Το πρώτο σοκ για την ΑΕΚ

0
Μανώλης Βογιατζάκης
02/09/2013 • 18:44
Το πρώτο σοκ για την ΑΕΚ
  • shares

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι και σήμερα, ναι μεν όλοι γνώριζαν ότι αναμένεται μια πολύ δύσκολη σεζόν για τους οπαδούς του δικεφάλου, αλλά όταν φτάνει η στιγμή που μαθαίνεις οριστικά τους αντιπάλους, το πρόγραμμα και γενικά τα μέρη που θα χρειαστεί να ταξιδέψει φέτος η ομάδα, ένα αρχικό …σοκ το παθαίνεις.
Θα είναι πολύ δύσκολα και δεν εννοώ αγωνιστικά, αφού είμαι βέβαιος ότι στον συγκεκριμένο τομέα οι ποδοσφαιριστές του Δέλλα είναι πολλά επίπεδα ανώτεροι των αντιπάλων τους. Δύσκολα θα είναι για τον κόσμο που θα χρειαστεί να βλέπει την ομάδα κόντρα σε ερασιτεχνικά σωματεία. Η προσμονή όμως της επιστροφής θα είναι τόσο ισχυρή που μπορεί να υπερκαλύψει το ψυχολογικό σοκ που θα υποστούν οι φίλοι της Ένωσης.
Στην πατρίδα μου, την Κρήτη, θα βρεθεί τέσσερις φορές η ΑΕΚ κι αυτό που μαθαίνω ότι οι φίλοι του δικεφάλου προετοιμάζονται ήδη για μεγάλα «κιτρινόμαυρα» …πάρτι κάθε φορά που θα παίζει εκεί η ομάδα. Στον Κρουσσώνα (έδρα του ΠΑΟΚ) υπάρχουν πολλοί φίλοι της Ένωσης, όπως και στην ομάδα του Ερμή Ζωνιανών. Στην Αλικαρνασσό (έδρα του Ηροδότου) ήταν ο πρώτος σύνδεσμος της Ορίτζιναλ (από το 1995 έως το 2010 στην οδό Ηροδότου) στην Κρήτη, ενώ και στον ʼγιο Νικόλαο είναι εντονότατο το κιτρινόμαυρο στοιχείο. Η ΑΕΚ όπου παίζει θα αισθάνεται γηπεδούχος, αλλά είναι δεδομένο ότι άπαντες θα ζήσουμε πρωτόγνωρες εμπειρίες.
Αυτά για την κλήρωση. Αγωνιστικά έχω την εντύπωση ότι από το βράδυ του Σαββάτου οι φίλοι της Ένωσης μπορούν να αισθάνονται σαφώς πιο ήρεμοι, βλέποντας για πρώτη φορά την ομάδα τους να αποδεικνύει στο φιλικό με την Καλλιθέα ότι αρχίζει σιγά – σιγά και βρίσκει τα …πατήματά της. Φάνηκε με τον πλέον πειστικό τρόπο ότι η μετεγγραφική ενίσχυση ήταν αναγκαία για να διορθωθεί η αγωνιστική εικόνα και να θυμίσει …ΑΕΚ. Αν και σε φιλικό, εντυπωσιάστηκα από τον τσαμπουκά, την ταχύτητα και τον δυναμισμό του Πλατέλλα, ενώ και ο Ντακόλ έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει εξαιρετικό δίδυμο με τον Μπρέσεβιτς στην επίθεση. Ο Πόποβιτς χρειάζεται χρόνο, αλλά η ποιότητά του είναι δεδομένη, ενώ είναι βέβαιο ότι ο Τσιρίλο, όταν είναι έτοιμος, θα βελτιώσει πολύ την ομάδα αμυντικά.

Γράψτε το σχόλιο σας...