκτη να μετεγγραφεί σε άλλη ελληνική ομάδα.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία να αναφερθεί είναι το γεγονός ότι ο Φαμπιάν Εστογιανόφ επιθυμούσε τόσο πολύ να επιστρέψει στην πατρίδα του, που πριν ακόμα διευθετηθεί το θέμα του και μιλήσει με τον Βασίλη Τσάβαλο, είχε ήδη κλείσει τα αεροπορικά εισιτήρια πριν φτάσει στο Κορωπί το μεσημέρι της Παρασκευής. 

Ο Εστογιανόφ δήλωσε αρχικά: «Επιστρέφω στην Ουρουγουάη και στην οικογένειά μου. Είμαι στεναχωρημένος που φεύγω από τον Πανιώνιο, αλλά η ομάδα θα έπρεπε να απαλλαγεί από το «βαρύ» μου συμβόλαιο. Χάρισα τα δεδουλευμένα, γιατί θα ήταν άδικο να τα διεκδικήσω από την ομάδα».


Και συμπλήρωσε: «Μακάρι όταν γυρίσω στην Ουρουγουάη να αγωνιστώ στην Πενιαρόλ. Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να προσφέρω όλα όσα μου πρόσφερε ο κόσμος του Πανιωνίου και τους ευχαριστώ πάρα πολύ».


Είχες μια συνάντηση με τον πρόεδρο του Πανιωνίου, τον κύριο Τσάβαλο, τι ακριβώς συμβαίνει;
«Αυτό που είχαμε συζητήσει από το περασμένο καλοκαίρι, που επιθυμία μου ήταν να μείνω στην Ουρουγουάη και την οικογένειά μου για προσωπικούς λόγους. Κάτι που έχω εκφράσει και στο παρελθόν. Και φυσικά για την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο Πανιώνιος. Το γεγονός ότι δεν θα έχει στην πλάτη της το συμβόλαιό μου θα βοηθήσει την ομάδα να ανασάνει οικονομικά. Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να λύσουμε τη συνεργασία μας κοινή συναινέσει».
 
Λύνει τη συνεργασία του και επιστρέφει στην Ουρουγουάη και την οικογένειά του;
«Όπως σας είχα πει και πιο παλιά στην κάμερά σας, τελευταία ευρωπαϊκή ομάδα στην οποία θα ήθελα να αγωνιστώ, είναι ο Πανιώνιος. Για μένα είναι μεγάλη τιμή να είναι ο Πανιώνιος η τελευταία ευρωπαϊκή μου ομάδα. Όλη αυτή η αγάπη που εξέφρασε ο κόσμος του Πανιωνίου προς το πρόσωπό μου δεν είναι αντάξια αυτών που τους πρόσφερα εγώ όλο αυτό το διάστημα. Θέλω να ευχαριστήσω τους “πάνθηρες”, όλους τους φίλους του Πανιωνίου για την αγάπη τους».
 
Έχει συζητήσει με κάποια ομάδα στην Ουρουγουάη; Θα γυρίσει στη Πενιαρόλ;
«Αυτό που επιθυμώ τώρα είναι να επιστρέψω στην πατρίδα μου και να είμαι κοντά στην οικογένειά μου. Δεν έχω μιλήσει με καμία ομάδα στην Ουρουγουάη ή στη Λατινική Αμερική. Ούτε με τη Πενιαρόλ. Σίγουρα επιθυμία μου τους επόμενους μήνες που θα παίξω ξανά ποδόσφαιρο είναι να αγωνιστώ στη Πενιαρόλ. Επαναλαμβάνω όμως ότι αυτό που θέλω πιο πολύ είναι να βρίσκομαι μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους. Περιμένω να κυλήσουν όλα ομάλα και εύχομαι να έπαιζα ξανά για τη Πενιαρόλ».
 
Θα επιστρέψεις κάποια στιγμή στην Ελλάδα; Οι εντυπώσεις σου από τη χώρα μας;
«Φυσικά και θα επιστρέψω στην Ελλάδα κάποια στιγμή. Είναι μια χώρα που μου έχει προσφέρει πάρα πολλά. Έχω ευχάριστες αναμνήσεις. Ο κόσμος από την πρώτη μέρα με αγκάλιασε. Είναι μια καταπληκτική χώρα. Το σημαντικό είναι ότι ο γιος μου θα έχει πάντα το ελληνικό στοιχείο, αφού γεννήθηκε στην Ελλάδα. Αυτό είναι κάτι ωραίο για μένα. Σίγουρα θα έρθω ξανά στην Ελλάδα, αλλά και για να δω ξανά τον Πανιώνιο. Εύχομαι στον Πανιώνιο να μείνει στην Super League».


Τώρα που φεύγεις από τον Πανιώνιο και επειδή γνωρίζω πως είσαι ειλικρινής άνθρωπος, υπήρχαν ομάδες από την Ελλάδα που σε προσέγγισαν;
“Έχουν ακουστεί πάρα πολλά για άλλες ομάδες που ενδιαφέρονταν για μένα. Δεν ισχύει τίποτα όμως, δεν υπάρχει τίποτα επίσημο. Όπως έχω ξαναπεί, αισθανόμουν πολύ καλά στον Πανιώνιο, δεν είχα κανένα λόγο να συζητήσω με καμία άλλη ομάδα. Είχα ένα εξαιρετικό συμβόλαιο στον Πανιώνιο. Ήταν μόνο φήμες. Έχω ακόμα να πάρω κάποια χρήματα από τον Πανιώνιο. Αποφάσισα όμως να χαρίσω τα δεδουλευμένα μου, γιατί ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Πανιώνιος. Γνωρίζω πως τα έχει ανάγκη αυτά τα χρήματα. Θα ήταν άδικο από μένα να προσπαθήσω να διεκδικήσω κάτι παραπάνω. Δεν το θέλω. Θέλω να είμαι μαζί με την οικογένειά μου. Και γι αυτό το λόγο προχωρήσαμε σε αυτή την απόφαση”.


Μίλησε στους παίκτες αλλά και στη NOVA ο Τσάβαλος
Ο Βασίλης Τσάβαλος συνομίλησε με τους παίκτες της ομάδας πριν την έναρξη της προπόνησης της Παρασκευής, προσπαθώντας να τους καθησυχάσει, αλλά και να επαναφέρει όσο μπορεί την ηρεμία στα αποδυτήρια.
Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Πανιιωνίου σύμφωνα με πληροφορίες τους είπε μεταξύ άλλων: «Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Έχει γίνει μια κακοδιαχείριση από την προηγούμενη διοίκηση και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συσσωρευτούν πολλά πράγματα στο τρίμηνο Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος με αποτέλεσμα η ΠΑΕ να αντιμετωπίζει προβλήματα στις υποχρεώσεις της προς τους παίκτες. Παλεύουμε για
δούμε τι μπορούμε να σώσουμε, είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε. Τη νέα χρονιά να είστε σίγουροι πως τα πράγματα θα είναι καλύτερα για όλους μας».


Ο Βασίλης Τσάβαλος στη συνέχεια μίλησε στην κάμερα του Novasports και για το θέμα του Εστογιανόφ: «Στο πλαίσιο της βιωσιμότητας του Πανιωνίου αποφασίσαμε να λύσουμε τη συνεργασία μας με τον Φαμπιάν Εστογιανόφ. Είναι αναμφίβολα ένας ποιοτικός παίκτης, το «δακτυλίδι» της ομάδας, αλλά το συμβόλαιό του δεν μπορεί να συνεχιστεί. Μου εξέφρασε την επιθυμία του να αποχωρήσει από την ομάδα και να επιστρέψει στην πατρίδα του. Μιλήσαμε και διαπίστωσα πως είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση, ενώ μου είπε πως αντιμετωπίζει οικογενειακά προβλήματα. Ο Πανιώνιος είναι η τελευταία ομάδα που αγωνίζεται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ο Φαμπιάν. Δεν μπορούμε να φυλακίσουμε κανέναν, ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες, αλλά με φυλακισμένους είναι σίγουρο ότι θα αποτύχουμε».




Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.