Εξειδικευμένα συμπεράσματα

0
Κωστής Μπότσαρης
16/07/2014 • 01:15
Εξειδικευμένα συμπεράσματα
  • shares
Πιο συγκεκριμένα, ο βαθμός δυσκολίας ήταν εξ αρχής γνωστό πως ήταν πολύ υψηλός. Μοιραία, έστω και υποσυνείδητα η κύρια έγνοια ήταν στο ανασταλτικό κομμάτι της ομάδας. Με τη μεσαία γραμμή να μην ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο καθώς  υπέπεσε σε πολλά λάθη και στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος, τ' ότι καλύτερο της χτεσινής εμφάνισης προήλθε κατόπιν καθυστέρησης. Δηλαδή, έπρεπε πρώτα ο ΠΑΟΚ να βρεθεί πίσω στο σκορ για να βγάλει αντίδραση, να κλέψει μπάλες, να βγει στις αντεπιθέσεις και να δημιουργήσει κινδύνους στην περιοχή και την εστία των Ουκρανών.

Αυτή ήταν κι η πρώτη συμμετοχή των Ρατς και Κάτσε σε φιλικό αγώνα με την ομάδα τους κι αν για τον διεθνή Αλβανό, τα .. λημέρια είναι γνωστά, το ενδιαφέρον για τον Ρουμάνο είναι σαφώς μεγαλύτερο προκειμένου να βγουν τα πρώτα συμπεράσματα για τις δυνατότητες και το ρόλο που θα έχει στην ομάδα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κριθεί από έναν και μόνον αγώνα. Πάντως, αμφότεροι έδειξαν πως τους λείπει η αγωνιστική δράση και θα πρέπει να περάσει λίγος καιρός για να φτάσουν στα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης. Ο αγώνας αυτός είχε και μια πιο ιδιαίτερη σημασία για τον Ρατς, αφού συνάντησε αρκετούς γνωστούς, από την πολυετή θητεία που είχε στη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Μάλιστα, ήταν αυτός που μετά το τέλος του αγώνα «άρπαξε» τον Φεντέτσκι, τον δεξιό οπισθοφύλακα της Ντνιεπρ που είχε ένα μικρό επεισόδιο με τον Μαντούρο για ένα μαρκάρισμα του Ολλανδού. Του ζήτησε τον λόγο σε πολύ καλό κλίμα κι όταν ο Ουκρανός, που είχε αντιμετωπίσει ξανά τον ΠΑΟΚ στο παρελθόν αλλά σ' επίσημο αγώνα κι ως ποδοσφαιριστής τότε της Καρπάτι Λβιβ, του έδωσε τις εξηγήσεις που περίμενε ο Ρουμάνος τον κλώτσησε φιλικά στα οπίσθια ξεσπώντας σε γέλια.

Το θετικό για τον «Δικέφαλο» είναι πως κάθε μέρα που περνάει οι ποδοσφαιριστές του - κυρίως οι νεαροί - διδάσκονται υπερπολύτιμα στοιχεία. Οπως ανέφερε κι ο τεχνικός της ομάδας μετά τον αγώνα η χρησιμοποίησή τους σε διαφορετικές θέσεις από αυτές που είχαν συνηθίσει ν' αγωνίζονται ως τώρα δε γίνεται εξαιτίας της έλλειψης εναλλακτικών λύσεων αλλά αποτελεί συνειδητή επιλογή ώστε ν' αντιλαμβάνονται τη θέση του κάθε συμπαίκτη τους και τις ανάγκες της. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα συστήματα. Και πάλι σ' ένα ενενηντάλεπτο ο σχηματισμός άλλαξε τρεις φορές, με την κάθε μια από αυτές να είναι και κάτι διαφορετικό. Ούτε αυτό - εξήγησε ο κ. Αναστασιάδης - συμβαίνει ως αποτέλεσμα αναζήτησης για το τί ταιριάζει καλύτερα σ' αυτήν την ομάδα αλλά έχει ως στόχο οι παίκτες του να γνωρίζουν καλά ότι κι αν χρειαστεί, ανάλογα με τον αγώνα και τον αντίπαλο, να επιλεγεί.

Ημέρα αφίξεων η χτεσινή, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ  να κάνει την αρχή και να τον ακολουθεί ο Ιτάνζ. Αμφότερες είχαν τη σημασία τους. Η παρουσία του κ. Βρύζα φέρνει πιο κοντά το αγωνιστικό τμήμα στις εξελίξεις και στις μεταγραφικές διαπραγματεύσεις καθώς πλέον όλες οι συζητήσεις θα περνούν από εδώ, την Ολλανδία κι η ενημέρωση θα είναι άμεση προς το αγωνιστικό τμήμα προκειμένου να υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα, να γνωρίζουν και στο προπονητικό τιμ τί να περιμένουν και πότε. Σ' ότι αφορά τον διεθνή Καμερουνέζο, φάνηκε συνεπής στη δεύτερη δέσμευσή του κι από τη στάση του θα κριθεί αν θα διευρυνθεί ο μεταγραφικός ορίζοντας του «Δικεφάλου» και στη θέση του τερματοφύλακα ή αν επιτελούς μπορεί να λογίζεται ως μια σταθερά, σε συνάρτηση με το τί θα συμβεί και με τον Παναγιώτη Γλύκο.

Αυτά για σήμερα, καλή δύναμη, καλή συνέχεια σε όλους προς το παρόν. 
Γράψτε το σχόλιο σας...
19/08/2019 • 08:14

Δοκιμασίες υψηλών απαιτήσεων για Γιουνάϊτεντ, Μπόντο Γκλιμτ

Δε θα είναι εύκολο το πέρασμα της Γιουνάϊτεντ από το γήπεδο της Γουλβς. Το βαθμολογικό κίνητρο καθιστά φαβορί την Χόνκα και την Μπόντο Γκλιμτ ενώ στην Ισλανδία, η KR δείχνει πολύ πιο δυνατή στο τοπικό ντέρμπι του Ρέϊκιαβικ αλλά χρειάζεται ουσία για τη νίκη