Χρειάζεται ενίσχυση και δουλειά για να γίνει ...ΑΕΚ

0
Μανώλης Βογιατζάκης
23/08/2013 • 08:24
Χρειάζεται ενίσχυση και δουλειά για να γίνει ...ΑΕΚ
  • shares

Σε μικρά γήπεδα, κόντρα σε ερασιτεχνικές ομάδες και γενικά σε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Όσοι είχαν την ευκαιρία να δουν τις πρώτες τρεις αναμετρήσεις, πήραν μια «γεύση» για το τι θα ακολουθήσει. Τα δυο φιλικά παιχνίδια με Α.Ε Διμηνίου και Ρήγα Φεραίο δεν είχα τη δυνατότητα να τα παρακολουθήσω, αλλά λόγω της τηλεοπτικής μετάδοσης βρέθηκα στο Βελεστίνο για το τρίτο ματς με τον Απόλλων Καλαμαριάς.

Η αλήθεια είναι ότι περίμενα πολύ καλύτερη την ΑΕΚ, απέναντι σε μια ομάδα Football League και γι’ αυτό το λόγο η εμφάνιση της Ένωσης αποτέλεσε για μένα ίσως και μια απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα. Περίμενα ότι τουλάχιστον οι έμπειροι ποδοσφαιριστές θα έκαναν τη διαφορά και θα παρέσυραν τους υπόλοιπους νεαρούς και άπειρους παίκτες. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι πάντως (με μοναδική εξαίρεση τον εξαιρετικό Γεωργέα) σε καμία περίπτωση δεν αποδείχθηκε κάτι τέτοιο, αλλά είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι είναι θέμα χρόνου να το δούμε στην πράξη. Για μένα η παρουσία των Ρόβα  - Κορδέρο – Ανάκογλου στη μεσαία γραμμή αποτελεί εγγύηση και εννοείται ότι άνετα θα μπορούσε να είναι η τριάδα του κέντρου οποιασδήποτε ομάδας στη Super League. Το ότι δεν τους …βγήκε στο φιλικό με τον Απόλλων δε μου λέει τίποτα. Είναι πολύ νωρίς ακόμα άλλωστε για να βγουν βιαστικά συμπεράσματα. Οι τρεις παραπάνω παίκτες μαζί με τον Γεωργέα και τον Μπρέσεβιτς είναι δεδομένο ότι μπορούν να αποτελέσουν τις «κολόνες» της νέας ΑΕΚ που φιλοδοξεί να επιστρέψει άμεσα στα μεγάλα …σαλόνια.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι (όπως και στα δύο προηγούμενα όπως πληροφορήθηκα) έγιναν πάρα πολλά λάθη στην άμυνα, δείγμα του ότι είναι πραγματικά αναγκαία η ενίσχυση της ομάδας με έναν έμπειρο κεντρικό αμυντικό, ο οποίος θα βοηθήσει και τους πιο νεαρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές. Επίσης αναγκαία είναι και μετεγγραφική ενίσχυση στα εξτρέμ, αφού φάνηκε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού ειδικά από τα άκρα.

Αναμφισβήτητα πάντως υπήρχαν και θετικά στοιχεία για την ΑΕΚ στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Οι νεαροί Καζβιρόπουλος, Πεταυράκης (ως μπακ και όχι ως χαφ), Αργυρίου και Παληαρούτας έδειξαν ένα κλικ πάνω σε επίπεδο ετοιμότητας, ενώ παρά την κούραση λόγω των συνεχόμενων προπονήσεων και οι υπόλοιποι μικροί σε ηλικία παίκτες του δικεφάλου προσπάθησαν να βγάλουν την ώρα του αγώνα όσα τους μεταφέρει καθημερινά ο Δέλλας.

Γράψτε το σχόλιο σας...