Ο Δέλλας "φτιάχνει" τη ...δική του ΑΕΚ

Ο Μανώλης Βογιατζάκης σχολιάζει στο blog του την εικόνα της ΑΕΚ στην πρεμιέρα της Super League και ειδικά τα στοιχεία που έχει ήδη περάσει ο Τραϊανός Δέλλας στο παιχνίδι της ομάδας.
0
Μανώλης Βογιατζάκης
23/08/2015 • 08:00
Ο Δέλλας "φτιάχνει" τη ...δική του ΑΕΚ
  • shares
Το πρώτο δείγμα της ΑΕΚ στην επιστροφή της στη Super League δεν ήταν απλώς θετικό, αλλά εξαιρετικό. Όχι σε όλη τη διάρκεια του ματς κόντρα στον Πλατανιά, αλλά σε ένα μεγάλο μέρος αυτού. Απολύτως λογικό όμως, αφού ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή. Είναι πάντως πολύ σημαντικό το γεγονός ότι την κατάλληλη στιγμή η Ένωση έδειξε ετοιμότητα και έβγαλε στο παιχνίδι της μέρος των στοιχείων που δούλεψε ο Δέλλας στην προετοιμασία. Την ταχύτητα στην ανάπτυξη, την ασφυκτική πίεση στην περιοχή του αντιπάλου και φυσικά το σκοράρισμα. Γενικά ο Δέλλας συνεχίζει να δουλεύει μεθοδικά, όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια, βάζοντας όλο και περισσότερο τη "σφραγίδα" του στην εικόνα της ομάδας. 

Φυσικά ακόμα είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Μη γελιόμαστε. Το 3-0 επί του Πλατανιά δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από τρεις βαθμοί και ένα ψυχολογικό "ντοπάρισμα" ενόψει της συνέχειας. Η ...μπάλα θα πρέπει να μείνει χαμηλά τόσο απ' όσους κινούνται εντός ομάδας, όσο και από τον κόσμο. Μια ομάδα για να δείξει αν μπορεί να φτάσει ψηλά χρειάζεται διάρκεια. Εκεί κρίνονται τα πάντα.

Από το ματς της πρεμιέρας πάντως δεν είναι δυνατόν να μη γίνει ειδική αναφορά στον Βαγγέλη Πλατέλλα. Συνήθως τα ...φώτα πέφτουν πάνω στους ξένους παίκτες ή τις νέες μετεγγραφές. Ο Πλατέλλας όμως μας άφησε όλους ...άφωνους με την εξαιρετική του εικόνα. Έκανε τα πάντα κόντρα στην κρητική ομάδα εκτός από το να σκοράρει. Γενικά η ΑΕΚ έπαιξε πολύ από την δεξιά πτέρυγα με τον Γκάλο να τον ακολουθεί σε υψηλούς ρυθμούς. Σούπερ ματς πραγματοποίησε και ο Γιόχανσον. Αυτό το σουηδικό ...μηχανάκι της μεσαίας γραμμής, το οποίο συνεχίζει στους δικούς του τρελούς ρυθμούς. Από την ΑΕΚ δεν υπήρχε κανένας που να υστερήσει αγωνιστικά έναντι των υπολοίπων. Απλώς για μια ακόμα φορά πιστοποιήσαμε ότι ο Κολοβέτσιος θα είναι φέτος ο "άρχοντας" της άμυνας, αλλά και ότι ο Βάργκας μπορεί να κάνει ...μαγικά με τη μπάλα στα πόδια. Τι άλλο αποδείχθηκε; Ότι ο Αραβίδης δεν μπορεί να αποδώσει ως εξτρέμ, ενώ αντίθετα είναι 100 φορές πιο επικίνδυνος όταν παίζει στη θέση του. Στην κορυφή της επίθεσης. Το βλέπουμε σχεδόν σε κάθε ματς της Ένωσης, το είδαμε και στην πρεμιέρα της φετινής Super League.

Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ έχουν κάθε λόγο για να πανηγυρίζουν από τον δυναμικό τρόπο επιστροφής της ομάδας τους. Είπαμε όμως. Ήταν απλώς ένα βήμα και τίποτα περισσότερο. Η ΑΕΚ θα χρειαστεί χρόνο για να πείσει αν όντως επέστρεψε έχοντας θέσει υψηλούς στόχους. 
Γράψτε το σχόλιο σας...

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, 20:30

Live