Χωρίς κέντρο δεν πας πουθενά

0
Μανώλης Βογιατζάκης
02/09/2012 • 08:04
Χωρίς κέντρο δεν πας πουθενά
  • shares

Η στήριξη των φιλάθλων ήταν απλά ΜΟΝΑΔΙΚΗ και στα 90 λεπτά, γι' αυτό και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Για να αφήσουμε όμως τα ευχάριστα και να πάμε στο αγωνιστικό μέρος, το συμπέρασμα που βγαίνει από την αναμέτρηση με την Ξάνθη είναι ότι η ΑΕΚ απλά ...δεν έχει κέντρο. Ας το πάρουμε απόφαση. Ο Βλάχος το "φωνάζει" από την πρώτη στιγμή, αλλά ποιος τον ακούει... Η ομάδα δεν έχει αμυντικό χαφ. Δεν έχει παίκτες στη μεσαία γραμμή οι οποίοι να ξέρουν να μαρκάρουν και να ανακόπτουν τις επιθετικές προσπάθειες του αντιπάλου.

Ο Γιάγκο δεν είναι αμυντικό χαφ και είναι λάθος να κατηγορείται από όλους για τα πολλά λάθη που κάνει. Μα πως να μην κάνει λάθη; Αφού δεν είναι εκεί η θέση του. Να κριθεί ως κεντρικός αμυντικός το δέχομαι, αλλά δεν μπορείς να του ζητάς ξαφνικά να "βαφτιστεί" αμυντικό χαφ.
Το ίδιο και ο Κορδέρο. Το λέγαμε από την πρώτη στιγμή ότι ναι μεν έρχεται με καλές συστάσεις, αλλά δεν παίζει εκεί. Τι κι αν επέλεξε το νούμερο "6", το κλασσικό δηλαδή νούμερο για τη συγκεκριμένη θέση. Δεν είναι "κόφτης" ό, τι κι αν λέμε. Με το ζόρι δηλαδή; Κόντρα στην Ξάνθη μάρκαρε ελάχιστα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε μπορεί να βοηθήσει διαφορετικά. Το αντίθετο. Έδειξε ότι διαθέτει καλή τεχνική κατάρτιση, αλλά μέχρι εκεί. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ...εκτός. Δε βοήθησε ούτε δημιουργικά. Πόσο μάλλον ως "κόφτης".

Όταν όμως δεν έχεις άλλες επιλογές, όπως ο προπονητής της ΑΕΚ στην προκειμένη περίπτωση, προσπαθείς να κάνεις ...αλχημείες, μήπως και σου βγει κάποια εναλλακτική λύση. Δεν λειτουργούν πάντως έτσι οι ομάδες που θέλουν να λέγονται σοβαρές και σίγουρα αυτό δεν είναι ευθύνη του Βλάχου.

Είναι και άτυχη αυτή η ΑΕΚ. Θα μπορούσε πολύ εύκολα να έχει προηγηθεί στο φάουλ του Λαγού, αλλά η μπάλα χύπησε στο δοκάρι, στον τερματοφύλακα και απομακρύνθηκε. Ενδεχομένως όλα να ήταν διαφορετικά. Με τα "αν" και τα "ίσως" όμως δε γίνεται τίποτα. Αυτή τη φορά ήταν ο Μπουγαϊδης που έκανε ατομικό λάθος και δέχθηκε γκολ η Ένωση. Κάθε φορά κάτι συμβαίνει...

Σε ότι αφορά στα δύο ακόμα νέα αποκτήματα, τον Κατσικοκέρη και τον Κατίδη, έδειξαν ότι μπορούν να προσφέρουν σ' αυτή την ΑΕΚ. Ο πρώτος έτρεχε για 90 λεπτά παρά την εμφανή κούρασή του στο τέλος και έδωσε πολλές "μάχες" στην επίθεση. Ευκαιρία για γκολ δεν του παρουσιάστηκε.
Ο Κατίδης μπήκε δυναμικά, θέλησε να πάρει πρωτοβουλίες, να τρέξει, αλλά η (υπερβολική) αποβολή του Κουρέλλα, άλλαξε γενικά το πλάνο της ομάδας με αποτέλεσμα να οπισθοχωρήσει. ʼφησε όμως θετικές εντυπώσεις.

Τώρα υπάρχει η διακοπή του πρωταθλήματος, η οποία ίσως αποδειχθεί "φάρμακο" για την ΑΕΚ. Ο Ρίκκα θα επανέλθει και θα αποτελέσει σίγουρα μια λύση στα χαφ, ενώ θα πάρουν περισσότερο χρόνο με την ομάδα οι Κορδέρο και Κατσικοκέρης. Δυστυχώς ο Κατίδης θα απουσιάζει με την Εθνική νέων, ενώ ίσως είναι ευκαιρία για τον Βλάχο να δει ακόμα περισσότερο τον Κώστα Κοτσαρίδη, η θέση του οποίου είναι αμυντικό χαφ.

Γράψτε το σχόλιο σας...