Το μείζον θέμα της ανασφάλειας και οι συνέπειές του...

0
Κωστής Μπότσαρης
12/04/2011 • 18:30
Το μείζον θέμα της ανασφάλειας και οι συνέπειές του...
  • shares

Ωστόσο αυτό που ανησυχεί περισσότερο είναι η γενικότερη εικόνα της ομάδας που δε θυμίζει σε πολλά  σημεία όλα όσα έχει αποδείξει πως μπορεί να παρουσιάσει εντός των αγωνιστικών γραμμών, με σημαντικότερο πρόβλημα την επιθετική δυστοκία. Παρά τη μέτρια εικόνα, συνυπολογίζοντας και τις σημαντικές απουσίες των Κοντρέρας - Γκαρσία, δημιουργήθηκαν ευκαιρίες για να καταφέρει  η ομάδα του Μάκη Χάβου να σκοράρει αλλά δεν αξιοποιήθηκαν από τους ποδοσφαιριστές του.

Είναι γεγονός πως ο προβληματισμός είναι μεγαλύτερος από ποτέ. Ακόμη και γι' αυτούς που εμφανίζονται καθησυχαστικοί, στηρίζοντας τη σχετική επιχειρηματολογία τους στις δεδομένες ικανότητες ενός -πολλάκις- δοκιμασμένου συνόλου, υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού τους  ανασφάλεια κι ανησυχία. Τον τελευταίο καιρό έχουν συμβεί διάφορα σημαντικά γεγονότα εντός κι εκτός των γραμμών του γηπέδου, έχοντας ως χρονική αφετηρία τον αποκλεισμό στο Κύπελλο. Οι αντιδράσεις που ακολούθησαν, τα δεδομένα, όπως διαμορφώθηκαν, φάνταζαν ικανά ν’ αφυπνίσουν πρόσωπα και καταστάσεις, εντούτοις κάτι τέτοιο δεν έγινε. Και δυστυχώς, όπως έχουμε επισημάνει στο πρόσφατο παρελθόν, μόνον τα αποτελέσματα μπορούν να εξασφαλίσουν την απαραίτητη ηρεμία σε διοικητικό κι αγωνιστικό επίπεδο.

Κατά συνέπεια, το παράδοξο είναι η έλλειψη αντίδρασης, τουλάχιστον από τους πρωταγωνιστές του ποδοσφαιρικού τμήματος. Φαντάζει απίθανο -και για τους ίδιους φυσικά- να μη θέλουν το αυτονόητο. Δηλαδή, να μην επιθυμούν να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις, τα θετικά αποτελέσματα, εφόδια που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να εξαλείψουν τη γενικότερη αμφισβήτηση την οποία εισπράττουν τον τελευταίο καιρό. Το να θέλουν και να μην μπορούν είναι σχετικά... δόκιμο, έστω κι αν έρχεται σε αντιδιαστολή με όλα όσα έχουν καταφέρει τα ίδια πρόσωπα τα τελευταία χρόνια. Αν υποθέσουμε πως αυτή είναι η πραγματικότητα, τότε το λογικό ερώτημα που προκύπτει είναι  «γιατί;».

Κόπωση, κορεσμός, έλλειψη κινήτρου, αδυναμία, δυσλειτουργία; Τι απ’ όλα αυτά ή τι άλλο στοιχειοθετεί μια ρεαλιστική απάντηση; Μήπως ο συνδυασμός κάποιων από αυτά; Σίγουρα η απάντηση μπορεί να δοθεί μόνον από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, αφήνοντας όλους τους υπόλοιπους να αναλώνονται σε διάφορες, βάσιμες ή αβάσιμες, υποθέσεις. Η ανασφάλεια μοιάζει να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΟΚ τη δεδομένη χρονική στιγμή, σε όλα τα επίπεδα. Αίσθηση που κάνει την ομάδα ευάλωτη. Ζητούνται - και τάχιστα μάλιστα - σοβαρές ενδείξεις για να τονώσουν την αυτοπεποίθηση όλων. Δεν είναι καλή - χρονικά και μόνον - η στιγμή για… ταμείο, καθώς προέχει η επίτευξη του τελευταίου πλέον στόχου: πρώτα η συμμετοχή στα πλέι οφ με νίκη επί της Κέρκυρας και στη συνέχεια η καλύτερη δυνατή παρουσία στο τέλος αυτής της σεζόν, οποία όμως σηματοδοτεί την αρχή και της επόμενης. Κρίνονται πολλά, κι αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν άπαντες. Πρέπει ο καθένας να επιστρατεύσει ό,τι καλύτερο μπορεί για να κατορθώσει  η ομάδα να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις των καιρών και να αποκτήσει το δικαίωμα αισιόδοξης προσέγγισης των δύσκολων ημερών - μηνών που ακολουθούν. 

Την ίδια στιγμή, η προσπάθεια της διοίκησης για διεύρυνση του σχήματος, αλλά και για την προετοιμασία (όλα όσα πρέπει να γίνουν με τη λήξη της σεζόν) βρίσκεται σε εξέλιξη. Η προσπάθεια αυτή συναντά εμπόδια και δυσκολίες, τίποτα όμως απροσπέλαστο. Τα πάντα περνούν από τα χέρια του προέδρου. Ο Θόδωρος Ζαγοράκης χειρίζεται προσωπικά τις εξελίξεις με πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα κι όλοι αναμένουν την επίσημη τοποθέτησή του.

Με την ευκαιρία, πολύ σημαντική ήταν η κίνηση του Θανάση Κατσαρή να προχωρήσει σε μείωση της συνδρομής των μελών του Ερασιτέχνη στα 36 ευρώ. Με δεδομένη τη.. δυσκολία των καιρών που βιώνει όλος ο κόσμος, ήταν η καταλληλότερη κίνηση προκειμένου να ανοίξουν οι πόρτες του Ερασιτέχνη στην ευρύτερη μάζα των φίλων της ομάδας, ενισχύοντας το σημαντικότερο «οργανισμό» της ομάδας. Αυτόν από τον οποίον ξεκινούν όλα, την πλέον κατάλληλη δυνατότητα ελέγχου κι έκφρασης των φίλων του ΠΑΟΚ. Πρόκειται για μια εξαιρετική κίνηση. Δεν πρέπει να περάσει ανεκμετάλλευτη, αφού δεν ήταν λίγοι αυτοί που καιρό τώρα ζητούσαν μια τέτοια εξέλιξη. Αλλωστε και για τον ΑΣ είναι ένα... τεστ ώστε  να αποδειχτεί εμπράκτως, εάν το οικονομικό και μόνον αυτό δεν επέτρεπε μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου. 

Γράψτε το σχόλιο σας...
21/08/2019 • 07:36

Με έμφαση στη λεπτομέρεια τα ματς σε Φάληρο, Ζάγκρεμπ, Λιντς και Κόλντινγκ

Δύσκολο το έργο του Ολυμπιακού με αντίπαλο την Κράσνονταρ,πιο παραγωγικό περιμένουμε το ματς στο Ζάγκρεμπ και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό τον Ερυθρό Αστέρα. Γουέστ Μπρομ και η Λιντς έχουν προβάδισμα κόντρα σε αντιπάλους ικανούς στο σκοράρισμα