Ζητείται ελπίς...

0
Κωστής Μπότσαρης
18/05/2013 • 10:25
Ζητείται ελπίς...
  • shares

Στην πρώτη του γνωριμία με τον κόσμο της ομάδας στην «PAOK Sports Arena» ο ομογενής επιχειρηματίας είχε ανεβάσει στη σκηνή δίπλα του τους κ.κ. Βρύζα, Δώνη, Γκαρσία. Την Πέμπτη ήταν... μόνος του. Κι επειδή είναι φανατικός υποστηρικτής της θεωρίας πως η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, μόνον τυχαία δεν ήταν η επιλογή του. Το μήνυμα ήταν σαφές κι άκρως προσωποκεντρικό. Δε θα κρίνω την επιλογή του αν ήταν σωστή ή λάθος, αναμφίβολα πάντως ήταν... άκρως δικαιωματική.


Δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για την αυριανή ημέρα, ούτε για το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας αλλά ούτε και για την αντίδραση του κόσμου στην – νέα – αποτυχία της περασμένης Τετάρτης. Από τη μια ο Γιώργος Γεωργιάδης φέρεται σφόδρα απογοητευμένος από τα κακώς κείμενα της ομάδας του κόντρα στον Ατρόμητο, παραδεχόμενος και τα δικά του λάθη, ενώ δε θα πρέπει ν’ αγνοηθεί η επί μακρόν προσωπική συζήτηση με τον μεγαλομέτοχο το βράδυ της Τέταρτης. Ισως το μόνο σίγουρο να είναι το αγωνιστικό προφίλ μ’ επιστροφή στο 4-4-2, σε μια λογική που θέλει την ομάδα να – προσπαθεί – να κατοχυρωθεί καλύτερα ανασταλτικά στις εκτός έδρας αναμετρήσεις.


Ερωτηματικό η θέση του τερματοφύλακα, όπως επίσης κι αυτή του δεξιού οπισθοφύλακα. Επιστροφή του Κατσουράνη στο κέντρο της άμυνας με δυο εναλλακτικές περιπτώσεις (Κουμάλο, Ιντζίδη) εκτός αποστολής. Πλήρης αλλαγή της μεσαίας γραμμής με νέα πρόσωπα τους Ολίσε, Λάζαρ, Κάτσε. Από την άλλη η απογοήτευση και η πικρία του κόσμου με τις διαδοχικές αποτυχίες τον καθιστά – εκτός των άλλων – και σημαντικά δύσπιστο απέναντι στην ομάδα. Οπως οι εντός αγωνιστικού χώρου πρωταγωνιστές έτσι και οι εκτός των γραμμών θα πρέπει ν’ αναζητήσουν βαθιά μέσα τους δύναμη-εις για να στηρίξουν την προσπάθεια μέχρι τέλους, εφόσον θεωρούν και πιστεύουν πως κάτι τέτοιο έχει σημασία.


Μια ακόμη ευκαιρία – από τις ελάχιστες που απέμειναν – η αυριανή για όλους όσοι βρίσκονται τώρα στην ομάδα, αν κι η γενικότερη αίσθηση που υπάρχει είναι πως στα περισσότερα θέματα ο... κύβος ερρίφθη. Αν και στη μεγαλύτερη απαίτηση ανάγκης και προσπάθειας, είτε αυτή θεωρηθεί ως αυτονόητο είτε ως αίτημα της ιδιοκτησίας ή του κόσμου, δεν υπάρξει ανταπόκριση τότε μάλλον ο ασθενής απεβίωσε κι απλά διατηρείται στη ζωή με μηχανική υποστήριξη. Απευκταίο σενάριο το τελευταίο αλλά δυστυχώς είναι ελάχιστες οι ενδείξεις τον τελευταίο καιρό που καταδεικνύουν το αντίθετο. Μακάρι να προκύψει απτή διάψευση...

Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους

Γράψτε το σχόλιο σας...
23/08/2019 • 08:23

Ποιοτικό προβάδισμα για Ντόρτμουντ, Σεβίλλη και Λοριάν (video)

Προβάδισμα νίκης μέσα από ορατά εμπόδια έχουν ως φιλοξενούμενες η Ντόρτμουντ, η Ίλβες και η Σεβίλλη. Ως αουτσάϊντερ παίζουν Άντερλεχτ και Χόμπρο περισσότερο λόγω των πρόσφατων εμφανίσεών τους όχι λόγω της αξίας των αντιπάλων τους