Μη χαθεί το ... δάσος

0
Κωστής Μπότσαρης
06/08/2013 • 08:05
Μη χαθεί το ... δάσος
  • shares

Μπορεί να φταίει η άδεια, μπορεί η καθημερινή «βροχή» πληροφοριών, αρχικά για το τί δεν πήγε καλά στην εντός έδρας ήττα με 2-0, για το τί διαφορετικό θα μπορούσε να είχε συμβεί, για το τί έγινε ή για το τί δεν έγινε προκειμένου να υπάρξει μια πιο αποτελεσματική παρουσία και στην πορεία προέκυψε το σίριαλ «το αμαρτωλό παρελθόν των Ουκρανών» με την υπογραφή του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου ή όπως είναι ανά την υφήλιο γνωστό, CAS.

Προσωπικά θα το χαρακτήριζα ευτυχή, χρονική συγκυρία τη δικαιολογημένη – επαγγελματικά - απουσία μου από αυτήν την καθημερινότητα. Κι ο λόγος έχει να κάνει με την – πάντα – ταπεινή μου άποψη πως οι αγώνες (πρέπει να) κρίνονται εντός των τεσσάρων αγωνιστικών γραμμών.  Σέβομαι κάθε αντίθετη άποψη αλλά δε μ' ενδιαφέρει τί έχει συμβεί κατά το μακρινό ή κοντινό παρελθόν. Πιο σωστά, δε μ' ενδιαφέρει οτιδήποτε μπορεί να λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά για μια ομάδα που τουλάχιστον για σαράντα λεπτά έδειξε ποια ανάμεσα σ' αυτήν και τη συγκεκριμένη αντίπαλό της μπορεί να είναι καλύτερη και να πάρει την πρόκριση για τα πλέι οφ της διοργάνωσης ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί στις αίθουσες των θεσμικών οργάνων. Καλό το δέντρο αλλά ανέκαθεν προτιμούσα το ... δάσος.

Η ψυχολογία που δημιουργήθηκε μετά το πρώτο ενενηντάλεπτο ήταν ήδη ένα μείζον θέμα για την τεχνική ηγεσία. Το πλήγμα που υπέστη που με τον τραυματισμό του Ζβόνιμιρ Βούκιτς ήταν πολύ σημαντικό κι η αβεβαιότητα για τη συμμετοχή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη μεγαλώνει τον βαθμό δυσκολίας, που εξ αρχής ήταν αρκετά υψηλός. Πρέπει να υπάρχουν και υπάρχουν άνθρωποι που η ενασχόλησή τους με το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί επαγγελματική υποχρέωση. Οταν – με το καλό – υπάρξει κάτι οριστικό, ας το ανακοινώσουν. Ετσι θ' αποφευχθούν τα ήξεις αφήξεις, τα ναι μεν ... αλλά, τα είπε αυτός, δήλωσε εκείνος που κατ' ουσία διατηρούν τις όποιες ελπίδες – προσδοκίες σε αδιευκρίνιστο ποσοστό και την ίδια στιγμή δημιουργούν – έστω και υποσυνείδητα - άλλοθι σε όσους δεν έχουν την ωριμότητα και τη δύναμη του χαρακτήρα να συγκεντρωθούν σ' αυτό που πρέπει, στο δεύτερο ενενηντάλεπτο.
Εκεί το άγχος έχει μεταφερθεί στους Ουκρανούς. Οι οποίοι πανηγύρισαν το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, έχοντας όμως στο μυαλό τους και το τί κινδύνευσαν να πάθουν προτού φτάσουν στην επικράτηση. Μεσολάβησε αγώνας του ουκρανικού πρωταθλήματος, όπου κι εκεί εμφάνισαν παρόμοιες αδυναμίες. Πλέον οι δυο ομάδες δεν είναι άγνωστες μεταξύ τους. Ξέρει η μια τί και πως μπορεί να καταφέρει στην άλλη. Κι εκεί πρέπει να πέσει όλο το βάρος. Το γήπεδο αναμένεται να είναι κατάμεστο. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει από το μηδέν – μηδέν και για μένα το ζητούμενο είναι ποια ομάδα θα σκοράρει πρώτη. Αν το κάνει αυτό η Μέταλιστ ουσιαστικά θα υποχρεώσει τον ΠΑΟΚ σε μια «mission impossible». Αν όμως ο «Δικέφαλος» κάνει την αρχή τότε η γιορτή θ' αποκτήσει χροιά τρόμου για τους θιασώτες της.

Απομένουν λίγες ώρες για να μάθουμε το δεύτερο μέρος μιας - ακόμη – ευρωπαϊκής περιπέτειας του «Δικεφάλου». Της ομάδας αυτής που έκανε φιλάθλους επειδή, χρόνια τώρα, αρέσκεται στο να κάνει τα εύκολα δύσκολα αλλά και τα δύσκολα να φαντάζουν εύκολα. Οτι κι αν συμβεί το βράδυ της Τετάρτης η ζωή δεν τελειώνει εδώ. Αδιαμφισβήτητα υπάρχει το δεύτερο, ισόποσα χρονικά, μέρος μιας μεγάλης ευκαιρίας για την πραγματοποίηση ενός διαχρονικού πόθου. Μακάρι να πάνε όλα καλά. Σε διαφορετική περίπτωση το τέλος – και – αυτής της προσπάθειας ας σημάνει την έναρξη μιας πολύ καλύτερης συνέχειας με γνώση και σύνεση για όλους όσοι βρίσκονται εντός αλλά και πέριξ της ομάδας. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους ... 

Γράψτε το σχόλιο σας...
19/08/2019 • 08:14

Δοκιμασίες υψηλών απαιτήσεων για Γιουνάϊτεντ, Μπόντο Γκλιμτ

Δε θα είναι εύκολο το πέρασμα της Γιουνάϊτεντ από το γήπεδο της Γουλβς. Το βαθμολογικό κίνητρο καθιστά φαβορί την Χόνκα και την Μπόντο Γκλιμτ ενώ στην Ισλανδία, η KR δείχνει πολύ πιο δυνατή στο τοπικό ντέρμπι του Ρέϊκιαβικ αλλά χρειάζεται ουσία για τη νίκη