Ήρθαν και άλλαξαν την ΑΕΚ

0
Μανώλης Βογιατζάκης
09/09/2013 • 12:39
Ήρθαν και άλλαξαν την ΑΕΚ
  • shares

Οι μετεγγραφές όμως των Ντακόλ, Πλατέλλα και Πόποβιτς κατάφεραν να διαφοροποιήσουν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα που έδειχνε η Ένωση εντός αγωνιστικού χώρου. Στην Καλλιθέα πήραμε απλά μια πρώτη "γεύση" και στο ματς απέναντι στην Ομόνοια μας δόθηκε η δυνατότητα να πεισθούμε για την ορθότητα και αναγκαιότητα των συγκεκριμένων κινήσεων.

Το σκορ εννοείται ότι δε λέει απολύτως τίποτα στα φιλικά, αλλά μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι κόντρα σε μια σαφώς πιο έμπειρη και έτοιμη ομάδα, όπως αυτή του Σαβέβσκι, η ΑΕΚ αντιμετώπισε λίγα αμυντικά προβλήματα και επιθετικά μπόρεσε να βγάλει αυτοματισμούς και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Ειδικά απ' τη στιγμή που ο Δέλλας έκανε πιο ορθολογικό το σχήμα, με τον Ρόβα στην κανονική του θέση στη μεσαία γραμμή και τον Ανάκογλου πίσω από τον σέντερ φορ, με τους Πόποβιτς και Πλατέλλα στα άκρα, η Ένωση ήταν το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης. Σε ότι αφορά στον Ντακόλ, ναι μεν δείχνει να έχει καλή συνεργασία με τον Μπρέσεβιτς, αλλά κόντρα στην Ομόνοια έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα όταν κινείται στην κορυφή της επίθεσης.

Έχω την εντύπωση ότι απ' τη στιγμή που θα ενσωματωθεί στην ενδεκάδα ο έμπειρος Τσιρίλο, θα "δέσει" το κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τον Σταθάκη κι έτσι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο Ρόβας στη μεσαία γραμμή μαζί με τον Κορδέρο. Φυσικά, αν συμβεί κάτι τέτοιο, ο Δέλλας θα πρέπει να αποφασίσει ποιος εκ των Ράμα (ή Πόποβιτς) Ντακόλ ή Μπρέσεβιτς θα μείνει εκτός ενδεκάδας, αφού με βάση τα όσα έχουμε δει ως τώρα, Ανάκογλου και Πλατέλλας δύσκολα δε θα δίνουν το παρών στο αρχικό σχήμα.

Γράψτε το σχόλιο σας...