Καμία σχέση με την περσινή ΑΕΚ

0
Μανώλης Βογιατζάκης
03/08/2014 • 08:01
Καμία σχέση με την περσινή ΑΕΚ
  • shares
Ακόμα και με ένα πρώτο αγωνιστικό δείγμα είναι ξεκάθαρο ότι η ΑΕΚ δεν έχει την παραμικρή σχέση με την περσινή ομάδα. Η ποιότητα των ποδοσφαιριστών που προστέθηκαν στο ρόστερ είναι δεδομένη και είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά φέτος στη Football League, εννοείται σε συνδυασμό με την παρουσία κάποιων παικτών από την περσινή ομάδα.

Τι είδαμε λοιπόν στην Ξάνθη, κατά τη διάρκεια του πρώτου φιλικού αγώνα της (φανερά) ανέτοιμης ΑΕΚ; Έναν εξαιρετικό Γιώργο Σαρρή, να δίνει την εντύπωση ότι ήρθε όχι απλώς για να μείνει, αλλά με σκοπό να κερδίσει από την πρώτη στιγμή θέση βασικού. Στα δεξιά τον Μιχάλη Μπακάκη να δείχνει μεν επηρεασμένος από την κούραση και από την αλλαγή περιβάλλοντος, αλλά να εμπνέει σιγουριά στις περισσότερες αμυντικές του τοποθετήσεις. Επιθετικά είναι βέβαιο ότι μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα. Η ποιότητα του Μάνταλου είναι δεδομένη και γινόταν αντιληπτή όποτε περνούσε η μπάλα από τα πόδια του. Είναι παίκτης επιπέδου Super League και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία.

Υπήρχαν και παίκτες - αποκαλύψεις, όπως για παράδειγμα ο Φαγιέ στη μεσαία γραμμή, ο οποίος είχε ιδιαίτερη πειστική παρουσία. Επίσης ο νεαρός Σβάρνας με πολύ σωστές τοποθετήσεις στην άμυνα, άφησε ελπίδες για το μέλλον. Ο Ζόριτς έδειξε ότι διαθέτει πολύ καλά τεχνικά στοιχεία και μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική εναλλακτική λύση, είτε για τον άξονα της επιθετικής τριάδας, είτε για το αριστερό άκρο.Άφησα για το τέλος τον Μπαρμπόσα. Έφταναν δυο - τρεις κινήσεις του για να κατανοήσουν οι πάντες ότι ο συγκεκριμένος παίκτης θα είναι φέτος το πρώτο ...βιολί στο ένα άκρο της "κιτρινόμαυρης" επίθεσης.

Το πιο σημαντικό είναι ότι το συγκεκριμένο σύνολο έχει ακόμα αρκετό καιρό μπροστά του για να "δουλευτεί" με σκοπό να βγάλει στο γήπεδο την ποδοσφαιρική ποιότητα των ποδοσφαιριστών του ρόστερ. Ακόμα είναι πολύ νωρίς, αλλά τα μηνύματα είναι αισιόδοξα.

Υ.Γ: Η "δίψα" των φιλάθλων της ΑΕΚ για να ξαναδούν την ομάδα τους εκεί που αξίζει είναι εμφανέστατη σε κάθε ευκαιρία που τους παρουσιάζεται. Τι να πει κανείς, όταν μέσα στον Αύγουστο δημιουργούν αυτή την υπέροχη ατμόσφαιρα στις εξέδρες και δίνουν ένα υπέροχο "χρώμα" με τις φωνές τους...
Γράψτε το σχόλιο σας...