Τους μαθαίνει και τον μαθαίνουν

0
Κωστής Μπότσαρης
15/07/2014 • 00:49
Τους μαθαίνει και τον μαθαίνουν
  • shares
Ο ιδιαίτερος τρόπος έκφρασης του Ελληνα τεχνικού είναι γνωστός και σε ορισμένες περιπτώσεις παρεξηγήσιμος. Ποτέ όμως δεν έχει σαν στόχο να προσβάλει ή να μειώσει κάποιον. Κι αυτό είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του. Στην απογευματινή προπόνηση υπήρξε μια στιγμή που σταμάτησε την εξέλιξη μιας άσκησης για να κάνει παρατηρήσεις σ' έναν από τους λίγους έμπειρους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Εκείνος απάντησε σε μια σειρά διαδοχικών ερωτήσεων που του έκανε ο κόουτς, μέσα από τις οποίες όμως έγινε αντιληπτό πως δεν ήταν δική του η ευθύνη στο λάθος που διαπιστώθηκε. Ο Ελληνας τεχνικός δε δίστασε ν' αναγνωρίσει το λάθος του και ν' αποδώσει άμεσα τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Σε αρκετές περιπτώσεις χρησιμοποιεί παραβολές και παρομοιώσεις, ενώ ορισμένες ατάκες του βγάζουν πολύ γέλιο το οποίο διακριτικά το δέχεται από τους ποδοσφαιριστές του αρκεί να είναι την κατάλληλη στιγμή. Για παράδειγμα σήμερα κι ενώ εξηγούσε κάτι ως παρατήρηση σε άσκηση, κάτι είπε που προκάλεσε το γέλιο των παικτών αλλά η αντίδρασή του ήταν άμεση: «Το γέλιο είναι εύκολο. Αν γελάτε δε θα το κάνετε ποτέ, αν δε γελάτε μπορεί και να το κάνετε. Οταν κάτι που προσπαθείτε δεν το κάνετε στην προπόνηση, πώς θα το κάνετε στον αγώνα; Πρέπει να το κάνετε, πρέπει να δείξετε στον αντίπαλο τί μπορείτε να κάνετε, γιατί όσο πιο γρήγορα το πετύχετε τόσο πιο γρήγορα θα του πάρετε την ψυχολογία».

Το νεαρό της ηλικίας των περισσότερων ποδοσφαιριστών δίνει την άνεση και την ευκολία στην τεχνική ηγεσία να λειτουργεί παιδαγωγικά. Να διδάσκει ακόμη και πράγματα που δείχνουν ως βασικά αλλά ποτέ δεν έχουν γίνει κτήμα τους. Κι αυτό λειτουργεί ευεργετικά ως προς την ομάδα και το κλίμα της. Ωστόσο, η όποια αγωνία μεταφέρεται για την αποτελεσματικότητα του συνόλου στις επίσημες υποχρεώσεις της και τις δυνατότητες που θα μπορέσει να βγάλει εκεί. Και το σημερινό, δεύτερο φιλικό τεστ θα βοηθήσει να βγουν συμπεράσματα αφού η δυναμική κι η ετοιμότητα της ουκρανικής Ντνιεπρ είναι υψηλή. Σύμφωνα όμως με τη γενικότερη πεποίθηση που επικρατεί η ομάδα θα είναι σημαντικά ενισχυμένη μέχρι τότε με την παρουσία των διεθνών και των ποδοσφαιριστών που θ' αποκτηθούν. Μόνον που όσο περνούν οι ημέρες ο χρόνος από σύμμαχος περνάει στην αντίπερα όχθη.

Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους προς το παρόν..
Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...
22/02/2019 • 08:23

Αγώνες φιλοδοξίες κι επιβίωσης σε Στρασβούργο, Βρέμη και Νταντί (video)

Σε δοκιμασία τίθεται απόψε η δυναμική της Λιλ και της Σεντ Ετιέν στην Γαλλία. Για την παραμονή τους, πλέον, παλεύουν η Νταντί στην Σκωτία και η Στουτγάρδη στην Γερμανία, έχοντας τύχη αρκεί βέβαια να είναι αποτελεσματικές!