Για πρώτη φορά φέτος ήταν ...ΑΕΚ

0
Μανώλης Βογιατζάκης
13/01/2013 • 03:04
Για πρώτη φορά φέτος ήταν ...ΑΕΚ
  • shares

Συνολικά 14 τελικές προσπάθειες από μία ομάδα που μέχρι και το προηγούμενο παιχνίδι δημιουργούσε φάσεις με το «σταγονόμετρο». Ούτε κόντρα στη Βέροια, όταν σκόραρε 4 φορές, είχε ασκήσει τέτοια πίεση επιθετικά.

Κι όπως επισημαίνουμε τα λάθη που κάνει ο Λίνεν, θα ήταν άδικο για τον Γερμανό να μην πούμε ότι αυτή τη φορά δικαιώθηκε με την επιλογή του να επιλέξει σύστημα 4-4-2 με ρόμβο στη μεσαία γραμμή. Ο Φούντας με τον Πετρόπουλο είχαν πολύ καλή συνεργασία, με τον σκόρερ της ΑΕΚ πάντως να κάνει τη μεγάλη διαφορά εντός αγωνιστικού χώρου. Είναι παίκτης ποιότητας ο Πετρόπουλος και το αποδεικνύει από την πρώτη στιγμή.

Παίκτης ποιότητας είναι και ο Παύλος Μητρόπουλος, ο οποίος έχει φέρει την ηρεμία στη μεσαία γραμμή. Το παιχνίδι της ομάδας περνάει απ' τα πόδια του, έχει «καθαρό» μυαλό, μοιράζει πάσες στους επιθετικούς και αν χρειαστεί γνωρίζει πως θα κάνει ακόμα πιο ...σκληρό το παιχνίδι του.

Κόντρα στην Ξάνθη είχαν εξαιρετική απόδοση τόσο ο Ρίκκα με τον Κορδέρο στη μεσαία γραμμή, όσο και ο Μπουγαϊδης στην άμυνα. Ειδικά ο Αντώνης Ρίκκα, κατάφερε να αφήσει στην άκρη το γεγονός ότι κάποιοι θέλησαν να τον «τελειώσουν» απ' την ομάδα και σαν να μη συμβαίνει τίποτα έκανε το παιχνίδι του με ηρεμία, βοηθώντας σημαντικά, τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά. Κάτι παρόμοιο ισχύει με τον Μπουγαϊδη, ο οποίος «φώναξε» με δυναμικό τρόπο ότι έχει αδικηθεί τόσο καιρό και σίγουρα δικαιούται ευκαιρίες.

Το πιο βασικό απ' όλα, πάνω από τα πρόσωπα, είναι ότι η ΑΕΚ επέστρεψε στις επιτυχίες. Η νίκη όμως αυτή κόντρα στην Ξάνθη θα έχει μεγαλύτερη αξία αν υπάρξει και συνέχεια. Μόνο έτσι θα ξεφύγει η ομάδα από τον ...πάτο. Στα επόμενα τέσσερα ματς της παρουσιάζεται αυτή η δυνατότητα. Να δούμε αν θα τα καταφέρει.

Γράψτε το σχόλιο σας...