Μεγάλωσαν ...απότομα

0
Μανώλης Βογιατζάκης
28/07/2012 • 22:40
Μεγάλωσαν ...απότομα
  • shares

Κάθε καλοκαίρι στις προετοιμασίες των ομάδων ως συνήθως γράφονται υπερβολές και υπερεκτιμώνται αρκετοί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι στην πορεία περνούν και δεν ...αγγίζουν. Φέτος στην ΑΕΚ συμβαίνει το αντίθετο. Οι περισσότεροι κάνουν λόγο για αποτυχημένη σεζόν, λόγω των πολλών άπειρων νεαρών άσσων που υπάρχουν στο ρόστερ. Κι όμως το πρώτο αγωνιστικό δείγμα της Ένωσης, ήταν θετικό. Τηρουμένων των αναλογιών, τα "παιδιά" του Βαγγέλη Βλάχου ανταποκρίθηκαν σε μεγάλο βαθμό σε όσα τους είχε ζητήσει ο Έλληνας τεχνικός και έστειλαν θετικά μηνύματα για το μέλλον. Προσοχή όμως. Η καλή εμφάνιση των νεαρών ποδοσφαιριστών του δικεφάλου, ναι μεν ικανοποίησε τον προπονητή της ομάδας, αλλά δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η Ένωση βρίσκεται στο επίπεδο που θέλει. Γι' αυτό καλό είναι ο πήχης να μένει χαμηλά.

Κόντρα στην Πρέστον, στο α' ημίχρονο η ΑΕΚ έκανε αυτό ακριβώς που ζήτησε ο Βλάχος μια μέρα πριν. Περίμενε τους ʼγγλους και προσπαθούσε να βγει στην κόντρα. Ως προς το πρώτο σκέλος τα κατάφερε μια χαρά. Επιθετικά όμως απείλησε ελάχιστα την σαφώς πιο έτοιμη αντίπαλό της. Ο Αρκούδας είχε προβλήματα με τον Μπουκάναν, την ίδια στιγμή που ο Τσαμουρλίδης όσο περνούσε η ώρα κέρδιζε όλο και περισσότερες μάχες από τον Κινγκ. Το κέντρο της άμυνας ήταν σχεδόν αλάνθαστο. Μπουγαϊδης και Γιάγκο βγήκαν νικητές από τις προσωπικές μονομαχίες με τους αντιπάλους επιθετικούς με τον Έλληνα άσσο να δείχνει πολύ πιο σίγουρος για τον εαυτό του σε σχέση με την περσινή περίοδο. Σε ότι αφορά στον Γιάγκο, ήταν εξαιρετικός, τόσο ως κεντρικός αμυντικός όσο και ως αμυντικός χαφ. Ο Κωνσταντόπουλος ήταν απόλυτα σταθερός όσες φορές χρειάστηκε να επέμβη και έδειξε ότι συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις που είχε πραγματοποιήσει στο τέλος της περσινής σεζόν.

Από τους νεαρούς άσσους της Ένωσης, στο α' σαρανταπεντάλεπτο ο Γροντής έδειξε καλά στοιχεία στην πρώτη του ανεπίσημη παρουσία με την κιτρινόμαυρη φανέλα, ενώ στο β' ημίχρονο ο Νικολιάς, ο Καλογέρης και ο Παπαδημητρίου εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους, με τον Βαλεντίνο Βλάχο να έχει 2-3 πολύ καλές προωθήσεις και να φανερώνει θετικά στοιχεία στο παιχνίδι του.
Επαναλαμβάνω ήταν απλά το πρώτο δείγμα της φετινής ΑΕΚ και ήταν θετικο. Καλό θα είναι να περιμένουμε για αρκετό καιρό ακόμα πριν βγάλουμε τα συμπεράσματά μας και πριν κάνουμε "ήρωες" τους νεαρούς παίκτες του δικεφάλου, οι οποίοι πάντως θα πρέπει να τονιστεί οτι κάνουν μεγάλη προσπάθεια καθημερινά για να αντέξουν στην πίεση και να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις της ομάδας που αγωνίζονται.

Γράψτε το σχόλιο σας...