Ο Χιμένεθ έχει δυο ...δρόμους. Ποιον θα διαλέξει;

18/02/2011 • 03:00
Ο Χιμένεθ έχει δυο ...δρόμους. Ποιον θα διαλέξει;
  • shares

Ιδού το ερώτημα... Το βέβαιο είναι ότι ο Ισπανός προπονητής άλλα περίμενε και άλλα βρήκε στην Ένωση. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Ναι μεν γνώριζε, κατά κάποιο τρόπο, την οικονομική κατάσταση και τις δυνατότητες του ρόστερ, αλλά είναι σαφές ότι ήλπιζε σε μεταγραφική ενίσχυση τον Ιανουάριο. Γι' αυτό άλλωστε, όπως ο ίδιος υποστήριξε, είχε έτοιμη λίστα με πέντε υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους σε κάθε θέση που πίστευε ότι χρειαζόταν άμεσα προσθήκες η ομάδα.

Τελικά δεν αποκτήθηκε ούτε ένας απ' όσους είχε αρχικά προτείνει, αφού χρήματα για μεταγραφές δεν υπήρχαν. Αναγκάστηκε να φέρει στην ΑΕΚ τρεις δανεικούς παίκτες κι έναν επιπλέον (Ντρπιτς) ο οποίος έχει να αγωνιστεί σχεδόν έναν χρόνο, ίσα – ίσα για να βγάλει τη σεζόν με περισσότερες λύσεις.

Αυτή τη στιγμή όμως ανοίγονται μπροστά του δύο ...δρόμοι. Ο ένας οδηγεί πίσω στην πατρίδα του. Δε χρειάζεται και ιδιαίτερη εξήγηση για να κατανοήσει κανείς το  λόγο για τον οποίο ενδέχεται να πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση. Απλά είναι τα πράγματα. Οι ενδείξεις για τα οικονομικά δεδομένα του καλοκαιριού μόνο αισιόδοξες δεν είναι κι αυτό δεν αποτελεί μυστικό. Το παραδέχθηκε άλλωστε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΑΕ, πριν από λίγο καιρό σε συνέντευξή του.

Σε περίπτωση που η ΑΕΚ κατακτήσει το κύπελλο και πραγματοποιήσει στη συνέχεια μια αξιόλογη πορεία στα πλέϊ οφ, τότε ο Ισπανός θα έχει τη δυνατότητα να αποχωρήσει επιτυχημένος. Θα μπορεί να επιστρέψει με το κεφάλι ψηλά και να πει στους συμπατριώτες του ότι ...μέσα σε λίγους μήνες, δίχως να κάνει μεταγραφές,  ανέλαβε μια ομάδα χωρίς ψυχολογία και με αρκετά προβλήματα, αλλά κατάφερε να πάρει έναν τίτλο κι ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για το επόμενο Europa League. Επίσης ότι αποφάσισε να αποχωρήσει επειδή δεν υπάρχει μέλλον, μια και η διοίκηση δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του, όπως του είχε υποσχεθεί όταν είχαν συμφωνήσει...

Σε περίπτωση όμως που η ΑΕΚ δεν κατακτήσει το κύπελλο, η κατάσταση θα είναι πολύ χειρότερη για τον Χιμένεθ. Θα χρεωθεί ότι η ομάδα έχασε το τρόπαιο, ότι τερμάτισε αρκετούς βαθμούς μακριά από την κορυφή, αλλά και το γεγονός ότι είχε τεράστιες μεταπτώσεις στην απόδοσή της από παιχνίδι σε παιχνίδι. Γι' αυτό και θα είναι πιο δύσκολο να αποχωρήσει ως αποτυχημένος από την Ελλάδα.

Κι εδώ ανοίγεται ο δεύτερος ...δρόμος. Παραμένει στο τιμόνι του δικεφάλου για να μην αφήσει το έργο του στη μέση. Διώχνει όσους θεωρεί ότι δε μπορούν να προσφέρουν, μειώνει το μπάτζετ και με τις γνωριμίες του στελεχώνει το ρόστερ με παίκτες που τους γνωρίζει, δανεικούς ή ελεύθερους (άρα χωρίς πολλές οικονομικές απαιτήσεις), αλλά και νεαρούς από τις ακαδημίες. Εννοείται ότι ξεκαθαρίζει στον κόσμο ότι δεν θα πρέπει να έχει υψηλές απαιτήσεις για την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Θα μου πείτε: «Δηλαδή δεν μπορεί να παραμείνει στον πάγκο, πραγματοποιώντας τις παραπάνω κινήσεις, σε περίπτωση που κατακτήσει η ΑΕΚ το κύπελλο»; Σαφώς και μπορεί, απλά επειδή έχει απογοητευθεί με τις καταστάσεις που έχει βιώσει ως τώρα, δύσκολα θα διακινδυνεύσει ακόμα περισσότερο την καριέρα και το όνομά του. Όσα κι αν λέγονται πάντως, όσα κι αν γράφονται καθημερινά, την οριστική απόφαση φαίνεται ότι θα την πάρει το καλοκαίρι, αφού πρώτα όμως πραγματοποιήσει μια συζήτηση με τους μεγαλομετόχους της ΠΑΕ για να πληροφορηθεί τις προθέσεις τους.

Γράψτε το σχόλιο σας...