Τόσο μπορεί, τόσο παίζει η ΑΕΚ

0
Μανώλης Βογιατζάκης
17/12/2012 • 03:04
Τόσο μπορεί, τόσο παίζει η ΑΕΚ
  • shares

Παρά το γεγονός ότι αρχικά, με την έλευση του Λίνεν, πιστέψαμε ότι ο δικέφαλος κάνει βήματα προόδου, τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν ...φωτοβολίδες και τίποτα περισσότερο. Δεν εξηγείται διαφορετικά η συνεχόμενη κακή παρουσία της ομάδας. Εννοείται ότι μεγάλη ευθύνη φέρουν όσοι έκαναν τις επιλογές το καλοκαίρι στον μεταγραφικό σχεδιασμό της Ένωσης.

Σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια η ΑΕΚ κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο ειδικά στη μεσαία γραμμή και απέναντι στον Ατρόμητο αντιμετώπισε (ξανά) τεράστιες δυσκολίες στο να δημιουργήσει φάσεις. Με το ζόρι έφτανε στην αντίπαλη περιοχή, ελάχιστη κίνηση χωρίς τη μπάλα από τους επιθετικογενείς παίκτες με τις τρεις γραμμές να έχουν συνεχώς μεγάλες αποστάσεις. Αν μάλιστα οι ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου ήταν πιο εύστοχοι και αν ο Κωνσταντόπουλος δεν πραγματοποιούσε μια ακόμα θετικότατη εμφάνιση, ίσως τώρα να μιλάγαμε για μια νέα εντός έδρας ήττα.

Ο Λίνεν έχει τις δικές του ευθύνες γι' αυτό που βλέπουμε στον αγωνιστικό χώρο. Καταρχήν αυτή η εμμονή του στον Φουρτάδο αρχίζει και ξεπερνάει τα όρια. Δεν προσφέρει τίποτα στον αγωνιστικό χώρο. Δε μαρκάρει (δείγμα του ότι σχεδόν σε όλο το ματς του φωνάζει να γυρίζει και να δίνει βοήθειες, αφου ξεχνιέται), δε δημιουργεί και κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Όχι μόνο με τον Ατρόμητο, αλλά σε όλα τα παιχνίδια που έχει παίξει (με μικρή εξαίρεση το παιχνίδι στη Βέροια). Δεν ξέρω για ποιο λόγο επιμένει, αλλά όσο επιμένει τόσο περισσότερο εκτίθεται. Κακό παιχνίδι πραγματοποίησε και ο Κατίδης,ενώ ο Κορδέρο ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό. Αυτός που ξεχώρισε αμυντικά ήταν ο Κουτρουμπής, ο οποίος βγήκε νικητής απ' τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες που έδωσε.

Επίσης αποδείχθηκε λανθασμένη η επιλογή να μαρκάρει ο Γκερέϊρο τον Ιγκλέσιας στις στημένες φάσεις. Μιλάμε για έναν από τους πιο αθλητικούς και επικίνδυνους παίκτες του Ατρόμητου, ενώ από την πλευρά της ΑΕΚ υπήρχε ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχει ως προσόν του την άμυνα. Όποιος είχε τη φαεινή ιδέα για το συγκεκριμένο μαρκάρισμα, επίσης εκτέθηκε.

Γνώμη μου είναι πάντως ότι, παρά τον κάκιστο α' γύρο, η κατάσταση είναι αναστρέψιμη. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ενισχυθεί η ομάδα τον Ιανουάριο. Η κίνηση με τον δανεισμό του Παύλου Μητρόπουλου θεωρώ ότι είναι εξαιρετική για τη μεσαία γραμμη και θα έπρεπε να έχει γίνει από το προηγούμενο καλοκαίρι. Εννοείται όμως ότι δεν είναι αρκετή...

Γράψτε το σχόλιο σας...