Καταστροφικό δεκάλεπτο… (video)

Σε μία πολύ δύσκολη ημέρα για την χώρα μας, με εικόνες βιβλικής καταστροφής από τις φωτιές στην Αττική και με 74 νεκρούς συνανθρώπους μας μέχρι στιγμής, ο Ολυμπιακός αδίκησε τον εαυτό του στο Ούντεν.

Σε μία πολύ δύσκολη ημέρα για την χώρα μας, με εικόνες βιβλικής καταστροφής από τις φωτιές στην Αττική και με 74 νεκρούς συνανθρώπους μας μέχρι στιγμής, ο Ολυμπιακός αδίκησε τον εαυτό του στο Ούντεν. Στο γήπεδο αυτό διεξήχθη η φιλική αναμέτρηση με την πρωταθλήτρια Ολλανδίας Αϊντχόφεν. Ίσως από έλλειψη συγκέντρωσης, ίσως εξαιτίας της κούρασης, ίσως εξαιτίας των αλλαγών στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα, η ουσία είναι ότι η ομάδα του Μαρτίνς, όπως και στο φιλικό με την Γκενκ, «πλήρωσε» τα φτηνά λάθη, με αποτέλεσμα να ηττηθεί για 2ο συνεχόμενο φιλικό ματς με το βαρύ 4-0.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να κρατούν ενός λεπτού σιγή, για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών.  

Ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένος να μην επαναλάβει τα αμυντικά λάθη του προηγούμενου αγώνα με την Γκενκ και τα κατάφερε σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Η πρωταθλήτρια Ολλανδίας είχε την κατοχή της μπάλας σε μεγάλο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά απείλησε ελάχιστα τον Γιαννιώτη.

 Η ομάδα του Φαν Μπόμελ απείλησε σε δύο περιπτώσεις. Στο 31ο λεπτό το πλασέ του Περέιρο βρήκε σε ετοιμότητα τον Γιαννιώτη που απομάκρυνε το πλασέ του 23χρονου Ουρουγουανού. Τέσσερα λεπτά αργότερα, σε ένα από τα ελάχιστα λάθη στην άμυνα του Ολυμπιακού, παραλίγο η Αϊντχόφεν να σκοράρει. Ο Βούκοβιτς δεν απομάκρυνε καλά τη μπάλα που στρώθηκε στον Μάλεν, αλλά το αριστερό σουτ του 19χρονου πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Γιαννιώτη.

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός δεν δημιούργησε κάποια κλασική ευκαιρία, με τον Γκερέρο αρκετά κινητικό αλλά και απομονωμένο στην επίθεση των «ερυθρόλευκων». Απείλησε με το συρτό σουτ του Τσιμίκα στο 16΄ που πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του Ζουτ και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όταν σε γύρισμα του δραστήριου Ποντένσε από δεξιά, ο Βρουσάι στο πρώτο δοκάρι έκανε το γυριστό σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Λούκασεν.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός μπήκε με σαφώς μεγαλύτερη επιθετική διάθεση και μέσα σε δύο λεπτά απείλησε δύο φορές. Στο 47΄ ο Φορτούνης έστρωσε με το κεφάλι στον Γκερέρο, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα, πάλι πρωταγωνιστής ο αρχηγός του Ολυμπιακού. Όμορφη σέντρα του Φορτούνη, ο Βούκοβιτς έπιασε την κεφαλιά, αλλά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Ζουτ! 

Ο Ολυμπιακός και με τις αλλαγές του Μαρτίνς μετά το 60΄ κατέρρευσε. Πάλι τα ατομικά λάθη στην άμυνα στοίχισαν και η Αϊντχόφεν με 4 τελικές προσπάθειες πέτυχε ισάριθμα τέρματα.

Στο 68΄, λάθος του Ποντένσε, έκλεψε την μπάλα ο Περέιρο, με ωραία σέντρα βρήκε τον αρχηγό του, τον Ντε Γιονγκ που σκόραρε εύκολα. Τρία λεπτά αργότερα, η άμυνα του Ολυμπιακού πιάστηκε στον ύπνο, ο Τέσε σέρβιρε στον Ντε Γιονγκ που δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει σε κενή ουσιαστικά εστία για το 2-0.

Η άμυνα του Ολυμπιακού αδράνησε ξανά, κεφαλιά του Σβάμπ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και 3-0 υπέρ των Ολλανδών.

Τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο. Ανενόχλητος ο Σισέ στο κέντρο του γηπέδου, «σέρβιρε» τη μπάλα στον Μαλέν που κινήθηκε πολύ γρήγορα προς την περιοχή του Ολυμπιακού και πλάσαρε άψογα τον Γιαννιώτη. 4-0 στο 79΄για την ομάδα του Φαν Μπόμελ. Τέσσερα γκολ μέσα σε 11 λεπτά δέχτηκε ο Ολυμπιακός, χωρίς ιδιαίτερη πίεση από τον αντίπαλο.

Τελευταίο φιλικό για τους Πειραιώτες στις 27 Ιουλίου, όταν και θα αντιμετωπίσουν την Γκεζτεπέ στο Άρνεμ και στη συνέχεια επιστρέφουν στη βάση τους, ολοκληρώνοντας το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας.

Οι συνθέσεις:
Αϊντχόφεν (Μαρκ Φαν Μπόμελ): Ζοέτ, Ντουμφρις (44’ Τέζε), Λουκάσεν, Φιργκέβερ (61’ Μπερέν), Ανχελίνο, Χέντριξ, Ροζάριο, Περέιρο, Μάλεν, Ντε Γιονγκ, Μπέργκβαιν

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί (84’ Μασούρας), Μιράντα, Βούκοβιτς (69’ Σισέ), Τσιμίκας, Καμαρά (77’ Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης (70’ Χατζησαφί), Φορτούνης (69’ Φετφατζίδης), Ποντένσε (69’ Πάρντο), Βρουσάι (62’ Χριστοδουλόπουλος), Γκερέρο (61’ Ανσαριφάρντ)

Live Blog Αϊντχόφεν-Ολυμπιακός


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.