Ένα γκολ κι όλα αλλάζουν

0
Μανώλης Βογιατζάκης
21/10/2013 • 08:26
Ένα γκολ κι όλα αλλάζουν
  • shares

«Ένα γκολ κι όλα αλλάζουν» είναι η φράση που αντικατοπτρίζει την εικόνα των παιχνιδιών που δίνει η Ένωση σε πρωτάθλημα και κύπελλο Γ' Εθνικής. Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο για την ομάδα του Δέλλα. Να πετύχει το πρώτο γκολ κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο, το οποίο αφενός θα «ανοίξει» τις κλειστές άμυνες και αφετέρου θα χαλαρώσει τους ποδοσφαιριστές του δικεφάλου, οι οποίοι είτε από άγχος, είτε από υπερβολική νευρικότητα συνεχίζουν να χάνουν πολλές ευκαιρίες.

Στον αγώνα κόντρα στον Αγ. Νικόλαο είδαμε έναν Πόποβιτς από τα .παλιά να παίρνει πάνω του τις περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες και να δικαιώνεται απόλυτα. Επίσης είδαμε για πρώτη φορά τόσο καλή συνεργασία μεταξύ των τριών ξένων επιθετικών της ΑΕΚ (Πόποβιτς - Ντακόλ - Μπρέσεβιτς), οι οποίοι μαζί με τον Γροντή θέλησαν να αναπτύξουν με ταχύτητα το παιχνίδι της ομάδας τους και τις περισσότερες φορές τα κατάφεραν.

Το πιο σημαντικό όμως που είδαμε απ' την ΑΕΚ στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν δύο νεαρούς ποδοσφαιριστές να έχουν εξαιρετική απόδοση σε θέσεις όπου η Ένωση δεν μπορεί να βρει σταθερότητα τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος για το Νίκο Αργυρίου στο δεξί άκρο και τον Σταύρο Πεταυράκη στο αριστερό άκρο της άμυνας. Πολύ καλή παρουσία και από τους δύο, χωρίς να περιορίζονται στα αμυντικά τους καθήκοντα, αλλά με πολλές πρωτοβουλίες στο δημιουργικό κομμάτι. Είναι πραγματικά ελπιδοφόρο για τον δικέφαλο να βλέπει νεαρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές να αρπάζουν την ευκαιρία που τους παρουσιάζεται. Εννοείται βέβαια ότι μια καλή εμφάνιση δεν αρκεί και στην προκειμένη περίπτωση απαιτείται σταθερότητα και συνέχεια στις θετικές παρουσίες. Αν αναλογιστεί όμως κάποιος ότι η ΑΕΚ προσπαθεί φέτος να αναδείξει παιδιά που θα μπορούν να στελεχώσουν την ομάδα τα επόμενα χρόνια, τότε το δείγμα που υπάρχει ως τώρα φαίνεται να είναι θετικό.

Άφησα για το τέλος την εντυπωσιακή παρουσία του κόσμου. Ό, τι και να γράψει κανείς είναι λίγο για τις εικόνες που μας προσφέρουν οι φίλοι της Ένωσης στις εξέδρες του Ολυμπιακού σταδίου. Πιστεύω ότι τέτοια στήριξη δεν την περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος άνθρωπος του ποδοσφαιρικού τμήματος και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Γράψτε το σχόλιο σας...