Το «next best thing» της ΑΕΚ

0
Μανώλης Βογιατζάκης
18/09/2014 • 10:30
Το «next best thing» της ΑΕΚ
  • shares

Προς το παρόν, γιατί όπως φαίνεται στο μέλλον θα τα ακούσουν και θα τα διαβάσουν αρκετές φορές. Η απόφαση του Δέλλα να συμπεριλάβει στην αποστολή για τη Λάρισα έξι παιδιά από την ομάδα νέων αποδείχθηκε απόλυτα σωστή, όχι τόσο για το αποτέλεσμα (το οποίο ελάχιστη σημασία έχει στα φιλικά παιχνίδια), όσο για το γεγονός ότι μπορείς να εκτιμήσεις τη δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής. Η αλήθεια είναι ότι πλέον στην ΑΕΚ, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια, ακολουθούν πιστά το μοντέλο των ακαδημιών και όπως φαίνεται η δουλειά τους αποδίδει «καρπούς».

Οι έξι νεαροί παίκτες του δικεφάλου έδειξαν ότι αν στηριχθούν φέτος και πάρουν χρόνο κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν στη Football League, μόνο κέρδος μπορεί να έχει η ομάδα από την παρουσία τους. Ειδικά ο Ανδρέας Βλαχομήτρος με τον Δημήτρη Τζάθα (οι οποίοι και πέρυσι είχαν ξεχωρίσει) φαίνεται ότι αποτελούν το «next best thing» της Ένωσης. Διαθέτουν το αγωνιστικό «θράσος» που απαιτείται, το ταλέντο, την ικανότητα και τη «δίψα» να πετύχουν και να γίνουν οι επόμενοι που θα πάρουν την ευκαιρία.

Εκτός απ' τους μικρούς, οι οποίοι .μεγαλώνουν και διεκδικούν, δε θα μπορούσε να μη γίνει ειδική αναφορά στους δύο τερματοφύλακες της ΑΕΚ που έπαιξαν στο φιλικό και μαζί με τον Ανέστη αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις από τον Κώστα Καμπόλη. Ο Καραγκιολίδης ήταν άψογος (δεν ευθύνεται στο γκολ) και ενέπνεε σιγουριά σε κάθε φάση, ενώ σταθερός όποτε χρειάστηκε ήταν και ο Ηλίας Βούρας, με τους τρεις «άσους» να βάζουν ευχάριστο δίλημμα στον Δέλλα για το αρχικό σχήμα. Μαζί μ' αυτούς εννοείται ότι υπάρχει και ο Παναγιώτης Ντούνης, έτοιμος να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά και να μάθει πολλά πριν αρπάξει την όποια ευκαιρία του παρουσιαστεί.

Η ΑΕΚ βαδίζει σε σωστό δρόμο και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Το θέμα αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί λύση και να αρχίσει το πρωτάθλημα, γιατί ο προγραμματισμός που έχει γίνει, πάει .περίπατο και μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να προκαλέσει σε όσες ομάδες της κατηγορίας έχουν φροντίσει να λειτουργούν σε επαγγελματικό πλαίσιο.

Γράψτε το σχόλιο σας...