Μια ΑΕΚ από την αρχή

0
Μανώλης Βογιατζάκης
08/04/2014 • 01:16
Μια ΑΕΚ από την αρχή
  • shares
ο μεγαλύτερο ποσοστό των φίλων της Ένωσης όμως απλά δε διανοείται ότι, ακόμα και με το υπάρχον ρόστερ, δεν μπορεί η ομάδα να κυριαρχήσει κόντρα σε ερασιτέχνες αντιπάλους. Το ματς με τον αξιόμαχο Π.Α.Ο.Κρουσώνα άλλωστε δεν ήταν το μοναδικό. Το ίδιο συνέβη με τον Ηλυσιακό, με τον Ηρόδοτο, με την Τριγλία, με τη Θύελλα και με πολλούς ακόμα, γεγονός που δείχνει ότι τελικά δεν ήταν θέμα χρόνου να διαφοροποιηθεί η κατάσταση. Ήταν θέμα ποιότητας. Για να πω την αλήθεια, ήταν μια περίοδος που πίστεψα ότι υπάρχει μέλλον για το συγκεκριμένο ρόστερ. Αποδείχθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Για τη Γ' Εθνική των ερασιτεχνικών ομάδων, η ΑΕΚ μπορεί εύκολα να πάρει την άνοδο, αλλά δεν μπορεί να πείσει ούτε τους πιο αισιόδοξους φίλους της.

Συμφωνώ μάλιστα απόλυτα με τα λόγια του Δέλλα, στο τέλος της αναμέτρησης του Παγκρητίου σταδίου. Πράγματι το πάθος και ο τσαμπουκάς δε δουλεύονται στην προπόνηση και η αλήθεια είναι ότι με ελάχιστες εξαιρέσεις, τα συγκεκριμένα στοιχεία αγνοούνται από το ρόστερ. Προκαλεί πάντως απορία ο λόγος για τον οποίο επιμένει ο τεχνικός της Ένωσης στα ίδια πρόσωπα. Δεν έχει τίποτα να χάσει αν δώσει τη δυνατότητα στα νέα παιδιά να μπουν στην ενδεκάδα. Το αν θα μειωθεί ή όχι η διαφορά ελάχιστα ενδιαφέρει. Αυτό που θα έπρεπε να είναι πιο σημαντικό τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι το αν και πόσοι απ' τους "μικρούς" μπορούν να μείνουν και να διεκδικήσουν μια θέση.

Ο Τσεβάς έδειξε και χθες ότι μπορεί. Έδειξε ότι ...έχει το γκολ, έχει την όρεξη, έχει το πάθος και την ικανότητα να φωνάξει "παρών", προσφέροντας μια λύση στην επίθεση, η οποία πάει από το κακό στο χειρότερο. Με εξαίρεση τον Πλατέλλα, ο οποίος παραμένει ο πιο σταθερός παίκτης της ΑΕΚ από την αρχή της σεζόν, οι υπόλοιποι είτε έχουν παραμείνει στάσιμοι, είτε κάνουν βήματα πίσω.

Το θέμα πλέον γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο για τη νέα σεζόν. Χρειάζεται μια ομάδα από την αρχή, με πιο σωστές επιλογές στον προγραμματισμό και με ποδοσφαιριστές που να μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Οι κινήσεις που έχουν γίνει ως τώρα είναι ιδιαίτερα προσεγμένες, αλλά δεν αρκούν για να δημιουργηθεί ένα σύνολο που θα κάνει τη διαφορά.
Γράψτε το σχόλιο σας...