Ο διαχειριστικός έλεγχος των αποκαλύψεων

0
Μανώλης Βογιατζάκης
12/01/2011 • 00:33
Ο διαχειριστικός έλεγχος των αποκαλύψεων
  • shares

Καιρός ήταν, για να λάβει ο κόσμος τις απαντήσεις που θέλει στα πολλά ερωτήματα που υπάρχουν, αφού μέχρι στιγμής ορισμένοι φροντίζουν μόνο να επιρρίπτουν ευθύνες, χωρίς όμως να έχουν «χειροπιαστές» αποδείξεις.

Συγκεκριμένα σ’ ότι αφορά στο ποδοσφαιρικό τμήμα της Ένωσης, παρά το γεγονός ότι έχει επικρατήσει η άποψη ότι στην πρώτη τετραετία της διοίκησης Νικολαϊδη έγινε κακοδιαχείριση, οι αριθμοί δείχνουν κάτι άλλο. Σύμφωνα με πληροφορίες το άνοιγμα που δημιουργήθηκε τα δύο τελευταία χρόνια είναι ισόποσο με τα τέσσερα χρόνια της διοίκησης Νικολαϊδη. Συγκεκριμένα, με δεδομένο ότι τη σεζόν 2007-08 δόθηκαν τα περισσότερα χρήματα (από το 2004 και μετά), το μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος ήταν 12,5 εκ. ευρώ, ενώ την αμέσως επόμενη σεζόν το ποσό αυξήθηκε κατά 1 εκ. ευρώ. Την περίοδο 2009-10 «εκτοξεύθηκε» στα 16,5 εκ ευρώ και πέρυσι, υπό την προεδρία του Σταύρου Αδαμίδη, μειώθηκε στα 14,5 εκ.  ευρώ.

Στην πρόσφατη τοποθέτησή του ο Πέτρος Παππάς, όπως ήταν αναμενόμενο, μίλησε και για τον Ντέμη Νικολαϊδη, κάνοντας λόγο για σπατάλες στην ΠΑΕ την περίοδο της προεδρίας του. Σε μια πολυμετοχική ομάδα όμως δεν είναι δυνατόν να φταίει μόνο ένας. Ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι όλοι οι μέτοχοι είχαν πρόσβαση στα οικονομικά, ήλεγχαν τους ισολογισμούς κάθε έτους, είχαν καθιερώσει εβδομαδιαία συνάντηση κάθε Τρίτη (στην οποία συζήταγαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα) και το σημαντικότερο, όλοι οι οικονομικοί διευθυντές αποτελούσαν δικές τους προσλήψεις.


Όσο για τις κόντρες του Νικολαϊδη με τους μετόχους, στις οποίες αναφέρθηκε ο εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ, ουσιαστικά ήταν τρεις: α) Η διαφωνία για τον αντικαταστάτη του Λορένσο Σέρα Φερέρ, με τον τότε πρόεδρο να επιμένει για τον Νίκο Κωστένογλου και τους μετόχους να θέλουν άλλη λύση, β) Η επιθυμία μόνο των Νικολαϊδη – Κανελλόπουλου να αγωνιστεί η ΑΕΚ με τη δεύτερη ομάδα στα πλέϊ οφ, θεωρώντας την ηθική πρωταθλήτρια της σεζόν 2007-08 και γ) Όταν τον Ιούνιο του 2008 ο Ντέμης Νικολαϊδης είχε προτείνει στους μετόχους να δεχθούν τη διάδοχη λύση στο πρόσωπο του Δημήτρη Μελισσανίδη (είχε εκφράσει επίσημα ενδιαφέρον), εκείνοι αποφάσισαν να συνεχίσουν να συνδράμουν οικονομικά στην ΠΑΕ με συγκεκριμένα ποσά, τα οποία όμως δεν κατέβαλαν άμεσα.

Έτσι όπως έχει εξελιχθεί πάντως η κατάσταση, τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Πέτρος Παππάς φαντάζει ως η μοναδική λύση, αφού κανένας δεν φέρεται διατεθειμένος να εκδηλώσει ενδιαφέρον ώστε να εμπλακεί στην ΠΑΕ. Δεν είναι δυνατόν όμως απ’ τη μία να ζητάει έντονα απ’ τον κόσμο να δώσει δυναμικό παρών στις εξέδρες και απ’ την άλλη, ο ίδιος να απουσιάζει με τη δικαιολογία ότι «η αποχή μου αποτελεί μια σιωπηρή διαμαρτυρία…»

Γράψτε το σχόλιο σας...