Ας κάνουμε απολογισμό

Ο Μανώλης Βογιατζάκης σχολιάζει στο blog του τις μετεγγραφικές κινήσεις και τον προγραμματισμό της ΑΕΚ τον Γενάρη.
0
Μανώλης Βογιατζάκης
04/02/2016 • 08:43
Σουκουλίνι Πέκχαρτ
  • shares
Μας μπέρδεψε κάπως η ΑΕΚ με τον προγραμματισμό της στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Αρχικά γνωρίζαμε ότι πρώτος στόχος ήταν ένας γρήγορος εξτρέμ, στη συνέχεια ως προτεραιότητα τέθηκε ο σέντερ φορ, ενώ η ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας ...έπαιζε πάντα δυνατά. Τελικά πρώτα αποκτήθηκε ένας αμυντικός μέσος και στη συνέχεια μια από τις εναλλακτικές λύσεις στην κορυφή της επίθεσης. 

Θα συμφωνήσω απόλυτα με όσους υποστηρίζουν ότι ο προγραμματισμός δεν είναι κάτι δεδομένο και ότι μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες που δημιουργούνται. Θα ήταν όμως προτιμότερο για μια ομάδα τέτοιου επιπέδου να μη φτάσει στην τελευταία κυριολεκτικά μέρα των μετεγγραφών για να κάνει τις κινήσεις της. Το αν αποδειχθούν πάντως σωστές οι συγκεκριμένες αποφάσεις θα κριθεί στο γήπεδο και μόνο εκεί. 

Άλλωστε οι εύκολες κρίσεις του στυλ "ο Πέκχαρτ έχει να σκοράρει κάτι χρόνια", ή "ο Σουκουλίνι δεν έπειθε στην Αγγλία, γι' αυτό και τον παραχώρησαν", είναι καφενειακές κουβέντες και ποτέ δεν τις ενστερνίστηκα για καμία μετεγγραφή. Πόσο μάλλον τώρα που εμπιστεύομαι σε μεγάλο βαθμό την κρίση του Πογέτ και είμαι βέβαιος ότι για να πει το "ΟΚ", υπάρχουν πολλές πιθανότητες να δούμε κάτι καλό στο γήπεδο. Όλα όμως θα φανούν στο ...χορτάρι και σε λίγους μήνες θα αποδειχθεί αν τελικά ήταν σωστή κίνηση η απόκτησή τους.

Ειδικά ο Μπρούνο Σουκουλίνι πάντως, από τις πρώτες μέρες παρουσίας του στα Σπάτα δεχνει να έχει "κερδίσει" όσους τον έχουν παρακολουθήσει και το γεγονός ότι βρίσκεται στο ρόστερ, αναμφισβήτητα αποτελεί επιτυχία και του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς που τον έφερε. Όσο για τον Τόμας Πέκχαρτ, το ότι διαθέτει διαφορετικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του από τους Αραβίδη και Τζεμπούρ είναι θετικό για την ΑΕΚ, αφού με την παρουσία του θα δώσει ύψος στην ομάδα, το οποίο είναι απαραίτητο και έλειπε μέχρι στιγμής.

Υ.Γ: Μόνο διαχείριση χρειάζεται απόψε να κάνει η ΑΕΚ κόντρα στον Ηρακλή, αφού με βάση την εικόνα που έχουμε δει ως τώρα από τις δύο ομάδες τόσο γενικά στη σεζόν, όσο και ειδικά στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια, φαίνεται ότι η Ένωση έχει μεγάλη διαφορά από τον αντίπαλό της και δεν θα αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα για την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου. Εκεί όντως θα αρχίσουν τα ...δύσκολα.  
Γράψτε το σχόλιο σας...

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, 20:30

Live