Αήττητος ή φεύγεις

Ο Μανώλης Βογιατζάκης γράφει στο blog του για την στήριξη (;) προς το πρόσωπο του Τιμούρ Κετσπάγια μέχρι το επόμενο στραβοπάτημα.
0
Μανώλης Βογιατζάκης
05/10/2016 • 14:18
Ο Τιμούρ Κετσπάγια.
  • shares
Παρά τις πρώτες ενδείξεις μετά την ήττα και την εικόνα της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τελικά οι διοικούντες την "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ αποφάσισαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με τον Τιμούρ Κετσπάγια. "Σοφή κίνηση" θα πει κάποιος που πιστεύει ότι στους προπονητές θα πρέπει να δίνεται χρόνος για να δείξουν το έργο τους. Λανθασμένη κίνηση θα πει κάποιος άλλος, ο οποίος έχει την άποψη ότι η ΑΕΚ δεν έχει αγωνιστικό πλάνο και ότι δεν γίνεται σωστή διαχείριση του ρόστερ. Αν και πάντα τάσσομαι υπέρ της πρώτης άποψης, στην προκειμένη περίπτωση το θέμα μας δεν είναι ποια απ' τις δύο απόψεις εκφράζει τον καθένα από μας. Το θέμα είναι ο τρόπος που χειρίζεται η ΠΑΕ ΑΕΚ την υπόθεση του Τιμούρ Κετσπάγια και κατ' επέκταση τον ρόλο του προπονητή της ομάδας.

Σκεφτείτε τι έγινε τα τελευταία 24ωρα και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Μετά το ματς με τον Ολυμπιακό, ένα μεγάλο μέρος των οπαδών της Ένωσης ζητούσε με κάθε τρόπο τη λύση της συνεργασίας με τον Γεωργιανό τεχνικό. Το επόμενο πρωί οι ιθύνοντες της ομάδας (Μπάγεβιτς - Μαϊστόροβιτς - Ντι Μπαρτόλο) είχαν μια πρώτη συζήτηση για το θέμα και το απόγευμα της ίδιας μέρας κάλεσαν και τον προπονητή. Προσέξτε! Το κλίμα που έβγαινε ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ από την ομάδα ήταν ότι πρόκειται για συνάντηση στην οποία ουσιαστικά επρόκειτο να παρθούν αποφάσεις για το μέλλον του Κετσπάγια. Αντ' αυτού στην κουβέντα δεν τέθηκε καν τέτοιο ζήτημα, απλώς του ζητήθηκαν εξηγήσεις για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας και τις επιλογές του. Ο Κετσπάγια κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία είπε "συνεχίζουμε κανονικά". Αντίθετα ο Μπάγεβιτς με τον Μιλοβάνοβιτς ούτε επιβεβαίωσαν ούτε διέψευσαν το παραμικρό. Πρώτο ...άδειασμα δηλαδή στον προπονητή.

Τελικά ο Κετσπάγια ενημερώθηκε μεν ότι συνεχίζει κανονικά τη δουλειά του, αλλά την ίδια στιγμή είναι δεδομένο πλέον και προκύπτει βάσει ρεπορτάζ, ότι ήδη οι άνθρωποι της ΑΕΚ αναζητούν τον διάδοχό του στην τεχνική ηγεσία. Οι υπεύθυνοι της ομάδας έχουν προσεγγίσει εκπροσώπους προπονητών από το εξωτερικό, ενώ απ' τη στιγμή που αυτό έγινε γνωστό, οι προτάσεις προπονητών φτάνουν η μία μετά την άλλη στα γραφεία της ΠΑΕ. Τώρα πως είναι δυνατόν να συνδυάζεται η πρώτη απόφαση με τη δεύτερη, είναι κάτι το ανεξήγητο, τουλάχιστον στη δική μου τη σκέψη. Αυτό που προκύπτει βάσει ρεπορτάζ (και όχι επίσημα) από τις τάξεις της ΠΑΕ είναι ότι δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία στον Κετσπάγια προκειμένου να αντιστρέψει το κλίμα, αλλά η ΑΕΚ ως μεγάλη ομάδα θα πρέπει να έχει έτοιμη λύση σε περίπτωση νέας γκέλας. Ο προπονητής δηλαδή συνεχίζει τη δουλειά του με το ...πιστόλι στον κρόταφο.

Άρα ο Κετσπάγια για να πείσει ότι έχει αντιστρέψει το κλίμα, δεν δικαιούται να χάσει βαθμούς, αφού στη νέα γκέλα θα είναι έτοιμος να δει την πόρτα της εξόδου. Το γεγονός αυτό όμως είναι ξεκάθαρο πως δεν αποτελεί στήριξη στον προπονητή. Αν στην ΑΕΚ όντως πιστεύουν ότι ο Γεωργιανός μπορεί να αλλάξει την υπάρχουσα κατάσταση, οφείλουν να το δείξουν στην πράξη. Πρώτα απ' όλα ενημερώνοντας τους ποδοσφαιριστές ότι η στήριξη στο πρόσωπο του προπονητή είναι δεδομένη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ και κατ' επέκταση να γνωστοποιήσουν την απόφαση αυτή και στον κόσμο. Αν δεν το πιστεύουν, τότε το καλύτερο είναι να λυθεί η συνεργασία όσο το δυνατόν νωρίτερα, ώστε ο νέος τεχνικός να έχει χρόνο για να δουλέψει με την ομάδα. Μέση λύση δεν υπάρχει...
Γράψτε το σχόλιο σας...

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, 20:30

Live