Αγώνας... πάθημα για να γίνει μάθημα

0
Μανώλης Βογιατζάκης
24/11/2013 • 01:00
Αγώνας... πάθημα για να γίνει μάθημα
  • shares

 
Ίσως να έρθουν κι άλλες παρόμοιες εμφανίσεις, αφού όσο ανώτερη κι αν είναι η Ένωση σε σχέση με τους αντιπάλους της, ήταν απ' την αρχή δεδομένο ότι θα υπήρχαν και... δύσκολα απογεύματα, ιδιαίτερα απέναντι σε κλειστές άμυνες όπως αυτή του Ηλυσιακού. Εννοείται ότι το παραπάνω δεν αποτελεί δικαιολογία για τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μπήκαν στο γήπεδο μάλλον πιο χαλαροί απ' ότι θα έπρεπε, ιδιαίτερα μετά το επιβλητικό 5-0 στο προηγούμενο ματς.

Με βάση τα όσα είδαμε στο α' ημίχρονο, αν εξαιρέσουμε το αμυντικό δίδυμο «Τσιρίλο - Σταθάκη» και τον Πλατέλλα, ο οποίος ήταν κινητικός και προσπαθούσε να δημιουργήσει προβλήματα με την εκρηκτικότητά του, η ΑΕΚ δε μπορούσε να διασπάσει την άμυνα του αντιπάλου και να "φτιάξει" φάσεις, αναζητώντας το γκολ μόνο από στημένα. Ο Γεωργέας ήταν μακριά απ' τον καλό του εαυτό, ο Ντακόλ έβγαινε συνεχώς μακριά απ' την περιοχή, ενώ ο Πόποβιτς έδειχνε επηρεασμένος απ' την απόφαση του Δέλλα στο προηγούμενο παιχνίδι να τον αποκλείσει απ' την αποστολή.

Ο προπονητής του δικεφάλου προσπάθησε να διορθώσει κάπως την κατάσταση, βάζοντας τον Γροντή στο παιχνίδι, με τον νεαρό άσσο να τον δικαιώνει απόλυτα για την απόφασή του. Εάν είχε περάσει νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο και τον Βασίλη Ρόβα στη μεσαία γραμμή, με την μετατόπιση του Γεωργέα στο δεξί άκρο της άμυνας, ενδεχομένως να ήταν διαφορετική η εικόνα της ομάδας στον δημιουργικό τομέα. Δικαιώθηκε πάντως απόλυτα με την επιλογή του Τσεβά, τη στιγμή που όλοι περίμεναν να προτιμήσει τον Παυλή για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης. Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά για τον Δέλλα που βλέπει και διορθώνει τα λάθη του κατά τη διάρκεια του αγώνα κι αυτό μόνο ως θετικό στοιχείο μπορεί να καταγραφεί.

Σε ότι αφορά στα ελάχιστα αισιόδοξα μηνύματα που μπορεί να άφησε η συγκεκριμένη νίκη της ΑΕΚ, εκτός απ' τους τρεις βαθμούς που προστέθηκαν στο .σακούλι, ήταν η εμφάνιση δύο ποδοσφαιριστών οι οποίοι τα τελευταία χρόνια αποτελούσαν τη δύναμη της ομάδας νέων. Ο Γροντής και ο Τσεβάς συνεργάστηκαν άψογα στη φάση του μοναδικού γκολ και «έβγαλαν» στο γήπεδο μια φάση που «δουλεύουν» αρκετά στις προπονήσεις, δείγμα θετικό για το μέλλον αυτής της ομάδας.  

Γράψτε το σχόλιο σας...