Μοιάζει μονόδρομος, αρκεί τα λόγια να γίνουν πράξη

0
Μανώλης Βογιατζάκης
28/04/2013 • 23:46
Μοιάζει μονόδρομος, αρκεί τα λόγια να γίνουν πράξη
  • shares

Για πρώτη φορά στη χώρα μας μια ομάδα επιπέδου ΑΕΚ, με 28 εγχώριους τίτλους και συνεχή παρουσία στα ευρωπαϊκά κύπελλα, υποβιβάζεται και λίγες μέρες αργότερα η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων της πλέει σε πελάγη ευτυχίας, ακούγοντας προς το παρών μόνο λόγια. Χωρίς να δει πράξεις. Ακόμα κι αυτό είναι …ΑΕΚ.

Οι απόψεις διίστανται για το ποια είναι η καλύτερη λύση σε ότι αφορά στην επόμενη μέρα της Ένωσης. Πτώχευση και Football League 2, ή συμμετοχή στη Football League με τα χρέη να μένουν ως έχουν. Γνώμη μου είναι ότι αν οι μέτοχοι δέχονταν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, η δεύτερη επιλογή θα ήταν πολύ καλύτερη για τον δικέφαλο. Τη στιγμή όμως που κανένας δεν είναι διατεθειμένος να βάλει το χέρι στην τσέπη για να καλύψει τα «ανοίγματα» των προηγούμενων ετών, έχω την εντύπωση ότι αυτή τη στιγμή η …επανεκκίνηση σε συνδυασμό με την προοπτική του γηπέδου αποτελεί μονόδρομο.

Θα ρωτήσει κάποιος, γιατί να μη συνδυαστεί η προοπτική του γηπέδου με τη Football League, ώστε να μη χαθεί μια επιπλέον χρονιά; Γιατί, αφού όλοι νοιάζονται για την ΑΕΚ, να μην ενωθούν για το καλό της ομάδας; Η απάντηση είναι ότι για να γίνει πράξη αυτό το ενδεχόμενο θα πρέπει πρώτα να αναλάβουν οι μέτοχοι να πληρώσουν τα χρέη. Σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δηλαδή, τουλάχιστον με τα έως τώρα δεδομένα.

Σίγουρα το όνομα του Δημήτρη Μελισσανίδη μπορεί από μόνο του να αποτελέσει εγγύηση για το «αύριο» της Ένωσης, αρκεί επίσημα πλέον να βγει μπροστά και να συσπειρώσει δίπλα του όλο τον κόσμο. Η δήλωση του Πόλυ Χατζηιωάννου και τα όσα τόνισε προ ημερών ο Μελισσανίδης στους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας φανερώνουν ότι αναμένονται θετικές εξελίξεις. Δε φτάνουν όμως. Για να πεισθεί ο κόσμος χρειάζονται αποδείξεις…

Γράψτε το σχόλιο σας...