Δώστε χρόνο σ' αυτή την ΑΕΚ

0
Μανώλης Βογιατζάκης
29/07/2012 • 22:00
Δώστε χρόνο σ' αυτή την ΑΕΚ
  • shares

Οι περισσότεροι υστερούν στον τομέα της τακτικής (για 10 λεπτά ο Βλάχος προσπαθούσε να τους εξηγήσει ότι η ομάδα έχει αλλάξει σύστημα), αλλά δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι από το πρωτάθλημα των νέων ξαφνικά πρέπει να ανταποκριθούν σε υψηλές απαιτήσεις. Λέγαμε και μία μέρα πριν, μετά το πρώτο φιλικό με την Πρέστον ότι δε θα πρέπει να υπάρχει ενθουσιασμός απ' την εμφάνιση. Ο πήχης πρέπει να μείνει χαμηλά. Ο προπονητής του δικεφάλου κάνει μεγάλη προσπάθεια για να δείξει ακόμα και τα βασικά σε ορισμένα παιδιά. Έχουν όρεξη όμως για να μάθουν κι αυτό είναι σημαντικό.

Κόντρα στη Μπλάκμπερν, πριν την αναμέτρηση οι νεαροί άσσοι της ομάδας, βλέποντας τους γεροδεμένους και ψηλούς αντιπάλους τους, χαριτολογώντας αναρωτιόντουσαν "πως θα τους κοντράρουμε αυτους; Ο Βαγγέλης Βλάχος σε τέτοιες στιγμές παίζει και το ρόλο του ψυχολόγου. "Είστε ...4 μέτρα. Μη φοβάστε τίποτα. Μπορούμε...", ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του. Αυτή είναι η κατάσταση στην ΑΕΚ και όποιος πιστεύει το αντίθετο, απλά εθελοτυφλεί.

Η Ένωση έδειξε και στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι αρκετά καλά στοιχεία κατά διαστήματα, αλλά και τρανταχτές αδυναμίες. Στην κυκλοφορία της μπάλας υπήρξε βελτίωση στο μεγαλύτερο μέρος του ματς. Υπάρχει όμως πρόβλημα στο σκοράρισμα. Αναζητείται παίκτης για να βάλει τη μπάλα στα δίχτυα. Πρόβλημα υπάρχει και στα άκρα της άμυνας, ενώ και στη μεσαία γραμμή ο Ρίκκα χρειάζεται δίπλα του έναν ακόμα έμπειρο συμπαίκτη.

Δυστυχώς στα δύο πρώτα φιλικά παιχνίδια οι "παλιοί" βοήθησαν ελάχιστα. Υπήρχαν μάλιστα στιγμές που φαινόταν σαν να καθυστερούν το παιχνίδι. Αν οι νεαροί άσσοι της ΑΕΚ είχαν περισσότερη βοήθεια σίγουρα η κατάσταση θα ήταν διαφορετική. Ακόμα κι έτσι όμως, με βάση την υπάρχουσα κατάσταση και τη δεδομένη χρονική στιγμή, το πρόσημο είναι θετικό.

Ο Ενίας Καλογέρης έδειξε για δεύτερο συνεχόμενο ματς καλά στοιχεία στο παιχνίδι του. Ταχύτητα, έκρηξη, σωστές πάσες, καθαρό μυαλό. Επίσης ο Δημήτρης Γροντής επανέλαβε την θετική παρουσία που είχε απέναντι στην Πρέστον. Έδειξε βελτιωμένος και στην τελική πάσα. Είναι από τα παιδιά που σίγουρα μπορούν να βοηθήσουν. Το "πείραμα" με τον Τσαμουρλίδη ως κεντρικό αμυντικό δεν πέτυχε. Ο Αρκούδας ήταν καλύτερος σε σχέση με το ματς κόντρα στην Πρέστον, αλλά ακόμα χρειάζεται αρκετή δουλειά. Ξέρει όμως τη θέση και δε ...χάνεται μέσα στο γήπεδο.

Σ' αυτή την ΑΕΚ ο Μπουγαϊδης είναι τεράστια ποιότητα και αν τελικά αποχωρήσει, τότε θα προστεθέι ένα επιπλέον πρόβλημα για τον Βαγγέλη Βλάχο. Αυτό που μένει τώρα στην Ένωση είναι δουλέψει όσο γίνεται περισσότερο τις επόμενες μέρες για να βελτιωθούν έστω κάποιες από τις τρανταχτές αδυναμίες που υπάρχουν.

Γράψτε το σχόλιο σας...