Η ΑΕΚ βελτιώνεται κάθε βδομάδα

0
Μανώλης Βογιατζάκης
19/11/2012 • 13:00
Η ΑΕΚ βελτιώνεται κάθε βδομάδα
  • shares

 Κάτι δηλαδή που δεν έκανε στους πρώτους δέκα αγώνες. Εκτός απ' τα παραπάνω στοιχεία, για πρώτη φορά φέτος είχε τύχη. Πολύ σημαντικό στο ποδόσφαιρο. Θυμηθείτε σε πόσες περιπτώσεις μέχρι τώρα η τύχη γύρισε την "πλάτη" στην ΑΕΚ και τελικά στο τέλος δεν πήρε αποτέλεσμα. Με τον Αστέρα, με την Ξάνθη, με τον ʼρη, με την Κέρκυρα είναι απλά τέσσερα παραδείγματα. Γενικά πάντως η Ένωση βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Είναι εμφανές αυτό. Ακόμα και στα ματς που ηττήθηκε, έδειξε ότι έχει βελτιώσει κάποιες από τις αδυναμίες της.

Στο παιχνίδι της Βέροιας ο Κοντοές ως κεντρικός αμυντικός πραγματοποίησε εξαιρετικό παιχνίδι, αποδεικνύοντας ξανά πόσο απαραίτητος είναι στην ενδεκάδα. Πολύ καλή απόδοση είχε και ο Κουτρουμπής, αλλά και ο Λαγός. Αντίθετα ο Βαλεντίνος Βλάχος, παρά το ότι έκανε ό, τι μπορούσε, έχασε σε αρκετές περιπτώσεις τον Μπαργκάν.

Στη μεσαία γραμμή ο Κορδέρο ήταν και πάλι εξαιρετικός, ενώ πολλές "μάχες" κέρδισε και ο Φέτσης δίπλα του. Μπροστά τους ο Γκερέϊρο έδειξε ξανά ότι δε γίνεται να λείπει απ' αυτή την ΑΕΚ, ενώ και ο Φούντας ήταν εξαιρετικός. Εκτός από το υπέροχο γκολ που πέτυχε, έτρεχε συνεχώς σε όλη την πλευρά, για να μαρκάρει, δίνοντας βοήθειες στον Βλάχο. Ο Φουρτάδο δεν ήταν τόσο αρνητικός όσο στα προηγούμενα ματς που αγωνίστηκε, αλλά και πάλι με εξαίρεση 1-2 περιπτώσεις δεν έπεισε με την απόδοσή του.

Στην κορυφή δεν έπαιξε ένας κλασσικός φορ, αλλά ο Γιώργος Κατίδης, ο οποίος ήταν ...ασταμάτητος. Το πάθος του πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα. Σε όλη τη διάρκεια που βρισκόταν στο γήπεδο έκανε πολλά ...χιλιόμετρα για να βοηθήσει δημιουργικά και ανασταλτικά. Αποδείχθηκε (ξανά) ότι πρέπει να παίζει στον άξονα και όχι στα άκρα. Απλά δεν είναι παίκτης περιοχής και εκεί φάνηκε ότι λείπει ένας "κανονικός" σέντερ φορ. Ο Κωνσταντόπουλος ήταν σταθερότατος όποτε χρειάστηκε, ενώ ο προπονητής του δικεφάλου δικαιώθηκε με τις αλλαγές των νεαρών ποδοσφαιριστών του. Ο Κοτσαρίδης χρειάζεται περισσότερη εμπιστοσύνη, ενώ και ο Σταματής έδειξε ότι είναι "εδώ" και θα πρέπει να υπολογίζεται κανονικά για την επίθεση.

ʼφησα για το τέλος τον κόσμο. Τον εκπληκτικό κόσμο που βρέθηκε στη Βέροια, παρά το γεγονός ότι η ομάδα πραγματοποιεί τη χειρότερη εκκίνηση της ιστορίας της. Τους αξίζουν χίλια μπράβο, αφού δε σταμάτησαν να τραγουδούν ακόμα και στο ημίχρονο.

Γράψτε το σχόλιο σας...