Πείτε στον κόσμο της ΑΕΚ ποιος είναι ο στόχος

0
Μανώλης Βογιατζάκης
06/01/2011 • 09:00
Πείτε στον κόσμο της ΑΕΚ ποιος είναι ο στόχος
  • shares

Μια απ' τα ίδια παρακολούθησαν οι λίγοι φίλοι της Ένωση, οι οποίοι βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στις εξέδρες του Ολυμπιακού σταδίου για την αναμέτρηση με την Κέρκυρα. Οι Φαίακες με διπλή ζώνη άμυνας απλά προσπαθούσαν να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους και τα κατάφεραν.

Οι παίκτες του Χιμένεθ έδειχναν ανήμποροι να δημιουργήσουν μια οργανωμένη προσπάθεια για να απειλήσουν την εστία των φιλοξενούμενων. Ακόμα όμως και όσες φορές, είτε από σέντρα, είτε από ατομική προσπάθεια έφτασαν κοντά στο γκολ, η τελική κίνηση ήταν απελπιστικά άστοχη.

Οι μόνοι που κατάφεραν να ξεχωρίσουν με την απόδοσή τους ήταν ο Καράμπελας, ο Δέλλας, ο Γεωργέας και ο Μάκος. Απέναντι σε μια υποδεέστερη ομάδα, αποδείχθηκε και πάλι ότι η ΑΕΚ δεν είναι δυνατόν να στηριχθεί σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές για να κοντράρει στα ίσια τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Κι όταν λέω να κοντράρει εννοώ σε διάρκεια και όχι μόνο σε ένα μεταξύ τους παιχνίδι – ντέρμπι, το οποίο πάντα έχει τις ιδιαιτερότητές του. Αυτή η ΑΕΚ έχει ανάγκη από μεταγραφική ενίσχυση, όχι σήμερα, αλλά ...χθες.

Το θέμα είναι κατά πόσο μπορεί η διοίκηση να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του Μανόλο Χιμένεθ. Η λογική λέει ότι μεταγραφικές κινήσεις θα γίνουν, αλλά το θέμα είναι ποιοι ποδοσφαιριστές θα έρθουν και κατά πόσο θα έχουν την ποιότητα να βοηθήσουν την ομάδα. Γιατί αν θυμηθεί κάποιος τις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους, η Ένωση σχεδόν πάντα έφερνε παίκτες, αλλά οι περισσότεροι έφευγαν ...νύχτα.

Απ' το να συμβεί και πάλι το ίδιο, η ειλικρίνεια είναι προτιμότερη. Ας βγουν ανοιχτά στον κόσμο, λέγοντάς  του ότι η ομάδα δε μπορεί να θέσει υψηλούς στόχους και ας δουλέψουν με τις ακαδημίες, ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα στο μέλλον. Δηλαδή αν απέναντι στην Κέρκυρα έπαιζε ο Φροξυλιάς, ο Καλαμιώτης, ο Κλωναρίδης, ο Τσαμουρλίδης, ο Ιντζόγλου και άλλα παιδιά από την ομάδα νέων, πόσο χειρότερη θα ήταν η εικόνα; Ίσως να ήταν και καλύτερη. Γι' αυτό, αν δεν υπάρχουν τα χρήματα για μεταγραφές ουσίας, ίσως είναι προτιμότερο για τη διοίκηση και τον προπονητή να στηριχθούν στους νέους και να αποφύγουν τα μεταγραφικά ...πειράματα.

Γράψτε το σχόλιο σας...