O Ντέμης και ο Νίκος Γκούμας

0
Μανώλης Βογιατζάκης
14/01/2011 • 21:15
O Ντέμης και ο Νίκος Γκούμας
  • shares

Αυτή η κατάσταση δεν είναι τωρινή. Ιστορικά η ΑΕΚ μόνο ένωση δεν ήταν. Τη δεκαετία του 60 για παράδειγμα, γεγονότα ίδιας μορφής συναντάμε: Εκλογές στο σωματείο ΑΕΚ το καλοκαίρι του 1963. Στο ένα στρατόπεδο ο Νίκος Γκούμας, ο αναμορφωτής του γηπέδου, ο άνθρωπος που λίγες ημέρες νωρίτερα είχε οδηγήσει την ομάδα ως πρόεδρος της ΑΕΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 23 χρόνια, εκείνος που έντυσε στα κιτρινόμαυρα τον μεγάλο Μίμη Παπαϊωάννου. Στο αντίπαλο δύο μεγάλες μορφές του συλλόγου που είχαν προσφέρει τόσο ως ποδοσφαιριστές όσο και ως προπονητές: Ο Κλεάνθης Μαρόπουλος και ο Τρύφων Τζαννετής. Οι αντίπαλοι του προέδρου δεν τον ήθελαν στην ηγεσία με βασικό επιχείρημα ότι ήταν αδιάλλακτος και δεν λάμβανε σοβαρά υπόψη του τις γνώμες τους. Μάλλον κάτι θα σας θυμίζει αυτή η ιστορία…
 
Την επομένη της τοποθέτησης Νικολαΐδη δεν ήθελα να ασχοληθώ με μετόχους, ενεργούς ή ανενεργούς. Δεν ήθελα να ακούσω ανθρώπους που θίγονται μέσα από την επιστολή του πρώην προέδρου ή άλλους, που υποστηρίζουν ότι έπρεπε να είχε τοποθετηθεί πολύ νωρίτερα χρονικά.
 
Θέλησα να μιλήσω με έναν άνθρωπο που το μόνο που έχει στο μυαλό της είναι η ΑΕΚ. Η ιδέα της... Και απόλυτα λογικό αυτό, καθώς μπροστά απ’ τα μάτια της έχουν περάσει αμέτρητες στιγμές ποδοσφαιρικής χαράς, ευτυχίας, συγκίνησης αλλά και στεναχώριας. Πάντα όμως σε κιτρινόμαυρο φόντο, αφού η ζωή της είναι συνυφασμένη με την ΑΕΚ.
 
Η κα. Βασιλική Καραγιάννη, μοναδική εν ζωή συγγενής α’ βαθμού ενός εκ των ιδρυτών της Ένωσης, του Παντελή Καραγιάννη, γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις όσο λίγοι στην οικογένεια του δικεφάλου. Παρακολουθεί ανελλιπώς την πορεία της ομάδας με τον δικέφαλο στο στήθος, τα χρώματα και το έμβλημα της οποίας, από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκε αποτυπώθηκαν στην ψυχή της.
 
Εδώ και χρόνια η ΑΕΚ αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, τα οποία δεν της επιτρέπουν να ορθοποδήσει αγωνιστικά, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα την κα. Καραγιάννη: «Πονάει η ψυχή μου με όσα βλέπω στην ΑΕΚ. Όχι μόνο για τον πατέρα μου, αλλά για όλους τους ρομαντικούς φιλάθλους, οι οποίοι αγαπούν πραγματικά αυτή την ομάδα, με πρώτο και καλύτερο τον Κωνσταντίνο Σπανούδη», υποστήριξε συγκινημένη στο Novasports.
Σε ότι αφορά στις τελευταίες εξελίξεις και συγκεκριμένα σε όσα αναφέρει στην επιστολή του ο Ντέμης Νικολαϊδης, αλλά και σε όσα διαρρέονται για την περίοδο που ήταν πρόεδρος της ΠΑΕ, η κα. Καραγιάννη ήταν απόλυτη: «Τον αγαπώ πολύ τον Ντέμη. Το 2004 μπήκε στο βάραθρο για να σώσει την ΑΕΚ κι αυτό δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ. Ο Ντέμης είναι τίμιο παιδί. Δεν είναι ο άνθρωπος που θα ξόδευε χρήματα για το κακό της ΑΕΚ. Έχουν άδικο όσοι του καταλογίζουν κάτι διαφορετικό».

Γράψτε το σχόλιο σας...