Πόσο διαφορετικά θα ήταν...

Ο Μανώλης Βογιατζάκης γράφει στο blog του για το φινάλε με ψηλά το κεφάλι του Δέλλα στην ΑΕΚ και για το μεγαλύτερο λάθος του το προηγούμενο καλοκαίρι.
0
Μανώλης Βογιατζάκης
21/10/2015 • 08:43
Πόσο διαφορετικά θα ήταν...
  • shares
Άλλος ένας αποχαιρετισμός της ΑΕΚ στον Δέλλα. Οι πρώτoi δύο ήταν γι' αυτόν ως ποδοσφαιριστής, το 2001 και το 2008. Ο τρίτος ως προπονητής το 2015. Κάθε εφτά χρόνια χωρίζουν οι δρόμοι τους. Αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Πριν από σχεδόν 2,5 χρόνια ο κόσμος πίστεψε σ' αυτόν και έβλεπε στο πρόσωπό του ένα παιδί της ομάδας αποφασισμένο να κάνει μια νέα αρχή μαζί της. Ο Δέλλας δουλέψε πάρα πολύ όχι μόνο μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, αλλά και εκτός. Δούλεψε πολύ για το καλό της ΑΕΚ και φυσικά το δικό του. Για να φέρει ξανά το στοιχείο της ενότητας στην ομάδα, για να δώσει όραμα στους παίκτες που φορούσαν τη φανέλα, αλλά και στους φιλάθλους, ώστε να περάσουν όσο το δυνατόν πιο εύκολα τα δύο δύσκολα χρόνια στα ...αλώνια των χαμηλότερων κατηγοριών.

Πάντα ήταν κύριος κι έτσι αποφάσισε να γράψει το φινάλε στην τρίτη παρουσία του στην ομάδα. Ο ίδιος έλεγε πάντα σε συζητήσεις με φίλους και γνωστούς ότι η ΑΕΚ δεν θα πρέπει να μένει "κολλημένη" σε πρόσωπα. Ότι η ομάδα πρέπει να είναι πάνω απ' όλους που περνούν και φεύγουν, είτε είναι παίκτες, είτε προπονητές, όπως κι αν ονομάζονται. Έτσι, ως κύριος, με ήθος, αποφάσισε να πει "αντίο" τη στιγμή που αντιλήφθηκε ότι πλέον τον θεωρούσαν ως ...πρόβλημα κάποιοι εντός ομάδας.

Λάθη έκανε. Εννοείται αυτό. Ποιος δεν κάνει άλλωστε λάθη; Σίγουρα όχι όποιος δουλεύει. Κι όταν λέω λάθη δεν εννοώ απαραίτητα όσα γίνονται κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, όπως για παράδειγμα το προηγούμενο Σάββατο στο "Γ. Καραϊσκάκης". Για μένα το μεγαλύτερο λάθος του ήταν οι υποχωρήσεις. Ζήτησε τουλάχιστον δύο εξτρέμ, αλλά εξτρέμ δεν είδε. Έμεινε μόνο με τους Μπαρμπόσα και Πλατέλλα. Ζήτησε στόπερ που να έχει ως "καλό" πόδι το αριστερό, αλλά ούτε αυτόν τον είδε. Έψαχνε επιθετικό με συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού. Όχι απλώς δεν είπε τίποτα, αλλά μέχρι και την τελευταία στιγμή έλεγε ότι διαθέτει τους καλύτερους. Ίσως αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος του. Αλήθεια πόσο διαφορετική θα ήταν σήμερα η κατάσταση αν πριν λίγους μήνες είχε επιλέξει διαφορετικό δρόμο απ' αυτόν των υποχωρήσεων; Κανένας δεν ξέρει.

Είναι βέβαιο ότι η ΑΕΚ πρόσφερε πολλά στον Δέλλα αυτά τα 2,5 χρόνια. Καταρχάς την ευκαιρία να "μεγαλώσει" προπονητικά και να κάνει σημαντικά βήματα στην καριέρα του. Πρόσφερε όμως και ο Δέλλας στην ΑΕΚ κι αυτό δεν μπορεί κανένας να το αμφισβητήσει. 
Γράψτε το σχόλιο σας...

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, 20:30

Live