Ζήτημα εμπιστοσύνης

0
Κωστής Μπότσαρης
29/04/2011 • 01:00
Ζήτημα εμπιστοσύνης
  • shares

Καμία από τις ειδήσεις που αφορούν τα αγωνιστικά - πλην της άμεσης επικαιρότητας - δεν επιβεβαιώνεται ή δεν παρουσιάζει εξέλιξη. Πράγμα… φυσιολογικό. Γιατί είναι τέτοια η χρονική στιγμή που δε θα μπορούσε να γίνει  αλλιώς. Φανταστείτε, βάζοντας τον εαυτό σας στο επίκεντρο των εξελίξεων, τι επίπτωση θα είχε, αν σας ενημέρωναν για το σύντομο μέλλον στην εργασία σας.

Η «φτηνή» ερώτηση, για το αν δεν ακούν ή δε διαβάζουν όλα αυτά που τόσο αγόγγυστα λέγονται και γράφονται, είναι ακριβώς αυτό για το οποίο συζητάμε. Η ανάγκη για συγκέντρωση, για δημιουργία ιδανικών συνθηκών ώστε να μπορέσει κάποιος ν' αποδώσει ανεπηρέαστος δεν είναι… ευρεσιτεχνία. Ακόμη και αν υπάρχουν ζυμώσεις για την επόμενη μέρα του ποδοσφαιρικού τμήματος - θα ήταν απίθανο να μην υπάρχουν - δεν μπορούν να καταστούν ανακοινώσιμες. Κάτι τέτοιο μόνον αρνητικές συνέπειες θα προκαλούσε σε όλα τα επίπεδα, εντός της ομάδας αλλά και στον τομέα των όποιων διαπραγματεύσεων επιχειρηθούν.

Δηλαδή, ποια η σημασία κι η ανάγκη για την παρουσίαση τάσεων, όπως η  τελευταία ευκαιρία για τον Μάκη Χάβο μέσα από τα πλέι οφ ή η  επιλογή του Γιώργου Δώνη ως επικρατέστερου από την ελληνική αγορά ή η  αναζήτηση αξιόπιστης λύσης για την τεχνική ηγεσία εκτός συνόρων; Την αλήθεια τη γνωρίζουν ο πρόεδρος κι ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ, Θόδωρος Ζαγοράκης και Παντελής Κωνσταντινίδης αντίστοιχα. Αναζητήστε την ουσία κι όχι την επιφάνεια. Γενικά κι όχι συγκεκριμένα.

Μπαίνεις σε μια αέναη διαδικασία εκατέρωθεν απόψεων που δεν οδηγούν πουθενά. Τα πλέι οφ είναι ουσιαστικά μια τελευταία πρόβα για όλους: διοίκηση, τεχνική ηγεσία, ποδοσφαιριστές. Οι κινήσεις που γίνονται, η προετοιμασία κι οι αποφάσεις του προπονητή και των συνεργατών του κι η απόδοση των παικτών σε έξι αγώνες. Έξι ενενηντάλεπτα δημιουργούν περιθώρια για το καλύτερο ή το χειρότερο. Ο καθένας τους έχει την ευκαιρία κι είναι υποχρεωμένος να παρουσιάσει την καλύτερη δυνατή εικόνα του, ενδεχόμενο ικανό ν' ανατρέψει ό,τι αρνητικό παρουσίασε μέχρι τώρα. Γιατί έτσι θα παρουσιάσει διάθεση κι ικανότητα. Στοιχεία απαραίτητα για μια καλύτερη συνέχεια.

Τη δική του προετοιμασία για την επόμενη μέρα του διοικητικού σχήματος δρομολογεί  ο Θόδωρος Ζαγοράκης. Ο Θανάσης Χατζόπουλος θα πρέπει να θεωρείται το πρώτο νέο μέλος του διευρυμένου σχήματος. Πρόσωπο που έμπρακτα αποδεικνύει εδώ και χρόνια τις διαθέσεις και τα αισθήματα για την ομάδα, σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Εμπνευστής της ιδέας για τη δημιουργία συγκρότησης του γκρουπ ισχυρών οικονομικά φίλων του «Δικεφάλου» και με αρκετές, σημαντικές για το σύλλογο, ιδέες. Στο άμεσο μέλλον αναμένεται κι η επισημοποίηση της παρουσίας του. Κι ίσως να μην είναι το μοναδικό όνομα που θα αναφέρεται στη συγκεκριμένη ανακοίνωση. Οι επαφές με πρόσωπα που ενδιαφέρουν και μπορούν να βοηθήσουν είναι καθημερινές μεν, μα πολύ - πολύ προσεκτικές δε. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τον γνωστό επιχειρηματία Παναγιώτη Ραπτόπουλο.

Μια ακόμη περίπτωση ανθρώπου που -τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο- ζει από πολύ κοντά τις αγωνιστικές δραστηριότητες του ΠΑΟΚ, εντός κι εκτός έδρας. Η κίνηση του προέδρου να απευθυνθεί σε τουλάχιστον τρία πρόσωπα με τα οποία συνεργάστηκε στο παρελθόν μόνον όφελος του απέφερε. Αποτίναξε από πάνω του την «κατηγορία» της... εμμονής, τείνοντας χείρα φιλίας και συνεργασίας σε Ζήση Βρύζα και Γιάννη Παπαδόπουλο, κι υστέρησε μόνον ως προς την εξέλιξη αυτών των προτάσεων.

Ωστόσο, οι τελευταίοι δυο θα πρέπει να διευκρινίσουν τι εννοούν ως προς τους λόγους που τους οδήγησαν σε αποχώρηση και συνεχίζουν να υφίστανται, λειτουργώντας ανασταλτικά στην προοπτική της επιστροφής τους. Προς το παρόν, ο κ. Παπαδόπουλος έχει σημαντικότατο έργο να φέρει εις πέρας συμμετέχοντας στην Επιτροπή Διαφάνειας του Ερασιτέχνη. Συγκεκριμένη και λεπτομερή θέση πρέπει να πάρει κι ο επικεφαλής της ΠΑΕ για θέματα ζωτικής σημασίας για την ομάδα και τις λειτουργίες της. Ωστε να πάψουν πλέον να υφίστανται διάφορες, βάσιμες ή αβάσιμες, φήμες που «τρέφουν» όλους όσοι παρασιτικά ζουν από αυτήν την ομάδα και παράλληλα δίνοντας στον ακέραιο φίλαθλο του «Δικεφάλου» την πραγματική εικόνα, την ισχύουσα.

Ο κόσμος εμπιστεύεται τον Θόδωρο Ζαγοράκη αλλά θέλει την άμεση επαφή, επιθυμεί να τον ακούσει, εκείνος να του εξηγήσει, να του αποσαφηνίσει, κατ' ουσίαν… να τον εμπιστευτεί με τη σειρά του. Οι ρόλοι είναι διαφορετικοί, οι ευθύνες μεγάλες και για τους δύο αλλά η εμπιστοσύνη αμοιβαία υποχρέωση. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Με μεγαλύτερη βαρύτητα από τον επόμενο προπονητή ή ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας...
17/10/2019 • 09:57

Με επιθετικό πνεύμα κι αντίπαλο τις φοβίες της η Σπόρτιγκ Λισαβόνας

Μια ομάδα της 3ης κατηγορίας στην Πορτογαλία, η Αλβέρκα, βρίσκει απόψε μπροστά την η Σπόρτιγκ Λισαβόνας. Ματς όπου πάντως ο ενθουσιασμός του αουτσάϊντερ μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις ανασφάλειες του φαβορί.