«Τρομάζει» το αύριο αυτής της ΑΕΚ

0
Μανώλης Βογιατζάκης
07/10/2012 • 03:05
«Τρομάζει» το αύριο αυτής της ΑΕΚ
  • shares

 Στο Ολυμπιακό στάδιο εμφανίστηκε μια ομάδα χωρίς σχέδιο. Με διαφορετικό σύστημα απ' ότι στα προηγούμενα παιχνίδια, με το νεαρό Παπαδημητρίου ξαφνικά ως δεύτερο επιθετικό (ολοκλήρωσε το ματς ως αριστερό μπακ), πίσω από έναν «ανύπαρκτο» επιθετικό (Φουρτάδο) και κάποιους άλλους παίκτες, την ώρα του αγώνα να επαναλαμβάνουν απορημένοι ότι δεν καταλάβαιναν τι τους ζητούσαν απ' τον πάγκο να κάνουν.
 
Γενικά ένα μπάχαλο, μετά από μια εβδομάδα με απόλυση προπονητή, αρνήσεις απ' τους υποψήφιους αντικαταστάτες και διάφορα άλλα κωμικοτραγικά συμβάντα. Αν επηρεάστηκαν οι ποδοσφαιριστές. Είναι δεδομένο και απολύτως λογικό.
 
Και μέσα σ' όλα, μια κατηγορία ...μόνος του, ο Εμίλιο Φουρτάδο. Εκτός ομάδας για ένα ακόμα παιχνίδι, δεν έδωσε την παραμικρή βοήθεια. Κανονικά θα έπρεπε να είχε γίνει αλλαγή από το α' ημίχρονο με την αγωνιστική του συμπεριφορά.
Αλήθεια είναι να απορεί κανείς, είναι δυνατόν ο Σταματής και ο Τσίτας να μην είναι καλύτεροι από τον πρώην επιθετικό της Παναχαϊκής;
 
Ο Παυλής πάντως σίγουρα είναι και επίσης είναι δεδομένο ότι παίζει με ψυχή. Με πάθος. Δεν είναι αδιάφορος. Αυτό το πάθος στο συγκεκριμένο παιχνίδι, το είχαν εκτός απ' τον Παυλή, μόνο ο Γιώργος Κατίδης με τον Γιάννη Κοντοέ.
Θα μου πείτε, ο Φουρτάδο ευθύνεται για την εικόνα της ΑΕΚ; Η απάντηση σίγουρα είναι «όχι», αλλά σ' αυτή την ομάδα που θέλει παίκτες με πάθος και ταλέντο, δε μπορεί να έχει θέση.
 
Το χειρότερο απ' όλα όμως είναι η επόμενη μέρα. Αλήθεια, βλέποντας κανείς αυτή την ΑΕΚ τι θετικό μπορεί να σκεφτεί για τους αγώνες που ακολουθούν; Μάλλον «τρομάζει». Ακολουθεί το ματς στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, ο Πλατανιάς στο ΟΑΚΑ και τα δύο ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. «Τρομάζει» γιατί έτσι όπως παρουσιάζεται η Ένωση στους τρεις τελευταίους αγώνες, δε δείχνει ικανή να αλλάξει τη μοίρα της κι αυτό είναι το χειρότερο.
 
Το μόνο θετικό αυτή τη στιγμή είναι η διακοπή του πρωταθλήματος. Ό, τι καλύτερο, αλλά για να το εκμεταλλευθεί η ΑΕΚ θα πρέπει όσο γίνεται πιο άμεσα να συμφωνήσει με προπονητή, ο οποίος όμως απαραίτητα να γνωρίζει τι γίνεται τόσο  στην ομάδα, όσο και γενικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας...