Το ...έσωσε στο β' ο Δέλλας

0
Μανώλης Βογιατζάκης
18/11/2013 • 00:01
Το ...έσωσε στο β' ο Δέλλας
  • shares

Αν κάποιος δεν έχει παρακολουθήσει τα πρώτα 45 λεπτά και πληροφορηθεί ότι η ομάδα του Δέλλα προηγήθηκε με σκορ 2-0, εύκολα θα συμπεράνει ότι πρόκειται περί «παράστασης για έναν ρόλο». Κι όμως, το γεγονός ότι για πρώτη φορά φέτος ο δικέφαλος πέτυχε δύο γκολ στο α' ημίχρονο ήταν «μαγική εικόνα», αφού πέραν των προσπαθειών που έγιναν απ' τις οποίες επιτεύχθηκαν τα γκολ, παρουσιάστηκε μια ομάδα ασύνδετη, με λάθη στη μεσαία γραμμή και χωρίς  πλουραλισμό στις τελικές πάσες.

Αποδείχθηκε ότι με τους συγκεκριμένους παίκτες, το σύστημα 4-4-2 με διάταξη ρόμβου στη μεσαία γραμμή δε μπορεί να λειτουργήσει όπως το θέλει ο Δέλλας. Ο προπονητής της ΑΕΚ το κατάλαβε γρήγορα και απ' τη στιγμή που επανέφερε το .δοκιμασμένο 4-2-3-1 με ανάπτυξη παιχνιδιού από τα άκρα, η Ένωση έγινε θελκτική και συνδύασε μια εξαιρετική εμφάνιση με πολλά γκολ.

Στο ματς κυπέλλου με την ομάδα της Κρήτης αποδείχθηκε επίσης ότι Ντακόλ και Μπρέσεβιτς δύσκολα θα ταιριάξουν ως δίδυμο στην επίθεση (τουλάχιστον αυτό δείχνουν μέχρι στιγμής) και θα πρέπει να επιλέγεται ο ένας απ' τους δύο, με τον Βραζιλιάνο να είναι σαφώς σε πολύ καλύτερη κατάσταση και να έχει σημαντικό προβάδισμα. Το κυριότερο στοιχείο που κάνει τη διαφορά είναι ότι έχει το γκολ, κάτι για το οποίο ως τώρα δε μας έχει πείσει ο Μπρέσεβιτς.

Επίσης φάνηκε για μια ακόμα φορά πόσο σημαντική είναι η παρουσία του Κορδέρο στη μεσαία γραμμή, αφού απ' τη στιγμή που μπήκε στο ματς η ΑΕΚ ήταν εμφανώς πιο συγκροτημένη στο χώρο του κέντρου. Εξαιρετική επανεμφάνιση έκανε και ο Βαγγέλης Πλατέλλας, ο οποίος έδωσε ταχύτητα απ' τα άκρα, σκόραρε και με την ταχύτητά του δημιούργησε πολλά προβλήματα.

Εν κατακλείδι, η ΑΕΚ του α' ημιχρόνου απογοήτευσε παρά το 2-0, αλλά αντίθετα η αγωνιστική εικόνα της ομάδας στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο μπορεί άνετα να γίνει ο λόγος για να έρθει ακόμα περισσότερος κόσμος στο γήπεδο και να απολαύσει θέαμα και πολλά γκολ.

Γράψτε το σχόλιο σας...