Η υπομονή του κόσμου έχει... σχεδόν εξαντληθεί

0
Μανώλης Βογιατζάκης
21/02/2011 • 11:07
Η υπομονή του κόσμου έχει... σχεδόν εξαντληθεί
  • shares

Φυσικά και θα πρέπει να συνεχίζεται, αλλά για μια ομάδα επιπέδου ΑΕΚ, αυτό δε φτάνει. Δεν είναι δυνατόν να φτάνει. Γιατί όσο απλά «η προσπάθεια συνεχίζεται», τόσο η υπομονή του κόσμου εξαντλείται.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας για τη συνέχεια. Δεν πείθει πλέον ούτε τον πιο αισιόδοξο φίλαθλο. Όχι επειδή δε νίκησε τον Πανιώνιο. Αυτό είναι το λιγότερο. Το χειρότερο είναι ότι κόντρα σε μια από τις ομάδες που μάχονται για να αποφύγουν τον υποβιβασμό, ο δικέφαλος δε δημιούργησε καν τις ευκαιρίες για να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Ναι μεν οι «κυανέρυθροι» πήραν το βαθμό της ισοπαλίας ουσιαστικά με μια φάση, αλλά αυτό δε μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία, αφού η ΑΕΚ απ' την πλευρά της δεν έκανε περισσότερες.

Φυσικά, σε ότι αφορά καθαρά και μόνο στο τελικό αποτέλεσμα και όχι στην εμφάνιση της ομάδας, ενδεχομένως να ήταν διαφορετικό εάν στη φάση του 48ου λεπτού ένας από τους τέσσερις διαιτητές έβλεπε την πισώπλατη γροθιά του Ριέρα στο κεφάλι του Καφέ. ʼραγε θα μείνει ατιμώρητος ο Ισπανός για τη συγκεκριμένη απαράδεκτη ενέργειά του; Συνέχισε μάλιστα να επιδεικνύει την ποδοσφαιρική του κουλτούρα μέσα στη φυσούνα όταν έβριζε με χυδαίο τρόπο τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ.

Το γεγονός αυτό βέβαια δεν αλλάζει την κακή εικόνα που παρουσίασε η Ένωση στον τρόπο παιχνιδιού της, γι' αυτό και η αντίδραση των οπαδών του δικεφάλου λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο ήταν απόλυτα δικαιολογημένη. Αγώνα με αγώνα άλλωστε, βλέπουν την ομάδα τους αντί να εμφανίζει σημάδια βελτίωσης, να παρουσιάζει τα ίδια και περισσότερα προβλήματα. Ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν έχει εξαντληθεί η υπομονή του κόσμου είναι το κύπελλο. Ποιος όμως μπορεί να είναι αισιόδοξος, βλέποντας τέτοιες εμφανίσεις; Ελάχιστοι, για να μην πω κανένας.

Και μια ερώτηση για το τέλος: Ο Μπλάνκο θα παίξει ποτέ στη θέση του; Στη θέση απ' την οποία αναδείχθηκε δύο συνεχόμενες σεζόν πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, αλλά και τρία χρόνια, πρώτος σκόρερ της ομάδας…

Γράψτε το σχόλιο σας...