Όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης

0
Μανώλης Βογιατζάκης
25/11/2012 • 01:32
Όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης
  • shares

Ευθύνη έχουν και όσοι δεν μπορούν να εκμεταλλευθούν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται για να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας. Ευθύνη έχει συνολικά η ομάδα, η οποία αν εξαιρέσουμε τα πρώτα 20-25 λεπτά, στη συνέχεια ήταν σχεδόν …ανύπαρκτη στον αγωνιστικό χώρο. Ιδιαίτερα στο β’ ημίχρονο δεν υπήρχε κανένα σχέδιο ανάπτυξης απ’ την πλευρά της Ένωσης. Σαν να πίστευαν ότι επειδή δημιούργησαν 6-7 ευκαιρίες στο πρώτο ημίωρο, το γκολ θα έρθει από …μόνο του. Όσο καλή ήταν η ΑΕΚ στην αρχή του αγώνα, τόσο κακή εμφάνιση πραγματοποίησε στη συνέχεια και γ’ αυτό φταίνε όλοι. Ακόμα και ο προπονητής, ο οποίος σ’ αυτό το ματς δεν κατάφερε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας, ειδικά στο β’ ημίχρονο και οι παίκτες επέστρεψαν σαν …υπνωτισμένοι.

Καταρχήν αποδείχθηκε λανθασμένη η επιλογή του Τσίτα στην αρχική ενδεκάδα. Ακόμα και η απουσία του Φουρτάδο φάνηκε στα αριστερά (!), αν και ο Τσίτας έδωσε αρκετές βοήθειες ανασταλτικά, με το μαρκάρισμα του Μουλόπουλου. Αυτό όμως εννοείται ότι δεν αποτελεί δικαιολογία. Το αντίθετο θα έπρεπε να συμβαίνει.
Ούτε όμως ο Κατσικοκέρης μπόρεσε σ’ αυτό το παιχνίδι να βοηθήσει. Παραμένει μακριά απ’ το καλό αγωνιστικό πρόσωπο που είχε δείξει πριν τον τραυματισμό του, αν και η αλήθεια είναι ότι δεν τον έχει εμπιστευθεί ο προπονητής του.

Ό, τι κι αν λέμε πάντως τώρα, αυτό που μένει είναι ότι η ΑΕΚ έχασε μια ακόμα ευκαιρία να «ξεκολλήσει» από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Ειλικρινά πιστεύω ότι η ομάδα έχει βελτιωθεί, σε σχέση με τις πρώτες αγωνιστικές. Σίγουρα δεν εννοώ ότι το 0-4 στη Βέροια αντικατοπτρίζει τις πραγματικές τις δυνατότητες, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι δεν πρόκειται να κινδυνεύσει στο φινάλε. Της λείπει πάντως η σταθερότητα και το γεγονός ότι δε μπορεί εύκολα να διαχειριστεί το κάθε αποτέλεσμα. Είτε αυτό είναι θετικό, είτε αρνητικό.

 

Γράψτε το σχόλιο σας...