Ο «Λύμπε», οι λόγοι του διαζυγίου και η επόμενη μέρα

0
Μανώλης Βογιατζάκης
11/06/2014 • 16:08
Ο «Λύμπε», οι λόγοι του διαζυγίου και η επόμενη μέρα
  • shares
Το γεγονός και μόνο ότι από τον πρώην τεχνικό διευθυντή της ομάδας περνούσαν ουσιαστικά όλες οι μετεγγραφικές εξελίξεις της Ένωσης τα λέει όλα, αλλά όπως αποδείχθηκε, οι χειρισμοί του στα «ανοιχτά» ζητήματα ήταν ο λόγος για τον οποίο ολοκληρώθηκε άδοξα η συνεργασία του με τον δικέφαλο. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης πάντως δεν ξύπνησε ένα πρωί και αποφάσισε να «τελειώσει» τον «Λύμπε». Από το προηγούμενο καλοκαίρι, αλλά και κατά τη διάρκεια της σεζόν υπήρχαν περιπτώσεις υποψήφιων μετεγγραφικών στόχων, οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν είχαν την εξέλιξη που θα περίμενε ο ηγέτης της ΑΕΚ, όπως για παράδειγμα αυτή του Αυλωνίτη. Επίσης δεν είχε περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι οι παίκτες που έκαναν τη διαφορά φέτος στην Ένωση, δηλαδή ο Βαγγέλης Πλατέλλας και ο Άλεξ Ντακόλ φόρεσαν τα κιτρινόμαυρα μετά το τέλος της προετοιμασίας, ουσιαστικά όταν έγινε αντιληπτό ότι ο προγραμματισμός που είχε γίνει δεν έφερνε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
 
Θα μου πείτε «και τότε γιατί δεν τον έδιωξε νωρίτερα, αλλά περίμενε να φτάσουμε στα μέσα Ιουνίου»; Όπως φαίνεται τα τελευταία «ανοιχτά» μετεγγραφικά ζητήματα και οι χειρισμοί που έγιναν, τόσο ως προς την επικοινωνία των συγκεκριμένων υποθέσεων, όσο και γενικά ως προς την κατάληξή τους, αλλά και η επιμονή στο θέμα του Κατσουράνη έπαιξαν το ρόλο τους. Επίσης η διαφωνία σε διάφορα θέματα με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν είχε περάσει απαρατήρητη από τον Μελισσανίδη. Για να τα λέμε πάντως όλα, το γεγονός ότι ήδη η ΑΕΚ έχει προχωρήσει σε 12 μετεγγραφικές κινήσεις και ουσιαστικά έχει συμπληρώσει κατά πολύ το ρόστερ αποτελεί επιτυχία του Νίκου Λυμπερόπουλου. Ακόμα και γι' αυτό πάντως υπάρχει αντίλογος από κάποιους στην ομάδα, οι οποίοι υποστήριζαν ότι οι παίκτες που αποκτήθηκαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν έτσι κι αλλιώς γνωστοί σε όλους όσοι παρακολουθούν ελληνικό ποδόσφαιρο.
 
Το θέμα είναι τα γίνεται από εδώ και στο εξής. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν η ΑΕΚ θα προχωρήσει και πάλι με το μοντέλο του τεχνικού διευθυντή, ή αν για παράδειγμα θα πορευθεί ως έχει, με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να αναλαμβάνει πιο ενεργό ρόλο στον συγκεκριμένο τομέα. Οι πληροφορίες θέλουν τους ανθρώπους της Ένωσης να εξετάζουν και τις δύο περιπτώσεις (με την πρώτη να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες) και όπως φαίνεται πολύ σύντομα θα ξεκαθαρίσει οριστικά ποια θα είναι η απόφαση που θα παρθεί από τον Δημήτρη Μελισσανίδη.      
Γράψτε το σχόλιο σας...