Χρειάζεται και αυτοκριτική στην ΑΕΚ

0
Μανώλης Βογιατζάκης
25/02/2013 • 03:02
Χρειάζεται και αυτοκριτική στην ΑΕΚ
  • shares

Όπως στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε τονίσει τις θετικές κινήσεις του Έβαλντ Λίνεν, οι οποίες άλλαξαν προς το καλύτερο την εικόνα της ομάδας, έτσι και τώρα, θα πρέπει να επισημάνουμε τα λάθη που έγιναν. Αρχικά, τα παράπονα προς τη διαιτησία θα έπρεπε, κατά τη γνώμη μου, να απασχολήσουν πολύ λιγότερο σε σχέση με τα λάθη που έγιναν και φτάσαμε σ’ αυτό το αποτέλεσμα. Και εξηγούμαι.
 
Πριν το ματς με τον Πλατανιά «ετοιμοπόλεμοι» ακραίοι μπακ στην ΑΕΚ ήταν ο Βαλεντίνος Βλάχος, ο Τάσος Τσουμάγκας και ο Σωκράτης Τσουκαλάς. Η απόφαση λοιπόν να μείνει εκτός 20άδας ο ένας απ' τους τρεις αποδείχθηκε λανθασμένη. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί σε ένα παιχνίδι και όπως πραγματικά συνέβη, τραυματίστηκε ο Βλάχος και δεν υπήρχε κάποιος, ο οποίος να ξέρει τη θέση, για να τον αντικαταστήσει. Αντίθετα, στην αποστολή υπήρχαν πέντε επιθετικοί (Πετρόπουλος, Φούντας, Φουρτάδο, Παυλής και Σταματής). Πρώτο λάθος.
Το τεχνικό επιτελείο επέλεξε να περάσει στο ματς ο Γιάννης Καραλής, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τη θέση του δεξιού μπακ (εξτρέμ είναι και μάλιστα ιδιαίτερα αξιόλογο), αντί για παράδειγμα να γυρίσει στην άμυνα είτε ο Φέτσης, είτε ο Κορδέρο (όπως έγινε άλλωστε στη συνέχεια). Το αποτέλεσμα το γνωρίζουμε όλοι. Δεύτερο λάθος.

Την ίδια ώρα μένει επίσης εκτός αποστολής ένας ποδοσφαιριστής, για τον οποίο δόθηκε μεγάλη μάχη για να φορέσει τα κιτρινόμαυρα και έχει αφήσει πολύ καλά στοιχεία με την πρώην ομάδα του. Ήρθε μάλιστα στην ομάδα ως ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει σημαντικές βοήθειες με την τεχνική του κατάρτιση και την ηρεμία που φέρεται να έχει στο παιχνίδι του. Κι όμως ούτε αυτός χωρούσε στα πλάνα για το ματς και γενικά έδειχνε ιδιαίτερα προβληματισμένος για τον αποκλεισμό του σε μια ακόμα αναμέτρηση. Κάποιος βέβαια θα πρέπει να σκεφτεί ότι πρόκειται για ένα νεαρό παιδί, το οποίο φαίνεται ήδη να έχει επηρεαστεί ψυχολογικά. Τρίτο λάθος, αφού θα χρειαστεί στη συνέχεια εκτός απ' τα αγωνιστικά, να τονωθεί και η ψυχολογία του.

Ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα είναι η (μη) αξιοποίηση των ποδοσφαιριστών που υπάρχουν στον πάγκο. Ο Κατίδης ναι μεν έχασε δύο ευκαιρίες να ισοφαρίσει, αλλά δε θα πρέπει να ξεχνάμε πόσος καιρός έχει περάσει απ' την τελευταία φορά που του έδειξαν εμπιστοσύνη σε έναν αγώνα. Προσέξτε, είναι διαφορετικό να δείχνεις ότι πραγματικά υπολογίζεις έναν παίκτη και διαφορετικό να τον βάζεις για 10-15 λεπτά πριν το τέλος για να σου ...γυρίσει το ματς στα δύσκολα.

Σε ότι αφορά στην υπόθεση της παραμονής στην κατηγορία, συνεχίζω να πιστεύω ότι η ΑΕΚ στο τέλος δεν πρόκειται να κινδυνεύσει. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι πάντως, η δήλωση του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου στο novasports νομίζω ότι τα λέει όλα: «Πήραμε αυτό που αξίζαμε».

Γράψτε το σχόλιο σας...